Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas.

QUOTE(Edexa @ 2010 03 04, 12:56)
Kažkada ir aš taip sėjau per kelis kartus ir žiūrėjau, koks laikas sėti pats priimtiniausias. Ant vazonėlių užklijuodavau etiketes kada sėta,į sąsiuvinį dar užsirašydavau,kad iki kitų metų pavasario nepamirščiau ax.gif Va taip pati iš savęs ir mokiausi rolleyes.gif

va va as irgi dabar ir ant lapuko prie dezutes viska susirasau ir i sejos kalendoriu biggrin.gif

QUOTE(exDaiva @ 2010 03 04, 13:01)
Bent jau as tikrai ne vien del derliaus augaliukus auginu, bet ir psichoterapiniais tikslais  biggrin.gif

drinks_cheers.gif va siandien islindo mano setos petunijos, tai kaip vaikas visiems gyriausi blush2.gif
Atsakyti
Laba diena visoms, Skaitineju as jusu pokalbius ir tikiuosi nieko nesupykdysiu uz savo neisprususius klausimus, bet labai laukciau jusu patarimu:
Du pavasarius ir dvi vasaras nieko daugiau nedarem tik veja prie namo sodinom, pagaliau pasodinom, viskas gerai, taigi siemet nusprendziau bus darzas:) taciau nuspresti pasirodo neuztenka, reikia ismanyti kazka. Kaip supratau, lysves ruosti pagal cia aprasytus budus: kartono uztiesimas ant vejos rudeni ir t.t. tai as jau pavelavau blush2.gif Tai dabar man tikriausiai reikes sniegui nutirpus issimatuoti lysviu uzimama plota , nuimti nuo to ploto velena, padaryti krastus ir pripilti zemiu, o jai as ant tu zemiu dar arklio meslo uzdeciau gerai butu ar jau visai pievas sneku doh.gif ir jai tinka tas meslas tai ji ant virsau laikyti ar su zememis maisyti, nu sakau , kad darzu neturejus darzo uzsimanaiu, o dar ir vaikams ridikeliu prizadejau... bukit gerutes patarkit nuo ko cia pradeti.
Atsakyti
QUOTE(loka @ 2010 03 04, 14:59)
Tai dabar man tikriausiai reikes sniegui nutirpus issimatuoti lysviu uzimama plota , nuimti nuo to ploto velena, padaryti krastus ir pripilti zemiu, o jai as ant tu zemiu dar arklio meslo uzdeciau gerai butu ar jau visai pievas sneku doh.gif ir jai tinka tas meslas tai ji ant virsau laikyti ar su zememis maisyti,

Dėl lysvių tai ne kažin ką patarsiu,čia jau jūsų pačių fantazija kaip jas gražiau pasidaryti,bet jei ruošiatės jose sėti ridikėlius,šiuo metu geriau mėšlo nedėkite.Nuo jo ridikėliai išaugins didelę lapiją,o derliaus gali ir nebūti.Šiais metais sėkite juos tiesiog į sukastą lysvę,jei reikia, papildykite naujomis geromis žemėmis.O rudenį nuėmę derlių galėsite ir mėšlu patręšti.Kitąmet užteks tik perkasti lysves ir galėsite viską drąsiai sėti ir auginti.
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2010 03 04, 14:01)
Bent jau as tikrai ne vien del derliaus augaliukus auginu, bet ir psichoterapiniais tikslais biggrin.gif

dėl to tai aš suprantu drinks_cheers.gif thumbup.gif relaksas super thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Edexa,2010 03 04, 15:18]

Labai jums dekui uz atsakyma, o tos naujos geros zemes, tai cia kokios turetu buti, vakar "Senukuose" apziurejau tai tiek rusiu, kad galva susisuko, neturim mes is kur kitur tos zemes gauti, masinos juodzemio nepriksi juk keliom lysvem, o aplink tik molis
Atsakyti
QUOTE(loka @ 2010 03 04, 14:59)
bet labai laukciau jusu patarimu:

darbų eiga priklauso nuo to ar su chemija draugausi ar be jos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 04, 12:12)
Bazilikus jau pasėjau, dygsta ant palangės - dienos šviesios, tad pats laikas  thumbup.gif
Arbūzus ir melionus prieš gerą pusę mėnesio sėjau, kažkaip dar neišdygo, bet tikrų tikriausiai laikas sėti, nes kol išdygs, kol paaugs... kitaip derliaus nespėsime sulaukti  ax.gif  tiesa, kad nekiltų persodinimo metu šaknų pažeidimo pavojaus, sėjau po 1 sėklą į durpnes daigyklas, vėliau į kokį didesnį vazoną sodinsiu su viskuo, o kai ateis gegužės pabaiga, tai į šiltnamį  mirksiukas.gif
sėjau čiobrelius praėjusią vasarą į vazonus ant palangės, nesisekė, išmirė, bet gal žemė jiems nepatiko. O ką, pamėginti verta  mirksiukas.gif

Bazilikai siltu krastu augalas. As tai nesicackinu ir seju tiesiai i dirva, bet jau tada kai salnu nebuna. Labai dideli neisauga, bet prieskoniams uztenka. Galima seti siltnamyje arba ant palanges, bet kazkada bandziau, didelio skirtumo nebuvo su lauke setais smile.gif Bet mano kambariai salti, tai gal todel jiems per salta buvo.
Arbuzus ir melionus i dezutes paseju tik balandzio men, nes jei paseju anksciau vis tiek isdygsta balandi, kai jau dienos ilgesnes. Mano uosviai arbuzus seja tiesiai i lisve jau vos ne vasara, ir suspeja priaugti tu arbuzu tonos, bet ten kazkokia speciali veisle pritaikyta musu krastams. Bet irgi labai priklauso nuo vasaros, jeigu bus mazai saules ir daug lietaus, gali stengtis kiek nori, arbuzai nespes uzaugti arba bus neskanus.
Ciobrelius galima seti tiesiai i lisve, dygsta ir auga puikiausiai.
Dar norejau paklausti apie melionus - kiek bandziau augint, vaisiai niekaip neuzauga. Uzmegzti speja, bet tokie maziukai pakabo ir paskui nudziusta ir nukrenta. Ar kam nors pavyko issiauginti tikru geru melionu?
Papildyta:
[quote=loka,2010 03 04, 15:49]
Labai jums dekui uz atsakyma, o tos naujos geros zemes, tai cia kokios turetu buti, vakar "Senukuose" apziurejau tai tiek rusiu, kad galva susisuko, neturim mes is kur kitur tos zemes gauti, masinos juodzemio nepriksi juk keliom lysvem, o aplink tik molis
[/quote]

Ziurek i viska paprasciau, cia didelio mokslo pradziai nereikia. Mokslo reikia kai nori auginti sudetingus augalus ir daug. O pradziai jei nori tik keliu lysviu salotu ridikeliu ir pan, tai viskas labai paprasta. Pirmiausia susikask zeme kur noresi sodint. Tas molis nebutinai blogai, ir nebutinai darzoves auga vien juodzemyje. Geriausia ant savo zemes uzbarstyk juodzemio ir sumaisyk, perkant paskaityk ant maisu, buna parasyta mazdaug kam skirta, tai tik ziurek kad nebutu kambariniams augalams arba vien durpe. Jeigu sodintum kokiu kopustu ar pomidoru, gerai butu meslo uzdeti, o jei tik salotytes tai augs ir taip. Tai va sukasi lisve, sugreblioji graziai, padarai negilias vagutes, supili seklas, ir viskas, isaugs. O visa kita ismoksi su laiku.
Atsakyti
Arbuzus as jau pasejau ir isdygo man jie per tris dienas. Auginu pirmus metus tai ziuresiu kas cia gausis. Pernai auginau melionus, tai uzaugo maziukai, bet zymiai saldesni, nei parduotuviniai.
Atsakyti
[quote=loka,2010 03 04, 15:49]
[/quote]
O jūs dar pažiūrėkit ar jums tos žemės iš viso reikia,gal nuėmus velėną ir perrinkus visokių piktžolių šaknis,ji visai normali g.gif Aš prieš keletą metų irgi tik velėną nuėmiau,perkasiau ir auginau braškes.Nei mėšlo,nei trąšų,tik vanduo ir saulė...Nepatikėsit kokį supergerą derlių iš kelių lysvelių turėjau doh.gif

Jei ne,tai pabandykit pirkti ŽALIOS STOTELĖS sėklų parduotuvėje,ten pardavėjos jums patars.Man asmeniškai ten asortimentas normalesnis....Tik nepirkite durpinės žemės.
Atsakyti
ax.gif Oi kokios jus saunuoles tiek patarimu ir per toki trumpa laika, aciu dar karta. Taip ir padarysiu vaziuosiu i Zaliaja stotele, nes ten planavau vaziuoti ir seklu pirkti, tikejausi, kad pakonsultuos irgi, nes tikrai noriu auginti salotu, krapa, svogunu, ridikeliu, na gal dar koki gundausi pomidoro daiga, nes pernai i kaimynes su tokiu pavydu ziurejau, pas ja irgi ne siltnami augo, bet jau paciu daigu dydis tai nerealus, na dar bazilika. Nekukliai uzsimaniau, kaip pirmam kartui ax.gif Dar tuo paciu man reikia turbut kazkokios pleveles nusipirkti, nes maciau kad pridengia nakciai, kas siltnamiu neturi?
Atsakyti
QUOTE(loka @ 2010 03 04, 16:08)
ax.gif Oi kokios jus saunuoles tiek patarimu ir per toki trumpa laika, aciu dar karta. Taip ir padarysiu vaziuosiu i Zaliaja stotele, nes ten planavau vaziuoti ir seklu pirkti, tikejausi, kad pakonsultuos irgi, nes tikrai noriu auginti salotu, krapa, svogunu, ridikeliu, na gal dar koki gundausi pomidoro daiga, nes pernai i kaimynes su tokiu pavydu ziurejau, pas ja irgi ne siltnami augo, bet jau paciu daigu dydis tai nerealus, na dar bazilika. Nekukliai uzsimaniau, kaip pirmam kartui ax.gif Dar tuo paciu man reikia turbut kazkokios pleveles nusipirkti, nes maciau kad pridengia nakciai, kas siltnamiu neturi?

taip, kai ka ir as pridengiu agroplevele nakciai (pvz. agurkus). Dar kazka dengiau bet db nepamenu, nes pernai darzininkavau su anytos pagalba ax.gif o siemet dar ir jusu patarimais naudosiuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 04, 13:10)
Kodėl jūs visos taip skubat sėti, tuos augaliukus, kuriuos galima bus pasėti ir šiltnamyje? Juk namie sudaiginti bus ne tokie atsparūs. pas mane duoda derlių tuo pačiu metu arba net anksčiau už kaimynių, kurios taip skuba.

Pritariu, kad nereikia skubėti. ax.gif
Atsakyti