Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 4 tema

Nu atnesu jusu teismui savo nelaimeli biggrin.gif (bet ziauriai skanu)
user posted image
user posted image
kaip pirmam kartui esu patenkinta (bet siaip daug priekaistu turiu sau)
Man padas gavosi toks karameliskai pasviles, ne toks grazus kaip aciakaba.
Virsus irgi lb jau traskus. o jis turi sunkiai pjaustytis?
Siaip sluoksniai gavosi, tik gal foto nesimato. kaip ir rugiagele sake, neiskenciau ir jau 3 gabaliuka lapnoju, prasom ir jus vaisinkintes.
Ai dar toks klausimukas, jus kai suvyniojat, ta siule apacioj buna taip?Nes man isbego sviestuko nemazai ir ne visas susigere.
Kita karta kepsiu tokioj dar mociutes laiku keksinej, kuri neatsidaro.
kritika priimu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(aciakaba @ 2011 03 13, 13:31)
O del plysimo , ivairiu priezasciu buna, ar gerai tuos 5 gumulelius pakildinot pries kociojant ???As sudedu i 5 dalis padalinta tesla, tuos kamuoliukus dar pattepu vos tirpintu sviestum ir apdengiu gerai suslapintu( tiesiog po vandeniu suglamzau, kol jis suslampa ) kepimo popieriumi 4u.gif
Man buna plysta, buna neplysta , kiek darau tiek nervinuos ar pavyks 4u.gif
Susukta pyraga dar butinai pakildinu pries kepant geras 45 min skardeleje  ax.gif

Gumulelius pakildinau apie valanda kazkur. Bet prisipazinsiu, kai susukau "vyniotini", nekildinau tiek blush2.gif . O jus dedat sviezias ar sausas mieles?

QUOTE(dangiuk @ 2011 03 13, 13:47)
Nu ne visai... sau jau nebepamenu, kad kepiau  blush2.gif  mama juokias iš manęs - naujakui tortas iš maxės, gimtadieniui - iš kito pc....  doh.gif

As irgi pasijuoksiu kaip mama, galima? biggrin.gif Kokie dar pc, kokios maximos?? kai pacios merginos, tokias auksines rankas turit.
Va savo gimtadieniui irgi pirkau torta, nes man buvo uzdrausta kepti tortus vienu metu, turejau tik guleti, tai paragavus vieno gabaliuko, daugiau jo visiskai nesinorejo, o dar vadinosi karamelinis, sake lb skanus. Fu.. prisiekiau, kad jau geriau be jokio torto, nei koks is pardes ax.gif
QUOTE(kioske @ 2011 03 13, 14:22)
as minkiau su duonekepe, liuks gavosi  thumbup.gif o kildinau padalinusi i penkis rutuliukus, uzklojusi maistinele plevele....

Aciu, reiks ir man minkyt. Cia biski bus ne i tema, o tai duonkepej yra programa minkymo+kildinimo. Tai jus po minkymo (kazkur 20 min) pati isjungiat masinka??? blush2.gif

Nu vsio, baigiau tersti eteri biggrin.gif
Atsakyti
Keila zinokit liuxas thumbup.gif
Tik kur jus kepet ??
Turi but tas pyragas visas kompaktiskai idetas i aukstais krastais skardele, kad virtu svieste , todel as tokia desra kaip jusu iskepta beveik pusiau sulenkiu ir i skaredele 35x 60 cm ikeliu, aukstis 6cm skardeles. Va cia musiau ir muvo klaidele, nes jauciu kad didelej blekoj kepet ir pakepe per daug apacia 4u.gif
O viskas liux thumbup.gif
Kita syk tokia pusiau baranke padarykit arba apvalioj skradelej aukstais krastais kepkit, jis turi pustis i auksti, ir virt svieste ...
O del duonkepes, kolege minke duonkepej ir skani bulka gavos biggrin.gif
Simtalapiui reik ranku silumos rolleyes.gif
o pavirsius pas mane traskus buna biggrin.gif Mieles naudoju tik gyvas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aciakaba @ 2011 03 13, 16:29)
Keila zinokit liuxas thumbup.gif
Tik kur jus kepet ??
Turi but tas pyragas visas kompaktiskai idetas i aukstais krastais skardele, kad virtu svieste , todel as tokia desra kaip jusu iskepta beveik pusiau sulenkiu ir i skaredele 35x 60 cm  ikeliu, aukstis 6cm skardeles. Va cia musiau ir muvo klaidele, nes jauciu kad didelej blekoj kepet ir pakepe per daug apacia  4u.gif
O viskas liux thumbup.gif
Kita syk tokia pusiau baranke padarykit arba apvalioj skradelej aukstais krastais kepkit, jis turi pustis i auksti, ir virt svieste ...
O del duonkepes, kolege minke duonkepej ir skani bulka gavos  biggrin.gif
Simtalapiui reik ranku silumos rolleyes.gif
o pavirsius pas mane traskus buna  biggrin.gif Mieles naudoju tik gyvas mirksiukas.gif

Nu vat zinokit po laiko atradau uzkista tokia keksine senovine, aukstais krastais. Nu nieko kita karta zinosiu, aciu uz pastebejimus 4u.gif Jo, kepiau el. orkaites blekutej, tai nebuvo kur pustis jam i auksti tik i ploti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 13 kovo 2011 - 16:37
As teslos gumulelius kokias 10 min kildau, ir tampau... smile.gif
Atsakyti
Fiasko net neįpusėjus doh.gif biggrin.gif Tešlą iš dviejų kartų bandžiau. Ir dar nėra taip buvę- abu kartus į šiukšlinę. Gavosi ne tik , kad nelimpanti prie rankų, bet ir kieta, neplastiška. Kilti kilo, tik visiškai nesikočiojo ir nesitampė. Miltai "Karališki", dėjau mažiau nei recepte g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 13, 17:35)
As teslos gumulelius kokias 10 min kildau, ir tampau... smile.gif

o uztenka tiek? pakyla?
Atsakyti
QUOTE(Amadeja @ 2011 03 13, 20:29)
Fiasko net neįpusėjus  doh.gif  biggrin.gif  Tešlą iš dviejų kartų bandžiau. Ir dar nėra taip buvę- abu kartus į šiukšlinę. Gavosi ne tik , kad nelimpanti prie rankų, bet ir kieta, neplastiška. Kilti kilo, tik visiškai nesikočiojo ir nesitampė.  Miltai "Karališki", dėjau mažiau nei recepte  g.gif ...

O kam tešlą mest į šiukšlinę doh.gif jei per kieta - ipilt daugiau pieno ir viskas bus gerai mirksiukas.gif Tik paminkyt daugiau reikės, kol visas pienas pasiskirstys ir susigers. Nėra situacijų be išeities mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2011 03 14, 16:06)
O kam tešlą mest į šiukšlinę  doh.gif  jei per kieta - ipilt daugiau pieno ir viskas bus gerai  mirksiukas.gif Tik paminkyt daugiau reikės, kol visas pienas pasiskirstys ir susigers. Nėra situacijų be išeities  mirksiukas.gif

Beviltiškai pasirodė biggrin.gif Gal trečias kartas nemeluos blush2.gif ...
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 13, 19:02)
o uztenka tiek? pakyla?

Taip, uztenka.. kiti ilgiau pabuna, kol pirmus istampai. Nes kai perkyla tesla, tai labai plysta..
Atsakyti
Kepiau siandien vel simtalapi... bet jauciu vel perkepiau doh.gif nes praeita karta buvo puszalis truputi.. tai bijojau, kad sikart taip nebutu. kas baisiausia, mane ikalbejo draugai iskept lauktuvems doh.gif tikiuosi bus skanus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 19, 09:27)
Kepiau siandien vel simtalapi... bet jauciu vel perkepiau  doh.gif nes praeita karta buvo puszalis truputi.. tai bijojau, kad sikart taip nebutu. kas baisiausia, mane ikalbejo draugai iskept lauktuvems  doh.gif tikiuosi bus skanus  unsure.gif

Ir as kepiau vakar vakare , bet 1 kart is pilnos normos blink.gif
Kol suvyniojau tokia anakonda doh.gif
Ainu bandysiu traukt is po nakties , dar orkaiteje riogso ir parodysiu jei bus ka rodyt biggrin.gif Nes dumu buvo , sviestas per virsu varvejo zodziu biski vakar prasikeikiau doh.gif
Atsakyti
O as mielai prasipjauciau ta savo simtalapiuka biggrin.gif nu bet nieko, sau issikepsiu kita karta.

Bet tiesa sakant, man po 50 minuciu dar visas baltas buna, neapkepes... na siek tiek tik, tai man kaip minimum valanda kept reikia, ir dar su biskiuku, nes tikrai nedakepes buna pagal vaizda.
Atsakyti