Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas.

QUOTE(rim @ 2010 03 02, 17:53)
PAS MANE IRGI TAS PATS.Palikau specialiai pabandymui, o po to kaip uzsnigo  doh.gif
Tai dabar nezinau kada juos pamatysiu. Parasykit kai Jusu porai pasimatys ir koks bus rezultatas - labai idomu  ax.gif

Butinai parašysiu kai tik nors viršūnėlės išlys. Šaip tai sodinau tuos kur žiemoja lauke. Tai jiems šita žiema tikras išbandymas buvo. Žiūrėsim kaip čia bus kai nutirps sniegelis.
QUOTE(zylute81 @ 2010 03 02, 19:53)
mes juos dziovinam o kitus sudedam i kibirus ir i riso aiski jie nebuna kaip tik nurauti bet issilaiko o jai daugiau ju tai butu puiku rusy padaryt kaupa ar lauke na kaip viska kad ir mirkas sluksniuoji su smeliu rolleyes.gif

Prieš tai kelis metus perkėliau porus rudenį į nešildomą šiltnamį, tai jau tokiu laiku valgydavom vėl kaip šviežius. znes šiltnamyje nebūdavo pašalo. Tai išlaikydavu labai gerai. O šį rudenį kažkaip nesuskubau nurauti ir užšalo. blush2.gif

Radau internete:
[/I]Porų daigai

Porai auginami, sodinant juos daigais arba sėjant tiesiai į dirvą. Daigai auginami šildomuose šiltnamiuose, sėjami kovo 10–20 dienomis. Rekomenduojama porus auginti be pikavimo, sėjant sėklą į dėžutes. Dėžutės pripildomos paruošto durpių substrato, palaistomos, jose padaromos eilutės kas 3–5 cm ir 1–2 cm gylyje sėjamos sėklos. Po sėjos dėžutės uždengiamos plėvele, kuri kasdien trumpam nuimama, pravėdinama. Sėklos sudygsta per 9–13 dienų. Priežiūra tokia pat, kaip ir auginant salierų daigus.

Ir dar kartą kalbėjau su tokia moteriške, jos porai tokie kaip parduotuvėj. Tai sakė sėja į kiaušinių indelių dėžutes po vieną sėklą ir labai atsargiai perkelia į dirvą. Nes porai labai bijo šaknų pažeidimo.
Atsakyti
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2010 03 03, 14:09)
Butinai parašysiu kai tik nors viršūnėlės išlys. Šaip tai sodinau tuos kur žiemoja lauke. Tai jiems šita žiema tikras išbandymas buvo. Žiūrėsim kaip čia bus kai nutirps sniegelis.
Prieš tai kelis metus perkėliau porus rudenį į nešildomą šiltnamį, tai jau tokiu laiku valgydavom vėl kaip šviežius. znes šiltnamyje nebūdavo pašalo. Tai išlaikydavu labai gerai.  O šį rudenį kažkaip nesuskubau nurauti ir užšalo.  blush2.gif

Radau internete:
[/I]Porų daigai

Porai auginami, sodinant juos daigais arba sėjant tiesiai į dirvą. Daigai auginami šildomuose šiltnamiuose, sėjami kovo 10–20 dienomis. Rekomenduojama porus auginti be pikavimo, sėjant sėklą į dėžutes. Dėžutės pripildomos paruošto durpių substrato, palaistomos, jose padaromos eilutės kas 3–5 cm ir 1–2 cm gylyje sėjamos sėklos. Po sėjos dėžutės uždengiamos plėvele, kuri kasdien trumpam nuimama, pravėdinama. Sėklos sudygsta per 9–13 dienų. Priežiūra tokia pat, kaip ir auginant salierų daigus.

Ir dar kartą kalbėjau su tokia moteriške, jos porai tokie kaip parduotuvėj. Tai sakė sėja į kiaušinių indelių dėžutes po vieną sėklą ir labai atsargiai perkelia į dirvą. Nes porai labai bijo šaknų pažeidimo.

Labai ačiū už info 4u.gif Pas mane porai jau sudyge, jaučiu per anksti pasėjau. Sėjau vasarinius ir žieminius.
Atsakyti
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2010 03 03, 15:09)
<...> sakė sėja į kiaušinių indelių dėžutes po vieną sėklą ir labai atsargiai perkelia į dirvą. Nes porai labai bijo šaknų pažeidimo.

siekant išvengti šaknų judinimo galima į didesnes durpines tabletes bandyt sėti, tik... paprastai per sezoną tas apvalkalėlis nesuyra, tai kažin ar porai neišaugtų su "prezervatyvais" hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 03 03, 14:31)
siekant išvengti šaknų judinimo galima į didesnes durpines tabletes bandyt sėti, tik... paprastai per sezoną tas apvalkalėlis nesuyra, tai kažin ar porai neišaugtų su "prezervatyvais" hihihi.gif

lotuliukas.gif Šito nebandžiau. g.gif Bet popierinius indelius nuo kiaušinių išbandžiau. thumbup.gif Tik vienas minusas, daug vietos reikia sudėti. O prieš sodinant pripilu daug vandenio, ta prasme vos ne pamerkiau, ir kuo puikiausiai tas popierius sumirko ir taip pasodinau į žemę. Porai buvo tikrai neblogi, tik per tankiai susodinti. blush2.gif Šiemet pasitaisysiu.
Atsakyti
[quote=satanele,2010 03 02, 19:09]
Foto nekokybiška , bet pasirodau pernykščius Vilmukus, čia vaiko kambaryje ant stalo

thumbup.gif user posted image
[/quote]

o man pomidorus vaikas dar zalius nuskindavo, jie mazi, jam grazus turbut smile.gif atsikasdavo, neskanu, tada atgal i vazona imesdavo smile.gif

[quote=ina8001,2010 03 02, 19:25]
[quote=satanele,2010 03 02, 19:09]
Foto nekokybiška , bet pasirodau pernykščius Vilmukus, čia vaiko kambaryje ant stalo
Grazu thumbup.gif As siais metais bandysiu taip papuost balkona, bus surfiniju ir pomidoru rojus biggrin.gif Zinoma jei pavyks g.gif
Tuos pomidorcikus dar nevelu pasiseti?
[/quote]

kazkada balkone sodinau tai jie man istyso iki nerealiu aukstumu, speces parasys turbut kodel smile.gif derlius buvo toks pat gan gausus, jei taip galima pasakyt 4u.gif kaip ant palanges auginamu namie.
o vat lauke lysveje bandziau ikomponuot tarp geliu tai isvis nesiziurejo, knygose nusiziurejus buvau...
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 02, 13:57)
Įdomiai g.gif Kiek aš buvau skaičiusi, tai reikia dar komposto arba mėšlo užversti, o paskui šiaudai.
Tris kartus didesnis derlius bigsmile.gif Šiemet aš bandysiu. Foto sesiją pažadu smile.gif

Mes pernai darėm šį eksperimentą. Buvo labai įdomu smile.gif . Nedėjom nei komposto, nei mėšlo. O turbūt reikėjo, nes derlius buvo prastas. Matomai bulvytės neturėjo "maisto", nes apačioj neišdirbta žemė, o viršuj šiaudai, kurie per sezoną nelabai ir suiro. Bet bulvės puikiausiai prasikalė, augo gražūs daigai, anei vieno kolorado, tik imant derlių kerai buvo buvo labai nedideli, po 2-3 bulvytes. Kadangi darėm tik pabandymui, tai per daug nenusivylėm. Šiemet vėl bandysim, reiks daugiau pasiskaityt, pagalvot kokios dar galėjo būti klaidos.
Atsakyti
O man atrodo, kad porai tikrai nera lepus g.gif Maniskiai pernai neblogi isaugo, nors tikrai nebuvo ypatingos prieziuros ax.gif Sodindama jau i dirva as nugnybiau virsuneliu kokius 1-2 cm ir sodinau i gilesnes duobutes smile.gif Paskui kaskart apkaupdavau juos.

Nusipirkau siandien lapiniu ridikeliu ir pomidoriuku Vilma biggrin.gif Man vis maza doh.gif Beje, Rimi seklos pigiau - uz pomidoriuku pakeli sumokejau 79 cnt berods g.gif
Atsakyti
Na, mielosios daržininkės, vaišinkitės kava ar arbata lotuliukas.gif :

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 04, 10:28)
Na, mielosios daržininkės, vaišinkitės kava ar arbata lotuliukas.gif :
user posted image

Laaabai fainas natiurmortas thumbup.gif bet man čia labiau panašu į būsimus šaltibarščius mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif

Diasaja, jau svoguneliai kaip graziai ikomponuoti bigsmile.gif thumbup.gif

turiu klausimeli smile.gif Kada planuojat pasiseti bazilikus? Dar ziuriu turiu arbuzu sekliukiu tai kada man juos reiketu pasiseti? Cia turiu omeny abu i vazoneli, tik nezinau kada cia seti reiketu ax.gif Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
bazilikus ir man idomu kada reikia seti g.gif ir dar noreciau jusu paklausti ar verta ciobreli seti ant palanges,na ne lauke g.gif
Atsakyti
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 04, 12:01)
Sveikos  mirksiukas.gif

Diasaja, jau svoguneliai kaip graziai ikomponuoti  bigsmile.gif  thumbup.gif

turiu klausimeli smile.gif Kada planuojat pasiseti bazilikus? Dar ziuriu turiu arbuzu sekliukiu tai kada man juos reiketu pasiseti? Cia turiu omeny abu i vazoneli, tik nezinau kada cia seti reiketu  ax.gif  Aciu uz atsakymus  4u.gif

QUOTE(ingauk @ 2010 03 04, 12:05)
bazilikus ir man idomu kada reikia seti  g.gif ir dar noreciau jusu paklausti ar verta ciobreli seti ant palanges,na ne lauke  g.gif

Bazilikus jau pasėjau, dygsta ant palangės - dienos šviesios, tad pats laikas thumbup.gif
Arbūzus ir melionus prieš gerą pusę mėnesio sėjau, kažkaip dar neišdygo, bet tikrų tikriausiai laikas sėti, nes kol išdygs, kol paaugs... kitaip derliaus nespėsime sulaukti ax.gif tiesa, kad nekiltų persodinimo metu šaknų pažeidimo pavojaus, sėjau po 1 sėklą į durpnes daigyklas, vėliau į kokį didesnį vazoną sodinsiu su viskuo, o kai ateis gegužės pabaiga, tai į šiltnamį mirksiukas.gif

sėjau čiobrelius praėjusią vasarą į vazonus ant palangės, nesisekė, išmirė, bet gal žemė jiems nepatiko. O ką, pamėginti verta mirksiukas.gif
Atsakyti