QUOTE(pulina @ 2009 08 04, 20:54)
šiandien dariau štai pagal šį receptą:
5 litrai šparaginių pupelių
1litras pomidorų padažo
1 valg šaukštas druskos,
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė 9 proc acto
0,75litro vandens
kaitinti 30 min, viską sudėt į stiklainius, uždaryt.
itariu kad skanu
norejau paklausti, o koks pomidoru padazas? o gal galima vietooj pomidoru padazo deti zalius pjaustytus pomidorus papipirintus ir padruskintus?
pas mane kazkaip siais metais labai daug sparaginiu uzderejo, ir baltu turiu ir violetiniu. tai violetines dar mazytes, o baltas jau pilna burna valgome, bet paprastam valgymui as isverdu jas, paskui suverciu i keptuve su sviestuku, prikraunu zaliu pomidoru, patroskinu koki 10 min, idedu prieskoniu (is darzo visokiu zolyciu), druskytes, dziuveseliu ir seimyna pirstus laizosi. Kartais kai norisi kokio mesos kvapelio, tai pacirskinu parukytos desrytes ar kumpiuko mazais gabaliukais uzpilu kaip padaziuka, o kartais grietines kaip padazo uzsidedu .... niu cia kaip tuo metu sauna galvon.