QUOTE(ewaldina @ 2013 03 26, 16:14)
fanatizmo ir pas mane nėr, bet tik po tokio laiko jaučiu kad "treniruotė" duoda norimos naudos, t.y. pakankamai dažnas pulsas, suprakaituoju kaip reikiant
va dėl jūsų minėtų priežasčių bėgiot aš negaliu, nežinau kodė, gal nemoku teisingai bėgt, bet tada ir dūstu ir kojų nepakeliu jau po pusės km ir nugara skauda.
O šokinėju ant kilimo, užtiesto ant medinių grindų (pusšimčio metų senumo

) kurios amortizuoja tikrai, plius šoku ant pirštų galų, lengvai tai matyt taip kaip reikia nes man nugaros neskauda (bent jau tikrai ne daugiau nei paprastai). Fizioterapiautė po operacijos nebeleido lanko sukt o apie visą kitą tai nežinau, jei jau po po operacijos ant bėgtakio varė... nu aišku ne lakstyt, bet visgi...
Dūstat nes nemokat bėgt

jei jaučiat, kad dūstat, tai elementariai tempas per didelis. Pradėti bėgioti reiktų vos risnojant lengvu žingsneliu. Jaučiat, kad dūstat, keičiat į greitą ėjimą. Nereikia savęs kankinti, nes taip alinat širdį ir taip tik blogiau bus. O su šokdyne koks pulsas? Nepersistenkit irgi, jei metat svorį pulsas turėtų būt 120-130 dūžių per minutę, o jei nemetat ir šokinėjat gerinti ištvermei, stiprinti širdį, tai 140-150 vidutiniškai. Pvz aš ilgai su šokdyne negaliu šokinėti irgi nes pulsas sukyla gan greitai virš 160, kas pagal formulę man jau yra per daug

taigi apsiraminu ir einu pasivaikščiot minutėlę (jokiu būdu nesėdžiu) o kai nurimsta vėl šoliuoju. Ir taip tūsinausi apie 40min. Padariau netoli 2000 šuoliukų. Retai šokinėju, nes ir salę lankau, tai ten visas jėgas atiduodu. Bet jei nėra galimybės nueit tai va taip prasimankštinu
Papildyta:
QUOTE(Ju.Ju @ 2013 03 26, 16:30)
As sokineju lauke, ant betono. Bandziau ant zoles - ne tas

Avalyne ne visada teisinga

Begioju kartais tai tada jau taip tik begimui skirta avalyne.
O kas trukdo šokinėt su bėgimo avalyne? Tuo labiau, kad tokią turit

aš ir į salę su bėgimo bateliais, ir į aerobiką, ir namie su trx naudoju kad kojos neslystų, ir šokinėju su jais, ir bėgioju jau pagal paskirtį. Jie universalūs, nes pritaikyti pagal pėdą, amortizuoja, tai su jais nors ir į miestą eičiau jei būtų kitokios išvaizdos