Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės Hipofunkcija ( tiroiditas)

Ir dar wub.gif labai įdomu, aišku, jei ne paslaptis ax.gif ar pastojai natūraliai ar padedama kokių nors vaistų ir kiek laiko jau turi šią ligą?
Papildyta:
QUOTE(Saron @ 2009 10 30, 17:22)
Labas visoms,
jau 3 metai kaip "įsirašiau" į sergančiųjų autoimuniniu tiroiditu gretas. Lankiausi klinikose pas gyd. Markauską. Buvom jau ir L-tiroksino dozes atreguliavę, ir ATPO jau kaip nusimuše bent iki 300. Žodžiu jau kaip ir panašiau į normalų gyvenimą.
Dabar kaip tik rudenį vėl turėjau eiti tikrintis. Bandžiau užsiregistruoti vėl pas tą patį gyd. Bet sužinojau, kad jam jau A A. Labai gaila.
Dabar reikia  pasirinkti kitą gyd. pas ką lankytis. Gal kas žinot klinikose dėmesingą gyd?

Sveika 4u.gif Aš pas gyd Marinskienę klinikose lankausi. Dar tik antrą kartą pas ją važiuosiu,bet jau po pirmo vizito norisi pas ją sugrįžti, ko negaliu pasakyti apie gyd. Butkuvienę (pas ją metus gydžiaus). Man gyd Marinskienė labai patiko thumbup.gif Ir tyrimų visokių prirašė, ir viską paaiškina. Nors iki tol gyd sakė,kas ši liga pastot netrukdo, ir nieko nesiėmė šia linkme, o ir šiaip nėjo su ja susikalbėt. Gyd Marinskienė šiaip skyriuj dirba, ir dvi dienas (pirmad ir antrad) priima konsultacijoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erika.Stn: 30 spalio 2009 - 16:31
QUOTE(Erika.Stn @ 2009 10 31, 02:20)
Sveika 4u.gif  Aš nesilaukiu ir dar neturėjau leliukų, nežinau, kas tave kankina, bet teko lankytis pas viena endokrinologę, kuri turėjo nėštukę geriančią po 200 mg tiroxino ir sėkmingai išnešiojo berniuką smile.gif beje, girdėjau, būnant nėščiai ir negert šių vaistukų blogiau nei gert. Ir dar, kažkur skaičiau ar dakt sakė, neatmenu jau, bet pastebėta, kad vaikučiai būna gabesni ir protingesni, kai mamytė, pilvuke nešiodama leliuką, geria tiroxiną. Viskas bus gerai, nepergyvenk 4u.gif Džiaukis, kad turėdama tokią ligą galėjai pastost, su kuo tave nuoširdžiai sveikinu wub.gif . aš vat negaliu... verysad.gif
Papildyta:
Tikiuos, nors truputi paguodžiau  console.gif

Dekui tau uz palaikima ir sveikinimus. As irgi jau buvau nusiteikus, kad ilgai nepastosiu, bet per 3 menesius pavyko. Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai. Aciu tau dar karteli
Papildyta:
[quote=Erika.Stn,2009 10 31, 02:28]
Ir dar wub.gif labai įdomu, aišku, jei ne paslaptis ax.gif ar pastojai natūraliai ar padedama kokių nors vaistų ir kiek laiko jau turi šią ligą?
Papildyta:

Pastojau naturaliai, jei taip galima pasakyti. Na geriau folio rugsti. O sia liga turiu jau nuo 16 metu. Dabar man jau 25
Papildyta:
[quote=Edituke777,2009 10 31, 02:35]
Dekui tau uz palaikima ir sveikinimus. As irgi jau buvau nusiteikus, kad ilgai nepastosiu, bet per 3 menesius pavyko. Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai. Aciu tau dar karteli
Papildyta:
[quote=Erika.Stn,2009 10 31, 02:28]
Papildyta:

Pastojau naturaliai, jei taip galima pasakyti. Na geriau folio rugsti. O sia liga turiu jau nuo 16 metu. Dabar man jau 25
[/quote]

Erika, ar ir tu planuoji mazyli? Kiek tu laiko turi sia liga?
Atsakyti
Taip, vis bandom, bandom.... Vedę jau tris metai. Kalendorių braukyt pradėjau nuo 2008 spalio.. tai va, vis dar laukiam... Sergu, tikslaiu diagnozę sužinojau nuo 2008 balandžio. Na čia sąlyginė data, nes mieguista vaikščiojau jau pirma kurse.. bet niekas nieko netyrė.. Tai gal ta liga buvo pas mane nuo anksčiau.
Atsakyti
Sveikinu Edituke su nestuke.gif 4u.gif 4u.gif Sveikatos thumbup.gif Viskas bus gerai mirksiukas.gif Erika , sakei tsh tavo jau normose ? tai va jau ir tau ne uz kalnu , net neabejoju , paprasyk tokio kaledinio stebuklo wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveika Saron , o kiek tu geri tiroksino ir koks buvo tavo tsh/atpo didziausias kad numusei iki 300 atpo? mano tai 1000....
Atsakyti
QUOTE(Edituke777 @ 2009 10 30, 16:10)
Sveikos merginos. Turiu dideli prasyma. Nerandu niekur temeles, kur galeciau pasysakyti. As taip pat turiu hipofunkcija ir geriu 100 tiroxino. Dabar laukiuosi, 6 savaites. Truputi jaudinuosi, ir labai noreciau pabendrauti su to pacio likimo merginom. Gal kas irgi nescia buvot sirgdama sia liga. Nerandu temos kur galeciau issakyti savo nerima. Jei kas zinot buciau labai labai dekinga

laba smile.gif

iki nestumo daugiau nei 2m. kaip sirgau sita liga.
pastojau, isnesiojau. gime 8men., bet todel, kad buvo du.
o vaistukus butinai gerk!!! 4u.gif
Atsakyti
Aciu Lucero uz sveikinimus labai labai. As istikruju labai laiminga jauciuosi, bet kartais toks jaudulys uzeina, tada glostau pilvuka ir kalbuosi su pupa (nes dabar tokio dydzio vaisius) "auk mazyli stiprus, mes labai taves laukiam" Na ir geriau pasijauciu blush2.gif Toks geras jausmas.

Razinka as vis pagalvoju, kad ir man gerai butu du is karto nestuke.gif su tokia skydliauke neaisku kada vel pastosiu, o seimos noriu dideles. Kiek tavo mazyliams laiko?

Erika, as gyvenu Londone ir cia yra tokiu vitaminu norincioms pastoti. Gana brangus apie £10 svaru, bet tikrai geri. I juos ieina visi reikalingi vitaminai norint sekmingai pastoti, kad gimda stiprintu, kiausides ir kad spermatozoidai ilgiau gyvibingi issilaiko. Nu zodziu cia gydytojai rekomenduoja norincioms susilaukti maziuko. As du menesius geriau lietuviskus ir nieko, o paskui cia nusipirkau ir po menesio pastojau. O ar tu geri folio rugsti? Jeigu pas tave hormonai normos ribose, ta prasme tyrimai geri tai kodel nesigauna. As isivaizduoju kaip tu jautiesi. Jau as du menesius nepastojau ir labai pergyventi pradejau, o paskui dar paskaiciau, kad su hipofunkcija yra sunku pastoti, tai visai i asaras puoliau. Bet matai...nereikia prarasti vilties... Labai tikiuosi greitai ir is taves sulaukti geru ziniu console.gif
Atsakyti
QUOTE(Edituke777 @ 2009 10 30, 18:47)
Razinka as vis pagalvoju, kad ir man gerai butu du is karto  nestuke.gif  su tokia skydliauke neaisku kada vel pastosiu, o seimos noriu dideles. Kiek tavo mazyliams laiko?

pradziai ir vieno uzteks mirksiukas.gif
maniskiams dabar 2m. ir 2men.
Atsakyti
QUOTE(Edituke777 @ 2009 10 30, 16:10)
Sveikos merginos. Turiu dideli prasyma. Nerandu niekur temeles, kur galeciau pasysakyti. As taip pat turiu hipofunkcija ir geriu 100 tiroxino. Dabar laukiuosi, 6 savaites. Truputi jaudinuosi, ir labai noreciau pabendrauti su to pacio likimo merginom. Gal kas irgi nescia buvot sirgdama sia liga. Nerandu temos kur galeciau issakyti savo nerima. Jei kas zinot buciau labai labai dekinga

Labukas visom 4u.gif
užmečiau šitą temukę visai blush2.gif , bet pasistengsiu grįžti ax.gif
Edituke, aš per visą nėštumą gėriau po 100 mg, viskas praėjo tieisog puikiai, jokių nesklandumų, gręsiančių ar kažko kito. Pagimdžiau laiku, lengvai sveiką vaikiuką, taip kad tikrai nepergyvenk, ir tikra tiiesa kad gerti vaistukus yra geriau nei jų negerti nėštumo metu drinks_cheers.gif . Auga irgi sveikas, guvus, ir labai išdykęs pagrandukas biggrin.gif
Beje, man su pastojimu visiškai jokių problemų nebuvo...
Saron, tikrai nekokios naujienos... amžiną jam atilsį... o toks fainas daktariukas buvo verysad.gif , man irgi teks ieškotis kito, nes lankiausi pas jį jau 4 metai
Atsakyti
N o kaip jums su svoriu nestumo metu ir pagindzius? Ar labai augo-auga?
Pirma karta kai buvau nestuke.gif tai augo tieisog is oro. 22 kg buvau priaugus, tiesa po to nukrito per metus.
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2009 10 31, 15:08)
Pirma karta kai buvau  nestuke.gif tai augo tieisog is oro. 22 kg buvau priaugus, tiesa po to nukrito per metus.

per paskutinį nėštumą iš viso priaugau 4 kg blush2.gif , taigi iš karto po gimdymo svėriau mažiau nei prieš nėštumą ax.gif . Gydytojai viską nurašė būtent skydliaukei, o va dabar tai galima sakyti stabilus tas svoris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2009 10 31, 15:08)
Pirma karta kai buvau  nestuke.gif tai augo tieisog is oro. 22 kg buvau priaugus, tiesa po to nukrito per metus.

as su dviem priaugus buvau 13kg, menesiu anksciau gime
o pries nestuma tikrai vienu momentu buvau pajutusi,kad tiroxinas man svori pamazino. o dabar, tai per daug sveriu savo akimis smile.gif. ale ne del skydliaukes, o del to, kad daug valgau blush2.gif
Atsakyti