Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 21

Mergaitės aš kai nepatingiu išsisaugau informaciją , gal kada prireiks.
nežinau ar čia paskutinis variantas , bet liūto dalis yra

LENGVATOS NEĮGALIESIEMS IKI senjoro kortele
2. Teo paslaugos
3. Visuomeninio transporto lengvatiniai bilietai
4. Zoo sodas nemokamai 
5. Kauno dramos teatre 50 proc. nuolaida.
6. Parkavimas nemokamas su lipduku.
7. Asmens dokumenų išdavimas ir keitimas (asmens kortelė (80 Lt), pasas (100 Lt) kompensuojami 100%, turintiems darbingumo lygį 0-40% ir neįgaliems vaikams iki 18 m.
8. Dantų protezavimas. NAUJA DANTŲ PROTEZAVIMO TVARKA
Anksčiau aiškinausi: onkologiniams ligoniams protezavimas ir pinigų grąžinimas be eilės. Kaip dabar nežinau. Kam tai aktualu - reikai būtinai perklausti.
9. Dauguma festivalių (pvz. Tytuvėnų vasaros muzikos festivalis), kultūros renginių, parodos, muziejai - taiko lengvatas bilietams (50%). Paprastai ir reikia klausti.

---

7 ir 8 punkto nežinojau 

Dėl muziejų, zoo ir parodų, tai jomis esu naujojusis ir Latvijoje. Tik reikia pažymėjimą turėti.

QUOTE(Siracusa @ 2009 11 25, 16:08)
Patr, ženklų būna pirkti Senukuose. Kaune pirkau raštinėse prekėse Gedimino gatvėje. <....> Žodžiu, laminuotas jis gera išeitis, patogiai užsikiša



Dėkoju, bet aš jau per google suradau ir užsisakiau, kad atsiustu pastu.
http://www.zenklas.l...h...rt&Itemid=1

Nieko nežinojau ir apie paso išsiimant mokesčio kompensavimą (sumokėjau kai reikėjo) ir apie dantų protezavimą irgi nieko nežinojau. Paskaityti reiikia įdėtą nuorodą. Kažin ar dantų taisymui nuolaidos netaikomos

Įmetu "negražias" nuorodas...

http://www.ndnt.lt/t...6...&puslapis=4

http://www_skelbimas...u_istatymas.htm
Nepamenu, bet
Kažkas buvo apie automobilių pirkimo kompensavimą.

user posted image


O tu varge neapsižiūrėjau, kad *Rita* jau jas surašė. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 01 gruodžio 2009 - 18:52
heart.gif ...Dainuok , širdie, gyvenimą... Gražesnių žodžių nė neįmanoma parinkti. Ačiū Jums, Gabija, už naują temutę ir už Jūsų raudoną spalvą... wub.gif

***

Sveikos , Mergaitės, naujoje temelėje... Nebepykime, nebeįsižeidinėkime...
nebelaikykime savy nuoskaudų... Juk nieko tokio neįvyko... Visos esame teisios...
Moderatorė vakar mums paaiškino, kaip turėtų būti, mes paaiškinome, kaip mes manome. Ir ji ištrynė tik mūsų paskutinius pasisakymus. Jokios informacijos ligelės tema ji neištrynė. Pažvelkime į šį dalyką iš kitos pusės. Puikus Gabijos pasiūlymas sutrumpinti atsakomąją žinutę. thumbup.gif Turime savo albumėlyje jau naujus , Saulėlydžio sukurtus,pomėgių ir sveikinimų skyrelius thumbup.gif ir turime vis dar viena kitą thumbup.gif Galime kalbėtis, guostis, džiaugtis, pasidalinti informacija... thumbup.gif

Ačiū ir moderatorei Ritai . Nepykit ir sveikatos Jums . wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 01 gruodžio 2009 - 19:04
Labas vakaras,
Aš čia esu naujokė ir nesinori veltis į konfliktus nuo pradžių, bet tik tiek trumpai juk galiu pasisakyti. Aš ieškodama per google informacijos gydymo metu ne kartą būdavau "įmesta" į supermama.lt šias JŪSŲ 4u.gif temas, nežinojau, kad jų tiek daug esate sukūrę, bet adis surinko visas temas ir dabar .GABIJA. pirmoje šios temos žinutėje sudėjo temų nuorodas. Tai neišpasakytas LOBIS. Aš čia nutariau prisiregistruoti ir parašinėti. Labai džiaugiaus, kaip šiltai buvau sutikta visų čia rašančių, kad likau apakusi, toks šiltas bendravimas, o kai vakar moderatorės buvo nurodyta kaip turime bendrauti ir dar žinučių trynimas mane tiesiog šokiravo, pirmoji pasakiau, kad nepatiko toks elgesys, nepatiko ir tai, kad žinutės ištrintos. Bet tiek to, liekam geruoju. Jokių pykčių iš mano pusės. Aš nežinojau, kad čia ribojamas puslapių skaičius, o kodėl adminui nepasiūlius, leisti temas rašyti su daugiau puslapių. Dar, labai džiaugiaus įdėta vaikelio nuotraukyte, juk jis pagimdytas po visų chemoterapijų sveikutis ir gražutis, kodėl tai draudžiama ???? Kodėl draudžiama įdėti tokią stebuklo nuotrauką!!!!

Ryt važiuoju į onkologijos ligoninę, turi išrašyti Tamoksifeną-antiestrogeną. Nežinau kodėl, bet kažkaip keistai man ar čia nuo tamoksifeno ar nuo ko kažkodėl teplioja triusikėlius. O gal nuo klimaktoplan, nes ir tą čiulpiu gal 8-10 tabl. per dieną. Kai užeina karštis siaubinga savijauta, nes jei nenuvalytum prakaito lašų jis tekėtų srovele per veidus nuo galvos, nosies. Ar kam nors taip buvo,yra? Kaip Jūs su tuo kovojate?

P.s. dabar jau nerašysiu daugiau ne į temą, tikrai pasižadu, bet pasisakyti norėjos. Ryt skrendu į Tenerifę. Noriu pasidžiaugti, kad aš stengiuos iš paskutiniųjų pamiršti ligą ir gyventi kaip gyvena visi žmonės ir vaidinti sveiką thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 01 gruodžio 2009 - 20:38
Oje, ojė, .GABIJA. sudėjo ne nuorodas, o temų pavadinimus ir datas. Kaip tada tas temas surasti??? Aš nežinau. Labai gerai buvo adis sudėtos nuorodos, kur dabar jas rasti? Kur toji tema paskutinioji "nustumta"?
Atsakyti
Patr 4u.gif , Kuo smagesnės kelionės ir kuo nuostabesnių įspūdžių. Saugok save, nepersikaitink . Lauksime, lauksime grįžtančios. wub.gif
Tamoksifenas gali ir tokių dalykų padaryti, prakaitavimą taip pat. Žinau, kad vartojant šį vaistuką reikia dažniau ginekologiškai tikrintis. Jei rytoj važiuosi pas daktariukus, būtinai pasiklausk jų.

***

Man atrodo, kad šiandien padariau negerą dalyką . unsure.gif Vežiau mamytę pas šeimos gydytoją. Kaip esu minėjusi , ruošiamės kataraktos operacijai ir rinkomės įvairius tyrimukus. O akių gydytojos buvo dar įrašytas plaučių rentgenas.
Vakar kai buvom pas onkologytę net nepagalvojau pasiimti išrašo apie plaučių nuotrauką, kuri daryta prieš du mėnesius... Šeimos gydytoja sako, kad reikia pasidaryti nuotrauką vėl, nes iš onkologinės nėra atsakymo. Sakau mamytei, kad paskambinsiu daktarytei ir paklausiu, ar mes galime dar kartą pasidaryti rentgeną. Mamytė labai užprotestavo ("...trukdysi gydytoją, be to dar truputi kosau, tai pasidarysiu...") , o aš ir nusileidau. Dabar vis graužiuosi, kad paklausiau. unsure.gif
Juk negalima taip dažnai daryti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 01 gruodžio 2009 - 21:19
QUOTE(Patr @ 2009 12 01, 21:53)
Labai gerai buvo adis sudėtos nuorodos, kur dabar jas rasti? Kur toji tema  paskutinioji "nustumta"?


Čia yra Adis sudėtos nuorodos

Pažiūrėk čia, Patr mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2009 12 01, 21:53)
Labai gerai buvo adis sudėtos nuorodos, kur dabar jas rasti? Kur toji tema  paskutinioji "nustumta"?


http://www.supermama...?...3030&st=459
Atsakyti
Rasų lanka, man buvo analogiška situacija užpreitą žiemą. Gruodžio mėn. darė plaučių rentgeną planinį. Už mėn.prikibo bronchitas, ir atsikosėjau su kraujo priemaišom. Baisiai išsigandau. Gydytoja vėl siuntė plaučius šviest. Viskas baigėsi gerai, kraujas - iš nosiaryklės. Bet va per mėnesį - 2 rentgenai. Gydytoja tada sakė, kad nelabai gerai, bet ką padarysi, reikėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 01 gruodžio 2009 - 21:25
rasų lankadėkoju. Nepergyvenk dėl plaučių nuotraukos labai, ji nėra tokia pavojinga kaip kompiuterinė tomografija. Man 2009metais plaučių nuotraukas darė kovo, balandžio ir gegužės bei rugsėjo mėnesiais. O gal dėl to plaukai taip nenori augti manieji? biggrin.gif

Pabandau įdėti adis surinktas nuorodas temų, jei pavyks:

1. http://www.supermama...showtopic=10343
2. http://www.supermama...showtopic=28731
3. http://www.supermama...showtopic=49351
4. http://www.supermama...showtopic=81375
5. http://www.supermama...howtopic=140414
6. http://www.supermama...howtopic=230259
7. http://www.supermama...howtopic=254464
8. http://www.supermama...howtopic=290786
9. http://www.supermama...howtopic=325821
10. http://www.supermama...howtopic=357369
11. http://www.supermama...howtopic=379486

12. http://www.supermama...howtopic=393386
13. http://www.supermama...howtopic=409231
14. http://www.supermama...howtopic=424026
15. http://www.supermama...howtopic=438485
16. http://www.supermama...howtopic=457957
17. http://www.supermama...?...473332&st=0
18. http://www.supermama...howtopic=483003
19. http://www.supermama...howtopic=495636

Kitaip nemokėjau sukelti. sad.gif

Oi, jau arune parode kur adis nuorodos, o aš tik tiek puslapio užėmiau. Reikėtų ištrinti šią mano žinutę, bet kad nėra tokios grafos "trinti" unsure.gif

Labanaktukas visosm 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 01 gruodžio 2009 - 21:29
QUOTE(arune @ 2009 12 01, 23:22)
Rasų lanka, man buvo analogiška situacija užpreitą žiemą... per mėnesį - 2 rentgenai. Gydytoja tada sakė, kad nelabai gerai, bet ką padarysi, reikėjo.

QUOTE(Patr @ 2009 12 01, 23:23)
Nepergyvenk dėl plaučių nuotraukos labai, ji nėra tokia pavojinga kaip kompiuterinė tomografija. Man 2009metais plaučių nuotraukas darė kovo, balandžio ir gegužės bei rugsėjo mėnesiais. O gal dėl to plaukai taip nenori augti manieji?

Ačiū už paraminimą, bet taip durnai padariau. Vakar dar su mamyte onkologytei pasibėdavojom, kad buvo sloga ir kad ilgai kosulys neišeina (na, dabar labai mažai jo bėra), tai gydytoja sako, reiktų nuotrauką pasidaryti, bet pavarčiusi popierius, sako - nesenai daryta - nedarysim... O šiandien - prašau, be jos palaiminimo - triukšt, ir pasistengėm . doh.gif Prirašė dar tokių nuo kosulio Eufilinas 150 mg., bet vartoti, tik kai jau labai kosės. Paskaičiau anotaciją - doh.gif doh.gif Gal kam teko juos vartoti? Kaip toleravot, ar padėjo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 01 gruodžio 2009 - 21:44
Labukas visoms, nu ir ciudai vyksta cia, kol neapsilankai..

Gabija,

(komentaras is praeitos temos) Man visu Jusu istorijos ikvepiancios.. Nes pastaraja savaite labai daug liudnu ir negatyviu minciu buvo.. Net geda pripazinti apie ka galvojau... iskart asaros akyse, nes rodos isgyvenu tai realiai..


Bet kokia viltis apie mamytes ilgesni gyvenima mane tik dziugina, nes as kolkas nematau jokio pagerejimo. Nuo rugpjucio men jinai nesikelia is lovos.. AR kuri kita is forumo dalyviu buvo tokioj stadijoje?
Ja nuolat pykina, as nebezinau ka daryti. SIanakt pykino kas 10 min.. JInai tiek nevalgo kiek pykina, man jau asaros akyse kai ta matau..Galvoju, kad gal reikia laseline statyti bent pora kartu per savaite, kad visai nenusilptu. Skaiciau, kad prie kepenu vezio yra didele tikimybe organizmo issekimui, labai bijau. Mama pusryciams suvalgo vos pora saukstu jogurto ir nebeturi jokio noro valgyti.


Merginos, norejau Jusu pasiklausti.. Vaziuosiu i kauna pasikonsultuoti su kaikuriais gydytojais, pasiklausti nuomones ir pan. Gal zinote, ar lengva gauti dokumentu kopijas? Jeigu nuvaziuosiu pas chemoterapeute, ar duos atsisviesti?
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 12 01, 23:44)
Bet kokia viltis apie mamytes ilgesni gyvenima mane tik dziugina, nes as kolkas nematau jokio pagerejimo. Nuo rugpjucio men jinai nesikelia is lovos.. AR kuri kita is forumo dalyviu buvo tokioj stadijoje?
Ja nuolat pykina, as nebezinau ka daryti.  SIanakt pykino kas 10 min.. JInai tiek nevalgo kiek pykina, man jau asaros akyse kai ta matau..Galvoju, kad gal reikia laseline statyti bent pora kartu per savaite, kad visai nenusilptu. Skaiciau, kad prie kepenu vezio yra didele tikimybe organizmo issekimui, labai bijau. Mama pusryciams suvalgo vos pora saukstu jogurto ir nebeturi jokio noro valgyti.


group.gif Mieloji, bbg23 wub.gif , Na, tikrai nelengvos šiuo metu dienelės. Viltis miršta paskutinė - tokiu atveju atrodo tokia nublukusi frazė, bet kiek daug joje telpa... o kai rodos , kad vilties nebėra, lieka dar malda...o kai rodosi, kad ir malda nieko nepadės - lieka stebūklo tikimybė. Nenusigręžkit nuo šių dalykų. O dėl lašelinių, ar nekalbėjai su gydytoju. Gal tikrai jos padėtų...O vaistukai nuo pykinimo nepadeda? Juk gydymas dar tęsiasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 01 gruodžio 2009 - 22:25