QUOTE(keistuole @ 2011 05 06, 10:54)
čia ne tiek kepimo problema, kiek pačios tešlos.
Ar per mažai pakyla, ar per daug vandens.
Sveikos,
kepdama ruginę duonelę aš,taippat susidūriau su šita pačia problema.
Ir,ilgai pati iešojau atsakymo,ir,džiaugiuosiu,kad atradau ir noriu pasidalinti,mano manymu,tai ruginę duonelę reikia pakankamai ilgiau kildinti.
Aš,kuomet kildinu duonelę uždengiu maistine plėvele,kad jai būtų šilta ir,is duonytės ant plėvelės susikaupia visa drėgmė,kuri išgaruoja iš duonytės.
Visa tai aš užtikau sv.puslapyje,it tuo patarimu pasinaudojau.
Antra,tuo pačiu vakar aš,bandžiau kepti {naminį batoną}
Kepiau pagal{Širšių lizdas blogspot.com autorės pateiktą receptą}
Tuo pačiu nariu pasiūsti autorei
Aš,tik truputį dadėjau savo priedų tai paruoštą masę įdėjau tokios masės{tarkuotas česnakas+tarkuotas sviestas+dž. mairūnas+džkrapai}
Vistik gavosi nuostabaus skonio naminis batonas su prieskoniais.
Iškepusį batona aptepiau kaimišku sviestu uždengiau plėvele.
Viršus gavosi minkštutis.