Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

Pas mane pirmą kartą nebus svogūnų.Tiesiog laiškai pajuodo nuo drėgmės pertekliaus. doh.gif Ir kažin ar ne maras jau bulves puola?Nes pas babūnę vieną per lauką nuo manęs maras bulvių jau praeitą savaitę nuėjo per bulves. g.gif g.gif
Atsakyti
Pernai neužderėjo svogūnai ,o šiemet spėjau laiku išgelbėti ,buvo prdėję gelsti dar visai mažučiai,tai palaisčiau pelenų šarmu,ir vėliau margancovke,tai dabar arodo thumbup.gif ,žieminiai česnakai taip pat grąžūs jau tuo j rausim,tik kopūstai kažko nori šiemet pavesti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 07 24, 19:20)
Pas mane pirmą kartą nebus svogūnų.Tiesiog laiškai pajuodo nuo drėgmės pertekliaus. doh.gif Ir kažin ar ne maras jau bulves puola?Nes pas babūnę vieną per lauką nuo manęs maras bulvių jau praeitą savaitę nuėjo per bulves. g.gif  g.gif

pas mane irgi svogunai buvo pradeje gelsti, bet pelenais apibarsciau ir jie puikiai suveike, o vat bulves tai jau tikrai, kad maras uzpuole, bet manau vistiek kazkiek ju jau bus paauge, jau pradedame jas kasti kasdieniam valgymui. tokie jau orai, kad ligos puola... unsure.gif
Atsakyti
Žieminiai česnakai irgi pas mane gražūs. mirksiukas.gif Jau pasiraunu agurkų raugimui. bigsmile.gif
O su kopūstais irgi ne kas. schmoll.gif Vasarinius per tankiai susodinau,tai taip sunkiai suka galvas.Tik brokoliais ir kalafiorais džiaugiuosi.Kalafiorai tai visi vienu metu,kad sužydo. doh.gif Nei kur dėti. ax.gif Gerai,kad brokoliai apskinu,o jie vėl žydi. ax.gif
Atsakyti
visi siais metais skundziasi agurku stygiumi o pas mane ju ojoj kiek, kad taip pomidoru daug butu, nes mes labiau pomidoriniai, bet dziaugiuosi, kad agurku uzderejo, jau pradejau konservuoti ziemai, gal kas koki receptuka konservavimo brukstels mirksiukas.gif
Atsakyti
As kalafijoru ziedus dejau i saldikli,man ziema labai skanu pasikepti. ax.gif
As irgi rytoj meginsiu marinuoti agurkus.Kadangi pas mane megejai astresniu,tai darau.
3l stiklainiui dedu 2 saukstus druskos(nubrauktus)
3 saukstus cukraus.(pilnus)
5 saukstus acto.
Atsakyti
labai daug info apie koncervavima galima rasti SM koncervavimas, as dariau pagal Jolete siuloma Uspaschiko recepteli
Atsakyti
Galutinai apziuriu ir tvarkau darzoves retinu burokelius morkas.Kaip as nemegstu sito darbo,jau stengiuosi pavasari kuo maziau berti seklu ir visviena tankiai sudygsta. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 24, 22:14)
As kalafijoru ziedus dejau i saldikli,man ziema labai skanu pasikepti. ax.gif
As irgi rytoj meginsiu marinuoti agurkus.Kadangi pas mane megejai astresniu,tai darau.
3l stiklainiui dedu 2 saukstus druskos(nubrauktus)
                          3 saukstus cukraus.(pilnus)
                            5 saukstus acto.

pili tik 5 saukstus acto? nu kaipo ir mazokai atrodo, na bet reik pabandyt
Atsakyti
As kaitinu tai laikosi gerai,na o actas tai cia jau kaip kam.Panasiai 5 saukstus,bet buna ipilu ir 6-7.Bet kazkaip skirtumo nepastebejau.Kiek atsidarydavau ziema valgymui visi vienodi. biggrin.gif
Atsakyti
O aš šiand jau nuroviau svogūnus. Laiškai jau buvo pageltę stiprokai, nebetiko valgyti... dar būtų stovėję tie svogūnai, bet užsigeidžiau aš galvos.. ir džy doh.gif kas dešimtas svogūnas yra supuvęs. Tai kaip stvėrėm su mama...
Iš mano lysvės gavosi du karučiai svogūnų laugh.gif kur mama dės savuosius iš 6 lysvių, neįsivaizduoju rolleyes.gif bet .. jeigu taip pūva, tai tada gali dar visko nutikti kol džius unsure.gif

Tiesa, turiu pasodinus ir tų užsienietiškų. Kelsae veislės. Tai jie žalučiai sau.. galvos baltos iš tolo.. tie dar auga.
Atsakyti
Mano svogunai, kur didesni svoguneliai buvo, tai ir zali...o kur mazuliukai mazuliukai-tai dalis net neisaugo, o dalis papuve...isroviau vakar tu mazuliuku dali-dabar valgysim...
Pgaliau uzsimezge kelios cukinijos ir agurociai...o moliugai iki siolei ne vieno vaisiaus neuzmezge... kodel?
Atsakyti