Indruxa, na, jei viskas bus legaliai ir kaip sakai, oficialiai, tai neturetum baimintis. Negali tave nepriimt i darba. Svarbu kaip tu jausies. Be to, per tris menesius ir tavo pilvelio nepamatys. Tik vat su prieziura bus sunkiau. Kai nuvaziuosi, susitvarkyk National Insurance Number ir uzsiregistruok surgery (cia kaip poliklinika), bent siokia tokia prieziura gausi, jei uzkibo..

QUOTE(Kisieliene @ 2011 08 02, 19:00)
Sveikutia
nera del ko pergyventi, joks drbdavys neturi teises taves atleisti. As pati esu 34 savaite nescia, todel tiksliai zinau viska 

Tikrai taip, as atejau dirbti i nauja darba net nezinodama, kad esu nescia (buvo tik dvi savaites) ir jei jau turi kontrakta niekas taves neatleis

Sveikos
norejau paklausti, gal kas zinote kur galima anglijoje nusipirkti D vitamino lasu naujagimiams? Nes niekur cia nerandu, o sako kad reikia juos pradeti duoti menesio kudikiui. Buciau labai deinga

QUOTE(Kisieliene @ 2011 08 31, 11:32)
Sveikos
norejau paklausti, gal kas zinote kur galima anglijoje nusipirkti D vitamino lasu naujagimiams? Nes niekur cia nerandu, o sako kad reikia juos pradeti duoti menesio kudikiui. Buciau labai deinga 

Anglai tokių dalykų neturi, nebent rastum lietuviškose, lenkiškose parduotuvėse, o jei ne, tai belieka siųstis iš Lietuvos, nors aš asmeniškai vaikui neduodu, nes mes saulės gavome pakankamai.
Ar priklauso kokios pasalpos ar dar kas jei esu nescia, bet nedirbu. dirba tik vyras, gauname visus taxus. tik nzn ar dabar kam pranesti kad laukiuosi? dar tik menuo, taigi nebuvau net savo poliklinikoj, zadu rytoj eiti. bet esu girdejusi kad be triju menesiu niekas net neziuri ir nepatikrina. kazkaip baisoka man daros

ir dar klausimukas - ieskome naujo namo, bet tai gali uztrukti dar menesi ar biskiuka daugiau. tai jei dabar nueisiu pas daktare i savo poliklinika, o paskui ieskosiu naujos poliklinikos, arciau nauju namu, ar nebus jokiu bedu?
QUOTE(JARD @ 2011 08 31, 13:36)
Anglai tokių dalykų neturi, nebent rastum lietuviškose, lenkiškose parduotuvėse, o jei ne, tai belieka siųstis iš Lietuvos, nors aš asmeniškai vaikui neduodu, nes mes saulės gavome pakankamai.
Tai jauciu reikes prasyti kad gimines atsiustu is LT, nes rudeni gimdyti o dar gyvename cornwalyje, pacioje apacioje kur pastoviai apsiniaukia ir lyja, tai tikriausiai neprosal butu tie laseliai

QUOTE(Dange* @ 2011 08 31, 16:58)
Ar priklauso kokios pasalpos ar dar kas jei esu nescia, bet nedirbu. dirba tik vyras, gauname visus taxus. tik nzn ar dabar kam pranesti kad laukiuosi? dar tik menuo, taigi nebuvau net savo poliklinikoj, zadu rytoj eiti. bet esu girdejusi kad be triju menesiu niekas net neziuri ir nepatikrina. kazkaip baisoka man daros 

Na mes tik planavom vaikeli mums padejo, informacijos suteike, o kai pastojau nuo pirmu dienu uzvede kortele, stebejimus dare. O del pasalpu man atrodo jei nesi dirbusi be vaikelio gimimo nelabai iseis ka sutvarkyti, nebent pabandykit del Tax credit (cia jei seimoje mazos pajamos, valstybe kazkiek finansuoja), jobcentre jums visa reikiama informacija suteiks.
įdomu...

ir as isijungsiu i sia temele
mes dar laukiames, bet jau pries kiek laiko ememes dometis pasalpu tema. kadangi atvaziavau i anglija budama 4 menesi nescia, tai neturejo darbo stazo ir pasalpu is valstybes (maternity allowance) negavau...nors turejau darbuka. nuo nestumo pradzios, iki dekretiniu , turi isdirbti 26 savaites.kitu atveju - liksi be paramos
gali kreiptis del vienkartines 500 svaru ismokos i job centra, bet turi gauti child tax creditus, kitu atveju - vel nieko gero. apie kitas pasalpas (pvz income support) galim net nesvajoti, nes kai tvarkytis bandziau, tai gavau atsakyma, grazia forma,kad nesu anglijos piliete ir tokie dalykai man nepriklauso. jei vienas seimoje dirba, pvz kaip pas mus vyras, tai galima kreiptis i fendlandus ir tvarkytis housingo ir council tax benefitus.
zodziu reikalu ten milijonai su jais. bet kadangi turejom laiko, tai ir terliojomes su visais tais dokumentais. na o pats gimdymas, prieziura, kiek teko girdeti ir susidurti, tai tokie siaip sau... jie naturalistai. per gimdyma nuskausminamuju gali maldauti ir tai tegausi pora paracetamolio tableciu..jeigu viskas gerai, tai palaikys ligoninej 6 val ir paleis namuku. man tai pirmas nestumas, tai tiesa pasakius tikrai bijau cia gimdyti. bet ka padarysi, duok die viskas bus gerai 
Papildyta:
tikrina ir nelaukia jie jokiu 3 menesiu... kuo anksciau nueini, tuo paciai ramiau darosi, kad vaikelis gerai vystosi. jie ten ne kaip lietuvoj, kad priziuri. nereikia nei ant kedes lipti, nei dar ko. pamatuoja spaudima, ismatuoja pilvuka, pulsa, paklauso sirdutes, uzpildo dokumentus ir tiek. aisku baisoka, vistik svetima salis. bet del savo vaikelio , manau, galima nugaleti bet kokias baimes

Papildyta:
QUOTE(Dange* @ 2011 08 31, 18:58)

tikrina ir nelaukia jie jokiu 3 menesiu... kuo anksciau nueini, tuo paciai ramiau darosi, kad vaikelis gerai vystosi. jie ten ne kaip lietuvoj, kad priziuri. nereikia nei ant kedes lipti, nei dar ko. pamatuoja spaudima, ismatuoja pilvuka, pulsa, paklauso sirdutes, uzpildo dokumentus ir tiek. aisku baisoka, vistik svetima salis. bet del savo vaikelio , manau, galima nugaleti bet kokias baimes

pirma vaika gimdziau lt ir be jokiu vaistu, del to tai labai nepergyvenu
svarbiausia kad viskas butu gerai, tada ramiai viskas ir pavyks
del pasalpu, tai mes gaunam visus benefitus, taigi manau gimus vaikeliui pranesime ir paskaiciuos jei ten viska.
poliklinikoj jau pranesiau kad laukiuos, dabar laukiu midwifes skambucio. biskiuka gaila man, kad skanu cia mazai daro, nu bet ziuresim kaip cia bus

poliklinikoj jau pranesiau kad laukiuos, dabar laukiu midwifes skambucio. biskiuka gaila man, kad skanu cia mazai daro, nu bet ziuresim kaip cia bus

QUOTE(tijukas123 @ 2011 09 05, 11:35)
ir as isijungsiu i sia temele
mes dar laukiames, bet jau pries kiek laiko ememes dometis pasalpu tema. kadangi atvaziavau i anglija budama 4 menesi nescia, tai neturejo darbo stazo ir pasalpu is valstybes (maternity allowance) negavau...nors turejau darbuka. nuo nestumo pradzios, iki dekretiniu , turi isdirbti 26 savaites.kitu atveju - liksi be paramos
gali kreiptis del vienkartines 500 svaru ismokos i job centra, bet turi gauti child tax creditus, kitu atveju - vel nieko gero. apie kitas pasalpas (pvz income support) galim net nesvajoti, nes kai tvarkytis bandziau, tai gavau atsakyma, grazia forma,kad nesu anglijos piliete ir tokie dalykai man nepriklauso. jei vienas seimoje dirba, pvz kaip pas mus vyras, tai galima kreiptis i fendlandus ir tvarkytis housingo ir council tax benefitus.
zodziu reikalu ten milijonai su jais. bet kadangi turejom laiko, tai ir terliojomes su visais tais dokumentais. na o pats gimdymas, prieziura, kiek teko girdeti ir susidurti, tai tokie siaip sau... jie naturalistai. per gimdyma nuskausminamuju gali maldauti ir tai tegausi pora paracetamolio tableciu..jeigu viskas gerai, tai palaikys ligoninej 6 val ir paleis namuku. man tai pirmas nestumas, tai tiesa pasakius tikrai bijau cia gimdyti. bet ka padarysi, duok die viskas bus gerai 
Papildyta:

Papildyta:

Noreciau papriestarauti Tijukei123, reikia isdirbti 29 savaites jei nori gauti maternity allowance, ir betkurias kitas paramas. Pagrindinis dalykas yra tai kad tu ar tavo partenris/vyras turi buti daugiau nei 24 metai jei nori susitvarkyti benefitus dar vaikeliui negimus, i jei maziau nei 24 metai tai viska galesit tvarkytis tik po vaikelio gimimo.
Ligoninese gimdymo metu nuskausminamu gali prasyti kiek tik nori ir bet kokiu, viskas bus tau duota ir suteikta, tik nereikia bijoti prasyti, klausti, nes kitu atveju tada tikrai nebus tau suteikta. Pati laukiuosi ir uz 4 dienu tureciau jau gimdyti, visa nestuma buvau labai patenkinta prieziura ir suteiktom paslaugom. Ne viena drauge gimde cia ir neiviena nesiskunde