Skirtumas tarp mano vaikų 1,9 metai tarp vyresniųjų ir tarp viduriniosios ir mažojo 5 metai. Didieji turi bendrų interesų, kartu mielai žaidžia ir draugauja, jeiir susipyksta, ilgai vienas be kito negali.Kai atsirado mažiukas, abu labai jį myli ir stengiasi padėti prižiūrėti.

Manau, koks metų skirtumas geresnis, dar labai priklauso ir nuo pirmo vaikelio asmenybės, jo charakterio. Pvz. kai kurios mergytės nuo pat mažens jau turi nemažą motinystės instinką (jei taip galima pavadinti), joms patinka prižiūrėti broliuką ar sesutę, padėti mamai jį auginti.
Kitos gi atvirkščiai - nieko baisiau joms nėra. Aš buvau iš pastarųjų. Tarp manęs ir brolio - 7,5 metų skirtumas, jo gimimas didelės "traumos" gal ir nepadarė, bet tai, kad turėjau kažkiek padėti mamai jį prižiūrėti, buvo jos didelė klaida. Ypač kai paaugau, norėdavau pabūti viena su draugėmis, jau turėjau paslapčių, o mama man piršdavo trimetį bamblį visur vestis kartu. Tuomet ir apžnaibydavau, ir apspardydavau vargšiuką (žiauru, ar ne?
), bet taip jo nekenčiau...
Daugelio mamyčių pasisakymuose dažni žodžiai - didesnis skirtumas geriau, nes vyresnėlis PADĖS prižiūrėti mažiuką. Mielos mamytės, neverskite savo vyresnėlių jums padėti, jei matote, kad jie tam priešinasi. Skaičiau psichologų komentarus šia tema ir jie vieningi: mes neturime jokios teisės iš vyresnio vaiko daryti auklytės. Trauma gali būti visam gyvenimui...
Kitos gi atvirkščiai - nieko baisiau joms nėra. Aš buvau iš pastarųjų. Tarp manęs ir brolio - 7,5 metų skirtumas, jo gimimas didelės "traumos" gal ir nepadarė, bet tai, kad turėjau kažkiek padėti mamai jį prižiūrėti, buvo jos didelė klaida. Ypač kai paaugau, norėdavau pabūti viena su draugėmis, jau turėjau paslapčių, o mama man piršdavo trimetį bamblį visur vestis kartu. Tuomet ir apžnaibydavau, ir apspardydavau vargšiuką (žiauru, ar ne?

Daugelio mamyčių pasisakymuose dažni žodžiai - didesnis skirtumas geriau, nes vyresnėlis PADĖS prižiūrėti mažiuką. Mielos mamytės, neverskite savo vyresnėlių jums padėti, jei matote, kad jie tam priešinasi. Skaičiau psichologų komentarus šia tema ir jie vieningi: mes neturime jokios teisės iš vyresnio vaiko daryti auklytės. Trauma gali būti visam gyvenimui...
Mano vyresnėlė šiemet eis į pirmą klasę, taigi jai septyneri, o mažiukė gimė š.m. gegužę.Skirtumas 7 m.

tarp mano vaikų skirtumas 9 metai

beveik lygiai 4 metai. manau idealu. o gal problemu dar maziau del to, kad vienas bernas, kita merga...

Tarp mano vyrukų 5 metų skirtumas. Nesakyčiau, kad vyresniajam rūpi tik draugai.
Kas kart grįžęs iš darželio, pirmiausia pribėga prie brolio, šnekina, žaidžia. Matau, kad myli ir saugo. gal jei skirtumas būtų kitoks sakyčiau taip pat, manau vieno teisingo atsakymo nėra.

QUOTE(lyra @ 2006 07 27, 12:56)
Tarp mano vyrukų 5 metų skirtumas. Nesakyčiau, kad vyresniajam rūpi tik draugai.
Kas kart grįžęs iš darželio, pirmiausia pribėga prie brolio, šnekina, žaidžia. Matau, kad myli ir saugo. gal jei skirtumas būtų kitoks sakyčiau taip pat, manau vieno teisingo atsakymo nėra.

Tarp namo panelių irgi 5m ir jos elgdavosi panašiai kol mažos buvo , bet kai paaugo ir vienai iš jų pradėjo rūpėti berniukai ir lakstyti po pasimatymus , tai mažoji pradėjo skųsti sesė. O šiaip jos labai šaunios panelės ir ilgiau nesimačiusios puola viena kitai į glėbį. bet šiaip tai namuose visokių kurijozų būna
Sveiki
.Tarp maniskiu skirtumas 11metu.Tai bendrauj ivairiai,kartais dickis ir graziai pazaidzia, kartais ir pacypina mazike

QUOTE(Pitija @ 2006 06 24, 11:00)
Manau, koks metų skirtumas geresnis, dar labai priklauso ir nuo pirmo vaikelio asmenybės, jo charakterio.
Labai pritariu šios mamytės žodžiams