Nuo antro pusmecio pas mus irgi bus ivestas el.dienynas as galvoju,kad tai tikrai reikalingas reikalas.
El. dienynas galėtų būti labai geras dalykas, jei mokytojai jį pildytų. Deja ten tuščia...
QUOTE(Vaivaivaiva @ 2012 01 02, 17:18)
Man labai patinka elektroninis dienynas, vaikas nebepameluos nieko (kaip mes darydavome) 

gerai tas dienynas, gali prisijungti ir viską matai, pažymius, namų darbus,pastabas,kokie atsiskaitymai ir kada laukia. Būna kad pamiršta dukra kokį namų darbą, tai prisijungi ir pasitikslini.
Pas mus jis dar tik antra savaite,bet man atrodo geras dalykas. Musu mokytoja pildo ji tikrai saziningai
.Na aisku gal cia tik pradinuku mokytojai taip pildo,negaliu pasakyti,gal veliau kitaip bus... Kolkas man atrodo tikrai geras dalykas.

Elektroninis dienynas tikrai labai geras dalykas. Tačiau įžvelgiu trūkumą. Neseniai vaikas parodė, ką jo klasiokai rašinėja ir kaip užgaulioja vieni kitus. Nustebau, kad klasės forume nėra moderatorių ir lengvai prieinamos galimybės ištrinti temos, kai ji viršija tam tikrą žinučių skaičių. Manau, kad šios priemonės turėtų būti įdiegtos, gal net būtų ne pro šalį, jei forumus prižiūrėtų ir vaikus mokytų deramo bendravimo internetinėje erdvėje, kas nors iš suaugusiųjų
.

QUOTE(Makarska @ 2012 02 08, 17:05)
Elektroninis dienynas tikrai labai geras dalykas. Tačiau įžvelgiu trūkumą. Neseniai vaikas parodė, ką jo klasiokai rašinėja ir kaip užgaulioja vieni kitus. Nustebau, kad klasės forume nėra moderatorių ir lengvai prieinamos galimybės ištrinti temos, kai ji viršija tam tikrą žinučių skaičių. Manau, kad šios priemonės turėtų būti įdiegtos, gal net būtų ne pro šalį, jei forumus prižiūrėtų ir vaikus mokytų deramo bendravimo internetinėje erdvėje, kas nors iš suaugusiųjų
.
Nežinau, kokiu dienynu naudojatės, bet tamo.lt kažkaip vaikų forumai yra kontroliuojami. Nes patys vaikai temose, jeigu kas pradeda užgaulioti, tuoj pat rašo: "baik, negalima..." Nors realiai užgauliojimų ir patyčių tikrai užtenka, t.y. tie perspėjimai vieni kitiems yra ne todėl, kad vaikai kokie nors superduper supratingi, bet todėl, kad administratorius gali matyti, ką vaikai rašo, o bet kokios patyčios ir užgauliojimai gresia nemalonumais.

QUOTE(mititėja @ 2012 02 08, 17:17)
Nežinau, kokiu dienynu naudojatės, bet tamo.lt kažkaip vaikų forumai yra kontroliuojami. Nes patys vaikai temose, jeigu kas pradeda užgaulioti, tuoj pat rašo: "baik, negalima..." Nors realiai užgauliojimų ir patyčių tikrai užtenka, t.y. tie perspėjimai vieni kitiems yra ne todėl, kad vaikai kokie nors superduper supratingi, bet todėl, kad administratorius gali matyti, ką vaikai rašo, o bet kokios patyčios ir užgauliojimai gresia nemalonumais.
Tamo dienyne galima užblokuoti vaikų forumą

Nežinau, ar užblokavimas yra gera išeitis. Uždrausti yra lengviausia, manau, kad vaikus reiktų mokyti deramai elgtis virtualioje erdvėje, taip kaip mokome gražaus elgesio gyvenime. Todėl man priimtiniau, kai yra taisyklės ir šiek tiek kontrolės, kad jų būtų laikomasi.
QUOTE(Upokšnis @ 2012 02 09, 08:54)
Tamo dienyne galima užblokuoti vaikų forumą
Aš ne apie galimybes užblokuoti, o apie įtariu-egzistuojančią kontrolę, nes vaikai patys kontroliuojasi, o jie tikrai nėra tokie sąmoningi. 

Na mano patirtis rodo, kad nelabai jie yra kontroliuojami, nors Tamo.lt, rašo, kad vaikų forumus prižiūri administratoriai ir visokias užgaulias, nepadorias žinutes ištrina.
QUOTE(Makarska @ 2012 02 09, 13:23)
Na mano patirtis rodo, kad nelabai jie yra kontroliuojami, nors Tamo.lt, rašo, kad vaikų forumus prižiūri administratoriai ir visokias užgaulias, nepadorias žinutes ištrina.
O jūs nenorite pati paskambinti tamo.lt administratoriui ir pasiteirauti, kaip yra. O jeigu kontroliuojama/moderuojama, tai priminti galbūt užmirštą klasę/mokyklą?