Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

QUOTE(* Stela * @ 2010 01 12, 20:05)
Mano knygoje "The raw food detox diet" apie soja atsiliepiama labai prastai

''Soja -labiausiai gleives formuojantis augalinis maistas. Gleiviu rusis, kuria formuoja soja yra mucoid matter (nemaisyti su mucus membrane)-lipni medziaga nusedandi viskinamajame trakte, kuri sulaiko produktyvuma. Siejama su astma, virskinamojo trakto ligomis, nutukimu, ankstyvu senejimu''


man irgi teko girdėti iš kelių šaltinių (vienas jų - rusų filmas apie GMO), kad soja (net ir nemodifikuota) - nieko gero, kad žalinga net kaip pašaras gyvūnams, nes sukelia nevaisingumą, todėl keista matyti, kad visur ją kiša prie vegetariškos mitybos ir vos ne pasaulio gelbėtoju nuo bado laiko...
Atsakyti
Na va, tik ką prisišveičiau "žalios" grikių košės. Receptą dar reiktų tobulinti, bet iš esmės - skanu. Iš vakaro šaltame vandenyje užsimerkiau grikius. Ryte jie buvo gerai išbrinkę, atrodė kaip virti, tik gal kiek standesni. Nuvarvinau, įpyliua kelis lašus alyvuogių aliejaus ir pasibarsčiau druska su žolelėmis. Niam niam smile.gif Reiktų pabandyti pagardinti įvairiomis džiovintomis žolelėmis, turėtų būti dar skaniau smile.gif
Atsakyti
Radau dar porą 'žalio' pieno receptų:

Sezamo pienas - sumalti kavamale kelis šaukštus sezamo sėklų. Sudėti gautą masę į plaktuvą, užpilti stikline karšto vandens ir plakti porą minučių. Pagal skonį įdėti medaus, prieskonių (pvz.vanilės), dar pripilti vandens iki norimo kiekio (1-2 stiklines) ir vėl kelias minutės plakti. Gautą baltą skystį galima perkošti per sietelį ir sunaudoti per dieną vietoje pieno.
Tai labai sveikas, skanus, sotus ir maistingas gėrimas. Paruošiamas greitai ir kainuoja labai mažai. Lygiai taip pat galima ruošti ir pieną iš saulėgražu sėklų bei kitų riešutų.

Avižų pienas – jam pagaminti reikės ¾ stiklinės sveikų, ekologiškų avižų grūdų (galima ir dribsnių) ir vandens tiek, kiek telpa į plaktuvą (blenderį). Grūdai nuplaunami ir pamerkiami nakčiai. Ryte suplakami blenderyje kartu su vandeniu, kuriame jie mirko. Masė perkošiama per tankų sietelį. Galima dar pripilti vandens, jeigu „pienas“ per tirštas. Saldikliai ir prieskoniai dedami pagal skonį.
Tai nuostabus, subtilaus skonio gėrimas, labai sveikas, be cholesterolio, turtingas naudingų medžiagų, greitai paruošiamas ir pigus. Jį galite pilti tiek į kavą, tiek į bulvių košę.

Sezamų bandžiau, nepatiko - kartus. Paskaninimui pyliau šeivamedžių sirupo ir šiek tiek vanilės, gal tiesiog netiko prieskoniai, reikia ieškoti skonio smile.gif 4u.gif
Papildyta:
Pagooglinus radau nemažai skirtingų gamintojų gaminamo tetrapakuose LT parduodamo avižų pieno. Čia dar straipsniukas: avižų pienas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me_gustas_tu: 18 sausio 2010 - 09:42
tai, kad tas "zalias pienas" nelabai zalias, jau vien del, kad ten ipilamas karstas vanduo, medus, naudojami saldikliai....smile.gif klausimas, kokia tikroji yra tu gerimu maistine nauda, gal cia tas pats, kas isgerti pieno kokteili:)

QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 18, 10:40)
Radau dar porą 'žalio' pieno receptų:

Sezamo pienas - sumalti kavamale kelis šaukštus sezamo sėklų. Sudėti gautą masę į plaktuvą, užpilti stikline karšto vandens ir plakti porą minučių. Pagal skonį įdėti medaus, prieskonių (pvz.vanilės), dar pripilti vandens iki norimo kiekio (1-2 stiklines) ir vėl kelias minutės plakti. Gautą baltą skystį galima perkošti per sietelį ir sunaudoti per dieną vietoje pieno.
Tai labai sveikas, skanus, sotus ir maistingas gėrimas. Paruošiamas greitai ir kainuoja labai mažai. Lygiai taip pat galima ruošti ir pieną iš saulėgražu sėklų bei kitų riešutų.

Avižų pienas – jam pagaminti reikės ¾ stiklinės sveikų, ekologiškų avižų grūdų (galima ir dribsnių) ir vandens tiek, kiek telpa į plaktuvą (blenderį). Grūdai nuplaunami ir pamerkiami nakčiai. Ryte suplakami blenderyje kartu su vandeniu, kuriame jie mirko. Masė perkošiama per tankų sietelį. Galima dar pripilti vandens, jeigu „pienas“ per tirštas. Saldikliai ir prieskoniai dedami pagal skonį.
Tai nuostabus, subtilaus skonio gėrimas, labai sveikas, be cholesterolio, turtingas naudingų medžiagų, greitai paruošiamas ir pigus. Jį galite pilti tiek į kavą, tiek į bulvių košę.

Sezamų bandžiau, nepatiko - kartus. Paskaninimui pyliau šeivamedžių sirupo ir šiek tiek vanilės, gal tiesiog netiko prieskoniai, reikia ieškoti skonio smile.gif 4u.gif
Papildyta:
Pagooglinus radau nemažai skirtingų gamintojų gaminamo tetrapakuose LT parduodamo avižų pieno. Čia dar straipsniukas: avižų pienas

Atsakyti
QUOTE(kolegija @ 2010 01 18, 10:59)
tai, kad tas "zalias pienas" nelabai zalias, jau vien del, kad ten ipilamas karstas vanduo, medus, naudojami saldikliai....smile.gif klausimas, kokia tikroji yra tu gerimu maistine nauda, gal cia tas pats, kas isgerti pieno kokteili:)


Taigi nebūtina karšto vandens pilti, nei medaus dėti mirksiukas.gif Receptų neredagavau, manau reikia kūrybiškiau pažvelgti į gaminimo procesą mirksiukas.gif 4u.gif
Galima naudoti vanilę, medų kai kurie žaliavalgiai vartoja, Linas Kesminas maisto gamimui dar naudoja klevų, agavų sirupą 4u.gif
Į klausimą dėl naudos neatsakinėsiu - šiuo metu yra daug info apie pieno vartojimo žalą, o riešutų, sėklų, kruopų pienas, bent jau kol kas, laikomi sveikomis alternatyvomis 4u.gif
Atsakyti
Saulėgrąžų pienas
Atsakyti
Mes jau išbandėm kviečių, avižų ir saulėgrąžų pieną - kol kas mums skaniausias avižų - be to, ganėtinai baltas gaunasi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2010 01 18, 13:30)
Mes jau išbandėm kviečių, avižų ir saulėgrąžų pieną - kol kas mums skaniausias avižų - be to, ganėtinai baltas gaunasi  bigsmile.gif


O gal bandėt ryžių pieną? 4u.gif
Čia daugiau receptų:
alternatyva karvės pienui
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 18, 14:18)
O gal bandėt ryžių pieną?  4u.gif
Čia daugiau receptų:
alternatyva karvės pienui


Ryžių pieno nebandėm, tuose receptuose nurodo, kad jis gaminamas iš virtų ryžių, taigi, atkrenta...
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 18, 10:19)
Na va, tik ką prisišveičiau "žalios" grikių košės. Receptą dar reiktų tobulinti, bet iš esmės - skanu. Iš vakaro šaltame vandenyje užsimerkiau grikius. Ryte jie buvo gerai išbrinkę, atrodė kaip virti, tik gal kiek standesni. Nuvarvinau, įpyliua kelis lašus alyvuogių aliejaus ir pasibarsčiau druska su žolelėmis. Niam niam smile.gif Reiktų pabandyti pagardinti įvairiomis džiovintomis žolelėmis, turėtų būti dar skaniau smile.gif


O, sakykit, grikiai rudi ar balti? Aš taip supratau, kad tie įprastiniai, parduotuvėse pardudoami grikiai yra kepinti ir aš niekur nerandu pirkti nekepintų grikių verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2010 01 18, 13:38)

O, sakykit, grikiai rudi ar balti? Aš taip supratau, kad tie įprastiniai, parduotuvėse pardudoami grikiai yra kepinti ir aš niekur nerandu pirkti nekepintų grikių  verysad.gif


Hmm... Pirmą kartą apie tai girdžiu g.gif Aš perku lietuviškus, ekologiškus. Bet jie savo išvaizda nesiskiria nuo įprastų. Reikėtų paklausti "Holos", mačiau pas juos grikius žymiai baltesnius, nei parduotuviniai. Gal ji nekepinti?
Atsakyti
Kazkaip anksciau net nesidomejau ar tie musu parduotuviniai grikiai priskiriami "raw food" bet bandziau daiginti ir isitikinau, kad jie apkepinti, nes man niekas nesusidaigino verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2010 01 18, 13:30)
Mes jau išbandėm kviečių, avižų ir saulėgrąžų pieną - kol kas mums skaniausias avižų - be to, ganėtinai baltas gaunasi  bigsmile.gif

Avizu piena daret is avizu dripsniu ar grudu?
Man vadinamieji kepinti grikiai sudygo 4u.gif As skambinau sitiems gamintojams http://www.grikiai.l...t/grain.lt.html pas juos rudi grikiai, jie sake, kad tokia rusis ir tikrai nekepina 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo supersvocia: 18 sausio 2010 - 17:58