Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

Po poilsio prie juros vaziuosim ryt i savo darza-kazi ka ten po 2 sav. rasiu unsure.gif
Rytoj sesiu kininius, ziedinius kopustus ir dar kazka...pamirsau g.gif
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2009 07 17, 13:37)
Klausimas patyrusioms daržininkėms , nes aš pirmokė smile.gif :

Ką galima pasėti šiandien ar rytoj darže ? Gal kas nors dar spėtų išdygti ir užaugti iki rudens ?

Bus laisva vieta po salotų ir žirnių, laikyt tuščią lysvę nesinori.

"Antram derliui" mėginom brokolius ir žirnius. Reikia ieškotis ankstyvųjų veislių.
Žirnių paaugo, bet ne toks jau didelis derlius.
Brokoliai pakankamai neblogi užaugo (tiesa, rudeniop dengėm agro plėvele šiek tiek).
Daug kas priklauso, nuo to, koks bus ruduo.
Girdėjom, kad pavyksta kai kam žiedinius kopūstus užsiauginti, bet mum nepavyko... Prasidėjo lietūs ir jie nustojo augę.
Dar galit mėginti vasarinius - baltuosius ridikėlius. Arba paprastus, tik tuos reikėtų rugpjūčio viduryje sėti, nes dabar į žyduolius išaugs.
Dar visokios salotos, špinatai, petražolės.
Atsakyti
Sveikutės,

na jau mano daržas tai šiais metais gragiškas... cukinijos žydi, bet nėr vaisiaus užuomazgos... agurkai... geriau patylesiu - vos po du lapelius išaugino. O praeitais metais mečiau dėžėm į konteinerį. Matyt, užpyko agurkų dievas lotuliukas.gif
burokėliai miniatiuriniai... kalafijorai - vieną tik mažučiuką nupjoviau... vien žo... Morkos kaip blusos...
Prisirinau arkio kakiaus, tai tręšiu rudeniop biggrin.gif

Turiu ir aš šparaginių žirnių, tik... neatrenku - kurie smile.gif Nes 3 rūšių auga smile.gif

Aš dar pasėjau špinatų ir salotų. Manau, tikrai galima būtų pabandyti žirnių pasėti, tik reik ieškoti trumpiausio vegetacinio laikotarpio.

Atsakyti
QUOTE(anė @ 2009 07 17, 15:03)
Kažin, kaip dėl špinatų ar kokių kininių kopūstų ?

ant špinatų pakelio rašo, kad norint vešlioų lapų reikia sėt liepos mėn... tai kaip tik bus jiems manau mirksiukas.gif

Vakar išretinau morkas, jau nemažos, tai priskroviau nemažą maišą... užsišaldysiu jau žiemai morkiukų biggrin.gif tik reiks ilgokai skust doh.gif

Žuvele, gausi eit ir visus ragaut su ankštimis... kurios skaniausios, ten ir šaraginiai lotuliukas.gif Aš valgau su ankštim ir bijau, o vdrug kirminiukas bigsmile.gif o gal jie nekirmyja bigsmile.gif

madmuazele, nusiteik mūšiui piktžolėm biggrin.gif
Atsakyti
Gera ideja,man irgi reikia eiti prisirinkti ir uzsisaldyti morku,nes apvalgyti dabar nespeju,o dazniausiai dziovindavau,bet labai daug darbo. ax.gif
Atsakyti
Galvojau ir aš užsišaldyti,bet tiek visko prišaldžiau,tikriausiai reikės pirkti naują šaldiklį niekas nebetelpa, schmoll.gif
Atsakyti
na va kaip nujausdama pamaciau kad Jus mergikes irgi ieskot ka paseti i tuscias lysves, goolas deja nepadejo, tiesa buvau sejus dideliu ridiku, issaugo i zyduolius o salotos apkarto, tad isroviau ir suku galva ka suberti kad butu trumpos vegetacijos:) g.gif gal tikrai zirniuku, burokeliu gal kokiu g.gif
Atsakyti
O as turbut busiu apsivalgiusi zirniais,vos atejau is darzo.Kaip sakoma i storuma tai neina,bet skrandyje sunku. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 18, 21:22)
O as turbut busiu apsivalgiusi zirniais,vos atejau is darzo.Kaip sakoma i storuma tai neina,bet skrandyje sunku. biggrin.gif

pala dar kai pradės lauk veržtis dujos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2009 07 18, 21:26)
pala dar kai pradės lauk veržtis dujos  lotuliukas.gif

Siandien viena namuose,tai galvoju niekam labai nepakenksiu,o nakciai paliksiu atvira langa,kad paciai butu kuo kvepuoti. biggrin.gif Zirniai galingas ginklas. biggrin.gif
Atsakyti
Aš taip pat apeinu viską ragaudama,pradedu žirniais,vyšniom,avietėm,ir vos parsivelku schmoll.gif
Atsakyti
Mes ir siandien zirniu pavalgem, o likusius nuskabiau...tpfu tpfu tpfu... bet darzas atsigaves thumbup.gif Sauniai darzoves auga bigsmile.gif Dar sparaginiu pupeliu pasirinkau ax.gif Tik vat su kopustais sudetingiausia-ziediniai 2 cm dydzio lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ankstyvi mazulytes galvas susuke, o velyvi apgrauzti g.gif Ir ne vienas moliugas neuzsimezges-tai nesubres iki rudens doh.gif
Papildyta:
QUOTE(pulina @ 2009 07 18, 08:47)
madmuazele, nusiteik mūšiui piktžolėm  biggrin.gif

Kad tik kopustus kiek reikes paraveti ir viskas thumbup.gif Kai nuravejom su vyru pries 3 sav.-tai dar iki dabar svaru bigsmile.gif Morkytes ir burokelius praretinsiu dar rolleyes.gif
Atsakyti