Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

QUOTE(satanele @ 2009 07 16, 21:14)
Net neįsivaizduoju kaip jie atrodo,ar panašūs i šparagines pupeles schmoll.gif

nea, žirniai kaip žirniai, tik kad ankštys saldžios ir minkštos
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2009 07 16, 22:20)
nea, žirniai kaip žirniai, tik kad ankštys saldžios ir minkštos

Tai visai neblogai ,labai mėgstam žirniukus bigsmile.gif
Atsakyti
Mano darza stipriai paniokojo kaimyno versiukas nutrukes. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 17, 08:35)
Mano darza stipriai paniokojo kaimyno versiukas nutrukes. verysad.gif

Uzuojauta unsure.gif
Atsakyti
Klausimas patyrusioms daržininkėms , nes aš pirmokė smile.gif :

Ką galima pasėti šiandien ar rytoj darže ? Gal kas nors dar spėtų išdygti ir užaugti iki rudens ?

Bus laisva vieta po salotų ir žirnių, laikyt tuščią lysvę nesinori.
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2009 07 17, 14:37)
Klausimas patyrusioms daržininkėms , nes aš pirmokė smile.gif :

Ką galima pasėti šiandien ar rytoj darže ? Gal kas nors dar spėtų išdygti ir užaugti iki rudens ?

Bus laisva vieta po salotų ir žirnių, laikyt tuščią lysvę nesinori.

as ir pirmoke drinks_cheers.gif

gal krapus, petruskes g.gif smile.gif
Atsakyti
Krapai , manau, tinka. Apie petražoles nežinau - gal pasakytų išmanančios ?

Kažin, kaip dėl špinatų ar kokių kininių kopūstų ?

Gelbėkit konsultacijomis , prašau. Knygeles turimas jau pavarčiau, net bobutės senuosius tarybinių laikų žinynus smile.gif - randu tik apie pavasario sėją.
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2009 07 17, 15:03)
Krapai , manau, tinka. Apie petražoles nežinau - gal pasakytų išmanančios ?

Kažin, kaip dėl špinatų ar kokių kininių kopūstų ?

Gelbėkit konsultacijomis , prašau. Knygeles turimas jau pavarčiau, net bobutės senuosius tarybinių laikų žinynus smile.gif - randu tik apie pavasario sėją.

Į google įvesk pvz.: liepos mėnesio darbai ir skaityk į sveikatą.
Liepos mėnesio darbai
http://sodasirdarzas...-sode-ir-darze/
http://www.sodininky...-sode-ir-darze/
Atsakyti
jau smile.gif - būtent tai ir dariau dabar , google man suprantamas įrankis smile.gif. Tačiau asmeninė patirtis yra truputį geriau , nei rašinėliai visiems ir apie viską . ( Juolab žinant žurnalistų universalumą - aptars žvaigždės papus ir sėjomainą smile.gif ).
Todėl čia ir klausiu - kas praktikuoja sėją liepos vidury ir ką tokiu atveju sėja ar sodina ?
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2009 07 17, 15:57)
kas praktikuoja sėją liepos vidury ir ką tokiu atveju sėja ar sodina ?

pvz aš iki šiol tai nelabai ką besėdavau ax.gif Po šv. Onos prasideda rudeniai rūkai, tai kiek pastebėjau, nelabai kas benori augti unsure.gif .. Paskaityk temos pradžioje: čia kažkuri rašė, kad rugpjūčio pradžioje dar sėja berods gūžines salotas ir iki rudens dar spėja gūželes susukt. Mąsčiau ir aš šiemet jų pasisėt, bet kad visi ant tiek jau tų salotų atsivalgę, kad kaži ar kas benorės dar valgyt doh.gif biggrin.gif Tai gal nieko nebesėsiu blush2.gif Duosiu dirvai atsipūsti, kad nenusialintų perdaug ir kad pasiruoštų kitų metų sėjai.. Jei ką ir sėt žadu šiais metais po derliaus nuėmimo, tai lubinus (tinka ir garstyčios ar rapsai), paskui rudeniop apkultivuot viską - taip žemė pasidezinfekuos, o ir pasitręš smile.gif

Jei visgi nori ką iš daržovių pasisėt, žiūrėk ant sėklų pakelio, kad būtų trumpas vegetacijos laikotarpis, pvz ridikėliai (tiems, kas juos mėgsta) labai greitai sudygsta ir užauga. Taigi, manau, jei juos pasėtum dabar, tai dar spėtų užaugt rolleyes.gif
Atsakyti
ir špinatai norėtų užaugti mėnesio laikotarpyje ax.gif tik va, ne tankiai juos reikia sėti, nes į žyduolius pavirs schmoll.gif
Atsakyti
Seju juoduosius ridikus,svieziu krapu maziuku priauga,na ir irgi meginsiu guzines salotas. ax.gif
Atsakyti