Rytoj sesiu kininius, ziedinius kopustus ir dar kazka...pamirsau
Po poilsio prie juros vaziuosim ryt i savo darza-kazi ka ten po 2 sav. rasiu
QUOTE(anė @ 2009 07 17, 13:37)
Klausimas patyrusioms daržininkėms , nes aš pirmokė
:
Ką galima pasėti šiandien ar rytoj darže ? Gal kas nors dar spėtų išdygti ir užaugti iki rudens ?
Bus laisva vieta po salotų ir žirnių, laikyt tuščią lysvę nesinori.
Ką galima pasėti šiandien ar rytoj darže ? Gal kas nors dar spėtų išdygti ir užaugti iki rudens ?
Bus laisva vieta po salotų ir žirnių, laikyt tuščią lysvę nesinori.
"Antram derliui" mėginom brokolius ir žirnius. Reikia ieškotis ankstyvųjų veislių.
Žirnių paaugo, bet ne toks jau didelis derlius.
Brokoliai pakankamai neblogi užaugo (tiesa, rudeniop dengėm agro plėvele šiek tiek).
Daug kas priklauso, nuo to, koks bus ruduo.
Girdėjom, kad pavyksta kai kam žiedinius kopūstus užsiauginti, bet mum nepavyko... Prasidėjo lietūs ir jie nustojo augę.
Dar galit mėginti vasarinius - baltuosius ridikėlius. Arba paprastus, tik tuos reikėtų rugpjūčio viduryje sėti, nes dabar į žyduolius išaugs.
Dar visokios salotos, špinatai, petražolės.
Sveikutės,
na jau mano daržas tai šiais metais gragiškas... cukinijos žydi, bet nėr vaisiaus užuomazgos... agurkai... geriau patylesiu - vos po du lapelius išaugino. O praeitais metais mečiau dėžėm į konteinerį. Matyt, užpyko agurkų dievas
burokėliai miniatiuriniai... kalafijorai - vieną tik mažučiuką nupjoviau... vien žo... Morkos kaip blusos...
Prisirinau arkio kakiaus, tai tręšiu rudeniop
Turiu ir aš šparaginių žirnių, tik... neatrenku - kurie
Nes 3 rūšių auga 
Aš dar pasėjau špinatų ir salotų. Manau, tikrai galima būtų pabandyti žirnių pasėti, tik reik ieškoti trumpiausio vegetacinio laikotarpio.
na jau mano daržas tai šiais metais gragiškas... cukinijos žydi, bet nėr vaisiaus užuomazgos... agurkai... geriau patylesiu - vos po du lapelius išaugino. O praeitais metais mečiau dėžėm į konteinerį. Matyt, užpyko agurkų dievas
burokėliai miniatiuriniai... kalafijorai - vieną tik mažučiuką nupjoviau... vien žo... Morkos kaip blusos...
Prisirinau arkio kakiaus, tai tręšiu rudeniop
Turiu ir aš šparaginių žirnių, tik... neatrenku - kurie
Aš dar pasėjau špinatų ir salotų. Manau, tikrai galima būtų pabandyti žirnių pasėti, tik reik ieškoti trumpiausio vegetacinio laikotarpio.
QUOTE(anė @ 2009 07 17, 15:03)
Kažin, kaip dėl špinatų ar kokių kininių kopūstų ?
ant špinatų pakelio rašo, kad norint vešlioų lapų reikia sėt liepos mėn... tai kaip tik bus jiems manau
Vakar išretinau morkas, jau nemažos, tai priskroviau nemažą maišą... užsišaldysiu jau žiemai morkiukų
Žuvele, gausi eit ir visus ragaut su ankštimis... kurios skaniausios, ten ir šaraginiai
madmuazele, nusiteik mūšiui piktžolėm
na va kaip nujausdama pamaciau kad Jus mergikes irgi ieskot ka paseti i tuscias lysves, goolas deja nepadejo, tiesa buvau sejus dideliu ridiku, issaugo i zyduolius o salotos apkarto, tad isroviau ir suku galva ka suberti kad butu trumpos vegetacijos:)
gal tikrai zirniuku, burokeliu gal kokiu
QUOTE(AveM @ 2009 07 18, 21:22)
O as turbut busiu apsivalgiusi zirniais,vos atejau is darzo.Kaip sakoma i storuma tai neina,bet skrandyje sunku. 
pala dar kai pradės lauk veržtis dujos
QUOTE(pulina @ 2009 07 18, 21:26)
Siandien viena namuose,tai galvoju niekam labai nepakenksiu,o nakciai paliksiu atvira langa,kad paciai butu kuo kvepuoti.
Mes ir siandien zirniu pavalgem, o likusius nuskabiau...tpfu tpfu tpfu... bet darzas atsigaves
Sauniai darzoves auga
Dar sparaginiu pupeliu pasirinkau
Tik vat su kopustais sudetingiausia-ziediniai 2 cm dydzio
Ankstyvi mazulytes galvas susuke, o velyvi apgrauzti
Ir ne vienas moliugas neuzsimezges-tai nesubres iki rudens 
Papildyta:
Kad tik kopustus kiek reikes paraveti ir viskas
Kai nuravejom su vyru pries 3 sav.-tai dar iki dabar svaru
Morkytes ir burokelius praretinsiu dar
Papildyta:
QUOTE(pulina @ 2009 07 18, 08:47)
Kad tik kopustus kiek reikes paraveti ir viskas