Įkraunama...
Įkraunama...

Koks geriausias amžiaus skirtumas tarp vaikų???

Turbūt kiekvienai mamai amžiaus skirtumas tarp jos vaikų yra geriausias biggrin.gif
O šiaip, manau, vienintelio atsakymo negali būti. Kiekvieną mama sprendžia pagal save. Kadangi esu tinginė, mėgstanti ilgiau pamiegot tongue.gif tai antrajam pasiryžau tik po geru 5 metų po pirmo. Taip ir gavosi 6,5 metų skirtumas. O pametinuku net ir dabar neįsivaizduoju schmoll.gif , o va kitos mamos augina ir nieko smile.gif Na o santykiai tarp vaikų ne tik nuo amžiaus skirtumo priklauso.

Ir dar manau, kad vyresnėlis TURI padėti prižiūrėti mažiuką. Na panašiai kaip padėti tvarkytis, plauti indus ir t.t. Tik nereikia perlenkti lazdos. Taip mano vyresnėlis pabūna su mažium lauke, kol aš vežimuką namo užnešu, padeda kažkokį numestą daiktą surast ir atnešt, žaidžia kambarį, kol aš virtuvei tarp karštų puodų sukuos. Auklės iš jo niekas nedaro, o savo didelį padėjėją visuomet giriu. Ir visi patenkinti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olgyte: 28 rugsėjo 2006 - 21:39
Kuo didesnis skirtumas, tuo mamai lengiau ir pirmagimiui rolleyes.gif . Mano didzioji pana labai pergyveno kai gime maze, niekaip nesuprato verysad.gif , kodel jai yra skiriama mazai demesio. Nors per visa niesuma su ja buvo apie tai kalbeta. Labai sunkus buvo pirmi 2 men. teko ir verkti ir prasyti, niekaip zuikis nesuprato, nors labai mylejo sese. Dabar lyg ir nieko, bet manu, kad kokie 5 metu skirtumas butu geriau
Atsakyti
tarp maniskiu vyruku skirtumas 2,5 metuku. pradzioje labai bijojau del vyresnelio reakcijos i broliuka, del pasikeitusiu jo ir mamytes bei tevelio santykiu. Taciau sunkiau buvo tik pacioje pradzioje: kai pirma karta pamate broliuka valganti mamytes pieneli, vyresnelis apsiverke (gaila vaiko buvo), bet toliau tai tapo normalu. O dabar kai broliukui jau 1 m ir 3 menesiai tai rysys tarp broliuku yra labai stiprus.... nebegalima broliuko "niekam atiduoti", "palikti", broliukas yra labai reikalingas namuose.... Taigi mamytes nebijokite mazo skirtumo.... nors tai ir yra sunkiau, taciau vaikams tikrai gerai (tai mano nuomone, is mano patirtirties)... sekmes 4u.gif
Atsakyti
Tarp mano kavalierių 3,5 m skirtumas. Kai gimė mažylis, vyresnėlis iš kart "užaugo" wub.gif . Nuėjo su tėveliu į prduotuvę vonelės pirkti. Aišku, ten ir žaislų visokių buvo, bet jis pareiškė, kad jau didelis, jam žaislų nereikia, geriau broliui ką nors nuperk a:super . Taigi labai myli broliuką wub.gif . Nors aišku ir problemų visokių iškyla, ypač kai mažylis trukdo žaisti, išnešioja mašinytes iš vietų ir t.t blink.gif . O dabar jau ir mažylis savotiška meile pradeda atsilyginti: skuba į darželį brolio pasiimti arba su nekantrumu laikia namuose. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tarp mano paneliu 9 m skirtumas ir esu labai patenkinta, nes turiu tikra pagalbininke. Bet kai laukiausi tai labai bijojau, nes mano vyresnele labai su charakteriu. Dabar nuo pat seses gimimo tik ir girdziu "paziurek kokia ji grazi, kokie jos pirsteliai " ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(daliaz @ 2006 09 26, 17:13)
Labai pritariu šios mamytės žodžiams thumbup.gif Tarp mano vaikų 11 metų skirtumas ir aš labai patenkinta. O su didžiuoju, kai tik gimė mažylis, buvo kalbėta apie mažojo priežiūra ir pagalba mamai, tai jis pats pasisiūlo kada gali ir nori, jokios prievartos. Ir dar, manau, jei vaikas myli savo brolį ar sesę, tai pabuvimas kartu nemanau, kad bus kančia ar prievolė.  4u.gif

QUOTE(guguces @ 2006 10 06, 21:00)
Tarp mano paneliu 9 m skirtumas ir esu labai patenkinta, nes turiu tikra pagalbininke. Bet kai laukiausi tai labai bijojau, nes mano vyresnele labai su charakteriu. Dabar nuo pat seses gimimo tik ir girdziu "paziurek kokia ji grazi, kokie jos pirsteliai " ir t.t.

Mes visa laika planavom, kad skirtumas tarp vaiku butu kokie 5-6 metai, na isejo truputi ne taip, skirtumas bus beveik 9 metai, (antrasis gims sausio men.) bet labai dziaugiuosi kol kas, nes mano pirmagimis labai jau laukia broliuko, pradejo "vyrisket" tipo jis jau jauciasi vyriausiu broliu lotuliukas.gif Tikiuosi ir toliau bus toks pagalbininkas kaip padeda siuo metu man smile.gif Kol kas nesigailiu, kad nesumastem pametinuku ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 10 spalio 2006 - 17:15
Tarp mano paneliu 2.8 m. skirtumas. Norejom, kad jis butu dar mazesnis, bet gyvenimo nesuplanuosi... Dabar labai dziaugiuosi, seses geriausios drauges, abi zaidzia, duksta, vyresnioji mazaja pamoko. Ji jau buvo pakankamai didele, kad suprastu situacija, kai gime mazoji, pati isrinko sesei varda, dabar labai tuo didziuojasi, darzelyje irgi giriasi savi sese, veda ja supazindinti i grupe. Aisku, buna ir susipesa, taciau manau, kad taip buna ir tarp vaiku, tarp kuriu didesnis amziaus skirtumas. Abi labai judrios, buvo problemu su miegais, tai pirmi metai gimus mazajai buvo sunkus, bet dabar jau lengviau. Manau, kad savo vyresnelei veliau galesiu padekoti, kad taip supratingai reagavo i seses atsiradima, nebuvo ne laselio pavydo, kas, kiek suprantu, tarp tokio amziaus vaiku reta. Tikiuosi, kad tas artimas bendravimas ir rysys, kuris yra tarp ju dabar, isliks ir veliau.
Atsakyti
Tarp mano berniukų skirtumas yra 3.5 metų, kadangi neperseniauisiai brolis išvydo pasaulį tai net negaliu pasakyti tai blogai ar gerai ax.gif Šiaip tai po pirmojo gimimo galvojau, kad man jau užtenka, bet pasirodo ne po beveik trijų metų nusprendžiau, kad reikėtų antro, nes nenorėjau, kad būtų labai didelis skirtumas biggrin.gif Na žiūrėsim ar brolių skirtumas jiems nemaišys, kai jau jie paaugs g.gif
Atsakyti
QUOTE(guguces @ 2006 10 06, 20:00)

Tarp mano berniukų 8 metų skirtumas. Pirmasis irgi su charakteriu, bet ir kai laukiausi, ir dabar turiu pagalbininką namuose. Labai juo džiaugiuosi ir didžiuojuosi. Vyresnėlis irgi vis kartoja, koks broliukas gražus ir pan., su juo pažaidžia, nešioja, ramina ir net jei aš kai kada pradedu ant mažojo pykt dėl zirzenimo, sako "Nepyk ant vaiko, jis juk mažas ir dar nieko nesupranta".
Man atrodo, kad didesnis skirtumas tarp vaikų tik geriau, nes abiems savu laiku gali skirti daugiau dėmesio, be to jau turi namuose tikrą pagalbininką. Aišku, jų santykliai, žaidimai, bendravimas nebus tokie kaip tarp mažesnio metų skirtumo vaikų, bet šitaip auginti, bent jau man, yra žymiai legviau biggrin.gif .
Atsakyti
Tarp mano triju vyruku skirtumas yra beveik kas 3 metus. Ir galiu pasakyt, kad didelio vargo juos auginant tikrai neturiu. thumbup.gif
Atsakyti
O pas mus bus lygiai 3 metu ir 6 menesiu skirtumas. As nezinau ar tai gerai, bet turiu pavyzdi: as su sese skiriames 2.5 metu, bet niekada nebuvom drauges. Nuo mazens pykomes, o kai suaugom poziuriai i gyvenima, budai skiriasi ir esam tik kaip...na.. pazistamos. Be to musu horoskopiniai zenklai tp nesutampa. Tad dabar, kai planavom antra lialiu, tai jau ziurejau i zenklus ir tt.
Atsakyti
Tarp vyresneliu skirtumas lygiai du metai.Visko buvo kai augo,o ir dabar santykiai ivairus.Brolis megsta paauklet ar paerzint sese.
Na o skirtumas tarp vyresneliu ir pagranduko doh.gif labai didelis 16 ir 14 metu.Pagalbos priziuret neprasiau,patys pasisiulydavo.Nors nedideli soka apturejo,kai suzinojo naujienas.
Dabar mazasis dievina savo droli ir sese,ypac broli.Jis jam ir brolis,ir draugas,ir didziausias autoritetas.Jei jau brolis ka pasake tai jau sventas dalykas.
Manau visiskai nesvarbu koks skirtumas tarp vaiku,kad tik jie butu. thumbup.gif
Atsakyti