Įkraunama...
Įkraunama...

Elektroninis dienynas

QUOTE(Elina @ 2011 12 19, 16:01)
tai gal abi  tuo pačiu atestatu galėtų pasitenkinti?
nebesuprantu pokalbio esmės: kuo tas el. dienynas trukdo a.k.? paklauskite, kas iš mūsų dar nėra įtrauktas į duomenų bazę? kam reikia, kas nori, jūsų visų a.k. ir be el. dienyno ras  mirksiukas.gif
Tikriausiai. hihihi.gif
Norėjau pasakyti, kad visų dienyno duomenų nematome. Mokinys mato viena, tėvai - kita, administratorius - viską. lens.gif

Aš dienyne jungiuosi dviem statusais, galiu pasakyti, kad vienu atveju mano galimybės matyti duomenis ir susisiekti labai ribotos, kitu atveju - daug didesnės, bet a.k. taip pat nematau. Ir, beje, man tai nerūpi. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 12 19, 18:28)
Aš dienyne jungiuosi dviem statusais, galiu pasakyti, kad vienu atveju mano galimybės matyti duomenis ir susisiekti labai ribotos, kitu atveju - daug didesnės, bet a.k. taip pat nematau. Ir, beje, man tai nerūpi. hihihi.gif

žinok, ir aš dviem statusais jungiuos, bet visų tų fintų nematau. bet mokykla viską mato kuo puikiausiai. ir ne tik ji lens.gif tėvai su pirmoku dar neatėję į mokyklą rašyti prašymų pirmai klasei, bet mokykla jau žino, kas turi ateiti. ir kokius tėvų/vaikų a.k. turi su savimi atsinešti bigsmile.gif
taip, kad piktintis ant mokyklos ar el. dienyno dėl a.k. - sliekų ant asfalto ieškoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2011 12 19, 17:35)
taip, kad piktintis ant mokyklos ar el. dienyno dėl a.k. - sliekų ant asfalto ieškoti  4u.gif
Prajuokinai. lotuliukas.gif
Taip ir matau po lietaus šlykščius tokius, išpampusius...
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 12 19, 14:48)
bet rimtai.. tiek jau to... prajuokinot iki negalėjimo, kai parašėt, kad tėvų asmens kodai, o ir mokinuko,  mokykloje nefigūruoja.. naivumas nesvietiškas.. bet ai tiek to  irnesakyk.gif  Ir sutartyse nėra nurodytų asmens kodų.. laugh.gif o tai pagal ką mokinių krepšelius skirsto, kaip manot?
tai tokiam naivumui ir kuriami tokie e-dienynai.
Man atrodo, kad jūs tikrai nesuvokiat, kam reikalingas tas el. dienynas, gal iš viso manote, jog per el. dienyną jūsų banko duomenis mato, o taip pat gali pinigus iš sąskaitos pervesti.

QUOTE(klopedija @ 2011 12 19, 16:12)
Niekas ir neturi matyti a.k. išskyrus dienyno administratorių, gal dar direktorių.
Naitas teisingai sako: mokykla gauna mokinio krepšelį ne šiaip už "vardenį pavardenį", o už konkretų mokinį su jo a.k., nes kitoj mokykloj gali būti toks pats "vardenis pavardenis".
Tam, kad matytų mano asmens kodą, jį reikia kažkaip sužinoti. Niekur neįrašinėjau. Ant sutarties nėra ne tai kad tėvų, bet ir paties mokinio kodo.
Jeigu byloje yra mokinio asmens kodas, tai jis ten atsirado todėl, kad prašyme priimti į mokyklą įrašiau, o ne todėl, kad įvedžiau el. dienyne. Pabrėžiu - el. dienyne įvedžiau tik savo vardą ir pavardę. Daugiau nieko, net telefono.

QUOTE(klopedija @ 2011 12 19, 18:28)
bet a.k. taip pat nematau. Ir, beje, man tai nerūpi. hihihi.gif
Žinoma, kad nematot, nes jo ten nėra. Bent jau tamo.lt tai tikrai.
Atsakyti
Na, kas bebutu, dienynas yra gerai. ax.gif
Atsakyti
Pamačiau, kad diskutuojate apie elektroninį dienyną ir dažniausiai paminimas yra mūsų Tamo.lt. Kaip jo atstovas, noriu pakomentuoti kelis klausimus smile.gif

1. Dėl mokamas/nemokamas: kiekvienas elektroninio dienyno gamintojas nustato savo sąlygas: vienas nemokamas bet mažai prižiūrimas, už kitą moka tėvai, dar kitas mokamas mokyklai ir kt. Mūsų principas - už sistemos naudojimą moka mokykla, mėnesinis mokestis yra 100 arba 50 Lt (priklauso nuo mokinių skaičiaus), tokią pačią ar panašią sumą išleisdavo ir popieriniams dienynams. Tuo labiau, kad mokesčiui už dienyną skirta atskira eilutė į mokinio krepšelį - ten nurodyta IKT tikslams. Ir negalvokite, kad tai milijoninis verslas - mums juk reikia ne tik serverius išlaikyti, bet ir galų gale atlyginimus žmonėms mokėti smile.gif

2. Dėl asmens kodų - paties MOKINIO asmens kodas tikrai saugomas mokykloje ir mokinių registre, kitaip būtų neįmanoma jokia apskaita - nei pinigų, nei pamokų. Juk kaip kitaip identifikuosi? Turėjome atvejį, kai vienoje mokykloje ir net vienoje klasėje mokėsi du mokiniai su ta pačia pavarde, vardu ir gimimo data, ir kas žiauriausia - ne giminės! smile.gif
Dėl tėvų - kitas variantas. Kiek teko aiškintis, tai pagal įstatymus, mokykla ne tai kad neprivalo saugoti tėvų asmens kodų, bet ir nelabai tam turi teisės. Ta prasme, patogumo dėlei ir su tėvų sutikimu galima tai saugoti, bet tai daro tikrai ne visos mokyklos. Vardai, pavardės ir kontaktai - taip, reikia, nes reikia žinoti, kaip susisiekti su tėvais, jeigu yra kokia nors nemaloni situacija su vaiku. Bet asmens kodai - slidus reikalas. Mūsų dienyne jie nesaugomi ir netgi nėra tam skirto lauko. Bet ateityje planuojame įvesti privalomus asmens kodus tiems tėvams, kurie norės naudotis taip vadinamomis e-paslaugomis, kurias planuojame diegti: dokumentų pasirašymas internetu, praleistų pamokų pateisinimas, prašymų pateikimas į mokyklą ir t.t.

3. Dėl to, ar mokytojai laiku surašo namų darbus ir kitą informaciją: visa tai turi būti nustatoma mokyklos sprendimu. Diegdama elektroninį dienyną, mokykla turi pasitvirtinti jo pildymo nuostatus, kuriuose aiškiai aprašyta, kas už ką atsakingas ir kas ką įpareigotas daryti. Kai kuriose mokyklose namų darbai visiškai neprivalomi rašyti į el.dienyną, o kitur - griežčiau. Čia jau reikia kreiptis į mokyklą. Kitas dalykas - smagu matyti, kad kai kuriose mokyklose, kur informaciją pildyti neprivaloma, iniciatyvūs mokytojai vis tiek tai daro operatyviai, nes rūpinasi savo mokiniais bei jų tėvais.

Tiek komentarų, jei dar bus klausimų - mielai atsakysiu smile.gif
Atsakyti
Ačiū už komentarą. aciuks.gif Man labiausiai patiko šita vieta:
QUOTE(Timerider @ 2011 12 21, 08:19)
2. Dėl asmens kodų - paties MOKINIO asmens kodas tikrai saugomas mokykloje ir mokinių registre, kitaip būtų neįmanoma jokia apskaita - nei pinigų, nei pamokų. Juk kaip kitaip identifikuosi? Turėjome atvejį, kai vienoje mokykloje ir net vienoje klasėje mokėsi du mokiniai su ta pačia pavarde, vardu ir gimimo data, ir kas žiauriausia - ne giminės! smile.gif
biggrin.gif
Atsakyti
Turėjome atvejį, kai vienoje mokykloje ir net vienoje klasėje mokėsi du mokiniai su ta pačia pavarde, vardu ir gimimo data, ir kas žiauriausia - ne giminės! smile.gif

čia dar nieko, klasėje buvome trise lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2011 12 18, 21:08)
Taip, nėra ir negali to būti. Jei jis yra anksčiau sudarytose sutartyse, klasės auklėtoja privalo a.k užtušuoti.

manau galima įrašyti tik gimimo datą, ir daug kur rašau tik gimimo datą vietoj ak bet vaiko ak reikalingas dėl mokinio krepšelio, juk mokykla pateikia paraiškas savivaldybei,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rinna: 29 gruodžio 2011 - 20:16
QUOTE(rinna @ 2011 12 29, 21:16)
čia dar nieko, klasėje buvome trise  lotuliukas.gif
Vienodais vardais, pavardėm ir GIMIMO DATA? blink.gif
Atsakyti
Man labai patinka elektroninis dienynas, vaikas nebepameluos nieko (kaip mes darydavome) biggrin.gif
Atsakyti
Aš irgi tik už elektroninį dienyną
Atsakyti
Aš taip pat patenkinta dienynu.
Atsakyti