Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

QUOTE(pulina @ 2009 08 04, 20:12)
Ar esat kuri auginusi violetines šparagines pupeles  bigsmile.gif Aš auginu, bet dar net neužmezgė jos, tebežydi, tuo tarpu geltonas jau konservuoju, o juk kartu sėjau  bigsmile.gif

O kaip tu konservuoji,gal turi koki savo isbandyta buda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2009 08 04, 20:12)
Ar esat kuri auginusi violetines šparagines pupeles  bigsmile.gif Aš auginu, bet dar net neužmezgė jos, tebežydi, tuo tarpu geltonas jau konservuoju, o juk kartu sėjau  bigsmile.gif

Aš auginu.PAS mane dar tebežydi ir lipa jau atramos per žemos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2009 08 04, 20:49)
O kaip tu konservuoji,gal turi koki savo isbandyta buda?  g.gif

šiandien dariau štai pagal šį receptą:

5 litrai šparaginių pupelių
1litras pomidorų padažo
1 valg šaukštas druskos,
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė 9 proc acto
0,75litro vandens

kaitinti 30 min, viską sudėt į stiklainius, uždaryt.


skaniai gavos, vyrui labai patiko tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2009 08 04, 21:25)
Aš auginu.PAS mane dar tebežydi ir lipa jau atramos per žemos. g.gif


tai lauksim rezultato drinks_cheers.gif aš jokių atramų nedėjau, tai išsiplėtė nemažai jos tongue.gif
Atsakyti
Mano geltonosios dar visai mazytes. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 08 03, 00:05)
bet svogūnai ir nėra šaldomi.. anei bulvės nei kopūstai, agurkai ir pomidorai. Morkytes tam tikros veislės gal ir šaldo.. aš nebandžiau.

tai ką žmonės šaldo?
šparagines, žiedinius kopūstus? porus? krapai ir petruškos neužima daug vietos ir taip...

Norėčiau paprieštaraut truputi. Žmonės šaldo svogūnų laiškus, agurkus( bet tik iki Kalėdų yra skanu), morkas šaldom bet kokios veisles ir puikiai išsilaiko(pjaustom kubeliais arba griežinėliais), kalafiorus, briuselio kopūstus, brokolius ir t.t...
Atsakyti
As saldau sparagines ir po to kepu,nes marinuotu nelabai kas nori.
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2009 08 04, 22:54)
šiandien dariau štai pagal šį receptą:

5 litrai šparaginių pupelių
1litras pomidorų padažo
1 valg šaukštas druskos,
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė 9 proc acto
0,75litro vandens

kaitinti 30 min, viską sudėt į stiklainius, uždaryt.


o kiek litrų gaunasi iš šios masės?
ir kaip išmatuoti, kad tų šparaginių jau 5 litrai? dėti į stiklainius? o gal kaip nors galima į svorį paversti?
ačiū.
Papildyta:
QUOTE(Inetux @ 2009 08 05, 10:20)
Norėčiau paprieštaraut truputi. Žmonės šaldo svogūnų laiškus, agurkus( bet tik iki Kalėdų yra skanu), morkas šaldom bet kokios veisles ir puikiai išsilaiko(pjaustom kubeliais arba griežinėliais), kalafiorus, briuselio kopūstus, brokolius ir t.t...

agurkus šaldo? blink.gif jeigu toks gėris, tai kodėl nėra jų šaldytų pirkti?
ir kam šaldyt morkas sujpaustytas, jeigu galima rūsy laikyt irgi šviežias..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 08 05, 16:59)
o kiek litrų gaunasi iš šios masės?
ir kaip išmatuoti, kad tų šparaginių jau 5 litrai? dėti į stiklainius? o gal kaip nors galima į svorį paversti?
ačiū.


dariau iš pusės, gavosi 2 litrai smile.gif taip ir matavau, kroviau jau supjaustytas į tokios talpos indą (2,5) ... žadėjau pasvert, bet pamiršau unsure.gif
Atsakyti
user posted image
Na derlingi šie metai. mirksiukas.gif Šios dienos laimikis. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 08 05, 21:13)
Na derlingi šie metai. mirksiukas.gif Šios dienos laimikis. bigsmile.gif

thumbup.gif turėsi darbelio viską suvartot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2009 08 05, 21:22)
thumbup.gif  turėsi darbelio viską suvartot  biggrin.gif

Didžiąją dalį išdalinsiu. ax.gif ax.gif
Kartais pagalvoju,kam tiek mūms reikia? g.gif Bet pavasarinis azartas užvaldo. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 08 05, 21:24)
Bet pavasarinis azartas užvaldo. blush2.gif


drinks_cheers.gif aha, užvaldo ax.gif
Atsakyti