Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(vovere74 @ 2009 12 15, 13:59)
Ir dar ką pastebėjau, kad negaliu ilgai būt nevalgius. Tuoj pradeda skaudėt.

aš juk tau sakiau kad negalima ilgai nevalgyt gali skaudėt.. man irgi skauda tad dietos laikytis nelabai išeina ...
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2009 12 15, 13:59)
Labai skirtingai visiems. Aš tai pusę metų labai stipriai prisižiūrėjau. jokio alkoholio, jokio negero maisto. Dar ir dabar žiūriu ką į burną dedu (rugsėjo paskutinę dieną praeitais metais operavo). ir jei tik suvalgau ko riebesnio iš kart organizmas supyksta doh.gif Lakstau į tualetą. Kartais kai namie neišeina pavalgyt ir tenka tą daryt kavinėse tai irgi toks pats rezultatas. Ir nesvarbu, kad valgau ten ne riebaluose plaukiojančius cepelinus. Nuo bet kokio kavinių maisto mano organizmas supyksta. Ir dar ką pastebėjau, kad negaliu ilgai būt nevalgius. Tuoj pradeda skaudėt.
Labiau siai kas mane erzina tai rūgštys. Nors įspėjo, kad toks 'džiaugsmas" aplankys po operacijos. Mano didelis rūgštingumas visą gyvenimą. Bet anksčiau dar kažkaip ne pastoviai tos rūgštys tiesiog gerklę nudegindavo. Kartais būdavo tokie stiprūs pliūpsniai, tai vaistų pagerdavau ir aprimdavo kuriam laikui. Na, o dabar reik vaistus gert pastoviai. Nes porą dienų jų negeriant pradeda gerklėj kaip ugnis degt.

Jei rimtai i tualeta ir as lakstau, net nuo naminio maisto doh.gif Apie kavines net nekalbu, bet cia kaip kada.Savaite gali buti ramu, bet kita i diena po kelis kartus,kita kart isvaziavus is namu turiu apsisukti ir sugrizti---nes vidurius susuka doh.gif
Rugstis man kyla labai retai ir zinau, kad nuo siltos varskes,tai cepelinu su varske ir blyneliu su varske,daugiau lyg viskas ir gerai.
Ryt vaziuosiu darytis tyrimus ir t.t.
Klausimas:jei kas vartojote kontraceptikus, kaip pries operacija ir po jos su jais?Gerti---negerti?Net nezinau g.gif Chirurgo paklausiau,sako,turite su savo ginekologe pasitarti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 12 15, 12:17)
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Operacija numatyta sausio 4-5 dienai ax.gif

Tikrai nėra už ką mirksiukas.gif Svarbiausia nesijaudink- viskas bus o.k. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 12 15, 22:24)
Tikrai nėra už ką  mirksiukas.gif  Svarbiausia nesijaudink- viskas bus o.k.  4u.gif

Siuo metu nesijaudinu,bet kaip bus pries opercija laikas parodys mirksiukas.gif
Atsakyti
As ir galvoju ko man taip paskauda kartais...matyt nuo to kad lauki nepavalgau..
arba kazko netinkamo uzvalgau..

beje man ir budavo pries operacija tokiu variantu kad lakstydavau i vc po kelis ka.rtus..jei kur iseit reikdavo i darba ar kur ..iskart susukdavo:))
nu kosmaras..
dabar tfutfutfu tokiu dalyku net nebepasikartoja...
isvis apie susukima jau 10 men nezinau ka tas reiskia:)
tfutfutfu kad neprisikalbeciau tik..
reikia eit dabar pakartotinai paziuret ar viskas tvarkoj pas mane ten..
o zinokit kaip bijau..jei vel kas negerai.. unsure.gif zinokit kaip bijau..kazi per pusmeti gali susidaryt akmenukas?
Atsakyti
Sveikos,
Tenka ir man prie Jusu prisijungti. Aptiko man tulzyje akmenis. Is tikruju tai atsitiktinumo deka. Paskui kai nupasakojo simptomus, kas buna kaip jautiesi, tai supratau kad jau nemazai metu be reikalo mane su skrandziu tampe ir bande jame stebukla surast.
Siaip man daznai paskaudedavo galva ir skrandi, jei tik ko ne taip suvalgydavau tai apsivemdavau. Ir vis kai ieskojo priezasciu sakydavo, kad esu baisiai jautri, kad skrandis lepus, ta va taip ir gyvenk. O va paskutini karta, kai suriete, vos parsivedziau sunu is darzelio. Uzejo nezmoniskas silpnumas,siaubingas galvos skausmas, o tada vemiau toliau nei maciau. Galiausiai isveze greitoji i ligonine. Ten pas nuorologa (nes vaikysteje turejau smegenu sutrenkima), tada urologas o tada chirurge. Velyvas vakaras, chirurge tokia lyg jau po visos pamainos. Paziurejo i mane ir sako: ai ka as cia maigysiu, rentgenuosiu ir pan. einam tiesiai i echoskopine, jei kas uzklius tada nusiusim kitur (tiesa pries tai jau padare magnetini rezonansa, slapimo ir kraujo tyrimus, tiesiosios zarnos tyrima ir pan.). Na ir ka gal po minutes sako: bingo, radau akmenuku smile.gif As i ja ziuriu ir klausiu kokiu dar akmenuku? Nu tada man viska ir paaiskino.
Tai va turiu du nedidelius akmenukus. Dabar maitinu antra sunu, tai operacija atidejo kai baigsiu maitint, nebent mane vel suriestu stiprus priepolis, su baisuliniu vemimu ir tada jau iskart isoperuos.
Pradzioje issigandau, man visokios tokios vidaus ligos kazkodel labai baisios. Bet va pas jus cia paskaiciau siek tiek svieisau akyse.
Operacijos kaip tokios praceduros nebijau, nes esu turejus ir ne viena. Tiesiog nesinori jokiu ligu turet.
Ir tiesa truputi suglumino tas faktas, kad dabar reikes labai ziuret ka valgau.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Noriu paklausti išsioperavusių - ar jums nebuvo susidaręs kietas poodinis guziukas - kaip sukietėjimas... Paspaudus pjūvį prie bambos apčiuopiu... Po savaitės pasirodysiu chirurgui... verysad.gif
Atsakyti
oi, as tai niekur ten dar nespaudau unsure.gif taigi vos spejo uzsitraukt blink.gif gal ir tu nemakaluok ten, tik grizai is po operacijos ir lendi blink.gif geriau greiciau chirurgui pasirodyk, bet gal cia tau taip tik rodos mirksiukas.gif

del pilvo sukimo...siaip jau po tulzies salinimo operacijosyra normalu, kad viduriai yra laisvesni...taip turi buti, juk nebeliko stebuklingojo sandeliuko, kur galima pakaupti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovyda: 17 gruodžio 2009 - 16:19
Sveikos 4u.gif
Aš ir jau namie, vakar gryžau. Operacija truko keturias valandas, truputi su nuotykiais. Operuojant pasirodė, kad manoji tulžis priagusi prie storosios ir dvylikapirštės žarnos, ją vos pajudinus ji trūko, o kai ją sukišo į specialų maišiuką tai ir tas trūko: visas turtas pasileido doh.gif Chirurgams teko viską išvalyti ir akmenukus išrinkti po vieną. Šiaip tai skaudaaa doh.gif vos pajudu, bet sakė, kad normalu po tokių staigmenų.
Kažin kiek ilgai duoda biuletenį g.gif
Atsakyti
Oho, bet ir namo kaip greit paleido blink.gif
Toks jausmas, kad aš čia viena tokia popa doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2009 12 18, 13:06)
Oho, bet ir namo kaip greit paleido blink.gif
Toks jausmas, kad aš čia viena tokia popa doh.gif  lotuliukas.gif

O ką smile.gif Ar žinote kaip klinikose šalta doh.gif Panelė palatoje prie lango gulėjo su kepure ir šaliku. Bijojau persišaldyti doh.gif O va kolidoriuje plastikiniai langai, šilta, bet jau palatose blink.gif Gulėjau antrame aukšte, langai seni mediniai, vėjai kiaurom. doh.gif
O jums po operacijos vaikščiodavo oras po visą žarnyną g.gif blush2.gif Pas mane tai uraganas duodas. Gal taip turi būti g.gif Ai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 12 18, 11:24)
Sveikos 4u.gif
Aš ir jau namie, vakar gryžau. Operacija truko keturias valandas, truputi su nuotykiais. Operuojant pasirodė, kad manoji tulžis priagusi prie storosios ir dvylikapirštės žarnos, ją vos pajudinus ji trūko, o kai ją sukišo į specialų maišiuką tai ir tas trūko: visas turtas pasileido doh.gif Chirurgams teko viską išvalyti ir akmenukus išrinkti po vieną. Šiaip tai skaudaaa doh.gif vos pajudu, bet sakė, kad normalu po tokių staigmenų.

jetau! na cia tai nuotykis, kurio nuotykiu ir nepavadinsi schmoll.gif is tikro tai labai negerai... tai tau taip supratau jau nebe laporoskopija dare verysad.gif

o oras pavaiksciodavo ir man, tik nesistenk laikyti mirksiukas.gif saudyk kiek gali biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(daivulka78 @ 2009 12 18, 11:24)
Sveikos 4u.gif
Aš ir jau namie, vakar gryžau. Operacija truko keturias valandas, truputi su

po laporoskopijos maximum ka gali duoti - 1 menuo, po normalaus pjuvio daugiau mirksiukas.gif bet zinoma priklausys nuo tavo savijautos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovyda: 18 gruodžio 2009 - 13:36