Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

QUOTE(Neryte @ 2010 03 29, 20:37)
Va ka radau,pasinaudojo cipciuko nuotrauka save reklamuojant  doh.gif
http://www.skelbiu.l...ai/7827707.html

doh.gif kakoj kosmar ir dar mano krastiete doh.gif jau kaip noriu simtalapio, jus neisivaizduojat ir neprisiruosiu issikept, laiko stygius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(NerLin @ 2010 03 29, 22:57)
Gal tu ir teisi, kad negalima. Nesu bandžiusi kildint per naktį.
Norėjau iš pradžių rašyt, kad negalima, bet nesu "specas", negaliu teigt taip arba - ne  ax.gif, todėl pasiknisau internete apie mileines tešlas ir parašiau, ką radau. Čia, tikriausiai, Cipciukas ar kitos merginos, kurios eksperimentavo, turi daugiau patirties, galėtų pasakyt smile.gif.
O man minkymas sunkiau (net suprakaituoju  lotuliukas.gif) , nes jei tešla gaunasi tokia, kaip priklauso, tamposi greitai.
Kai neturėjau tinkamos formos, padarydavau bortelį iš folijos ir nepasileisdavo. Pabandyk, gal ir tau viskas bus "čiki"   biggrin.gif .

tešlos tampymas priklauso nuo auksto glitimo miltu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adia3: 30 kovo 2010 - 08:03
QUOTE(*dew* @ 2010 03 30, 00:00)
doh.gif kakoj kosmar ir dar mano krastiete doh.gif jau kaip noriu simtalapio, jus neisivaizduojat ir neprisiruosiu issikept, laiko stygius doh.gif

Šiaip komentarą aš matau, reikia ant to geltono nesusipratimo paspaust.... g.gif

Niu ką, kepėjėlės, pradėsim kepimo maratonus g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adia3 @ 2010 03 30, 09:02)
tešlos tampymas priklauso nuo auksto glitimo miltu.

O kur rasomas ju glitimas ir koks turetu buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(adia3 @ 2010 03 30, 08:02)
tešlos tampymas priklauso nuo auksto glitimo miltu.


Na, miltų pasirinkimo labai didelio neturiu (kur aš gyvenu, tokiems kepiniams kaip šimtalapis ir pan., yra tik 405 ir 550, be raidžių, nurodančių glitimą), kepu su 405 ir viena kartą geriau tamposi, kitą - blogiau. Tai, nuo ko tada priklauso wink.gif? Čia tik šiaip, retorinis klausimas smile.gif. Manau, su laiku, praktika, noru ir nuotaika, viskas bus gerai thumbup.gif .
Papildyta:
QUOTE(Neryte @ 2010 03 30, 10:40)
O kur rasomas ju glitimas ir koks turetu buti  g.gif


Raidė prie skaičiaus (A, B, C, D, E, F, G) rodo miltų glitimą. Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas.
Cipciukas rekomendavo 405D.
Atsakyti
QUOTE(NerLin @ 2010 03 30, 11:44)
Na, miltų pasirinkimo labai didelio neturiu (kur aš gyvenu, tokiems kepiniams kaip šimtalapis ir pan., yra tik 405 ir 550, be raidžių, nurodančių glitimą), kepu su 405 ir viena kartą geriau tamposi, kitą - blogiau. Tai, nuo ko tada priklauso wink.gif? Čia tik šiaip, retorinis klausimas smile.gif. Manau, su laiku, praktika, noru ir nuotaika, viskas bus gerai  thumbup.gif .
Papildyta:
Raidė prie skaičiaus (A, B, C, D, E, F, G) rodo miltų glitimą. Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas.
Cipciukas rekomendavo 405D.

glitimas turi but kuo aukstesnis- ne maziau 28-31 proc.
peleningumas apie 0,51
O jei miltų nėra raidziu, tai gal ir yra kazkas, kas nurodo ta glitima ir peleninguma
, kad skirasi tampymas. Net pradejus nauja maisa skiriasi kartais tampymas
kai mazesnis glitimas reikia fiziskai daugiau ideti darbo, kad butu tampresne tesla
butent minkant tai ir galima padaryt.
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2010 03 30, 10:40)

Prie tavo nurodyto skelbimo atsirado dar viena foto smile.gif Manau, kad skelbėja ir komentarą atrašiusi.
Atsakyti
QUOTE(adia3 @ 2010 03 30, 15:00)
O jei miltų nėra raidziu, tai gal ir yra kazkas, kas nurodo ta glitima ir peleninguma
, kad skirasi tampymas. Net pradejus nauja maisa skiriasi kartais tampymas
kai mazesnis glitimas reikia fiziskai daugiau ideti darbo, kad butu tampresne tesla
butent minkant tai ir galima padaryt.


Deja, ant pakuotės nurodyti tik minėti skaičiai ir apibūdinimas, kad lyginant su kitais miltų tipais, jie yra šviesiausi, pasižymintys geriausia kepinių kokybe. Labiausiai skirti pyragų, sluoksniuotos tešlos, picų pagrindams gaminti.
Ir nė žodelio apie glitimą biggrin.gif . Todėl ir sakau, kad mano atveju, nežinau nuo ko priklauso kartais elastinga, o kartais - ne, tešla. Dar neįkirtau lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(NerLin @ 2010 03 30, 18:27)
Deja, ant pakuotės nurodyti tik minėti skaičiai ir apibūdinimas, kad lyginant su kitais miltų tipais, jie yra šviesiausi, pasižymintys geriausia kepinių kokybe. Labiausiai skirti pyragų, sluoksniuotos tešlos, picų pagrindams gaminti.
Ir nė žodelio apie glitimą  biggrin.gif . Todėl ir sakau, kad mano atveju, nežinau nuo ko priklauso kartais elastinga, o kartais - ne, tešla. Dar neįkirtau  lotuliukas.gif .

iškok miltų bandelėms ir jie gali buti ne tokie balti. Svarbu, kad butų mielinei tešlai o ne pyragams, sluoksniuotai ....
Atsakyti
QUOTE(adia3 @ 2010 03 30, 17:51)
iškok miltų bandelėms ir jie gali buti ne tokie balti. Svarbu, kad butų mielinei tešlai o ne pyragams, sluoksniuotai ....


Aišku 4u.gif . Bet picos pagrindas taip pat iš mielinės tešlos. Na, bet pabandysiu ir kitus, tuomet parašysiu, iš kurių geriau gavosi mirksiukas.gif .
Atsakyti
Susigundziau smile.gif Bandysiu ir as sita sedevra iskepti smile.gif

Tik iskilo pora klausimu:
1.Ar kepant simtalapi ta skardine aplink kuria vyniojote pyraga paliekate skardoje ir kepimo metu?
2. Kaip isimat pyraga is skardos, kad jis nesulustu?
Atsakyti
QUOTE(Kausriukas @ 2010 03 31, 08:51)
Susigundziau  smile.gif Bandysiu ir as sita sedevra iskepti smile.gif

Tik iskilo pora klausimu:
1.Ar kepant simtalapi ta skardine aplink kuria vyniojote pyraga paliekate skardoje ir kepimo metu?
2. Kaip isimat pyraga is skardos, kad jis nesulustu?


1. taip paliekame 4u.gif
2.as asmeniskai dedu popieriu po apacia ax.gif ,nes taip pat anksciau vargdavau kol isimdavau doh.gif mirksiukas.gif .
Atsakyti