Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas.

dabar sėklos daugumoje parduotuvių atpigusios
Atsakyti
Čia apie bulvių auginimą velėnoje g.gif

Vasara be rūpesčių

“Pusę bulvių pasodinau ir prižiūrėjau tradiciniu būdu, o eksperimentinėje lauko pusėje įspraudžiau bulves į dirvą, pabarsčiau superfosfatu (dvi saujos kvadratiniam metrui) ir užklojau maždaug 15 cm sluoksniu šiaudų. Eksperimentiniame lauke pasodintos bulvės sudygo 10 dienų vėliau nei pasodintosios tradiciniu būdu. Pastarąsias reikėjo ir apkaupti, ir ravėti, ir nuo kolorado vabalų apginti. Eksperimentiniu būdu pasodintos bulvės augo nekeldamos jokių rūpesčių. Be to, jų virkščios rudenį ilgai žaliavo, o derlius buvo beveik tris kartus didesnis, nei tradiciniu būdu sodintų ir prižiūrėtų bulvių”, - tvirtino Raimundas Vyčiūnas, pasinaudojęs Nikolajaus I.Kurdiumovo patarimais.

Dalia Katilevičienė pernai bulves sodino tiesiai į laukinę nesukastą pievą. Prieš tai ją aklinai uždengė, kad nedygtų piktžolės, išardytomis kartoninėmis dėžėmis. Po to maždaug kas 25 cm į aštriu kastuvėliu įpjautą kartoną įspraudė bulves taip, kad didesnė jų dalis liktų kartono viršuje. “Tarp įspraustų bulvių eilių palikau 60 cm, nes jos mėgsta erdvę. Sodinau šachmatų tvarka. Taip pasodintas bulves užklojau storu (apie 15-20 cm) šieno sluoksniu. Kai sudygo, užverčiau šiaudais taip, kad atrodė tarsi apkauptos. Bulvės sudygo ir augo, piktžolės pro kartoną neprasimušė. Bulvių nelaisčiau ir nekaupiau. Rudenį ne kasiau, o surinkau nuo žemės didžiules bulves, kurios puikiai laikėsi žiemą. Šiemet į tą lauką sodinsiu jau kitas daržoves, nes bulvės gerai išpureno dirvą. Neliko nei žolių, nei kartono. Beje, vasarą kartą mulčiavau nupjauta pievos susmulkinta žole tą keistą bulvių lauką”, - pasakojo Dalia.
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 03 02, 12:28)
Čia apie bulvių auginimą velėnoje g.gif

Vasara be rūpesčių

Įdomiai g.gif Kiek aš buvau skaičiusi, tai reikia dar komposto arba mėšlo užversti, o paskui šiaudai.
Tris kartus didesnis derlius bigsmile.gif Šiemet aš bandysiu. Foto sesiją pažadu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 02 kovo 2010 - 11:58
Labas

mes rudeni isikelem gyvent i nama ir siemet pirmi mano kaip darzininkes metai smile.gif
Ziuriu cia visos speces susirinke thumbup.gif tai as visokiu maziau ar daugiau kvailu klausimu turesiu smile.gif)

Pirmiausia tai noriu paklaust del poru, ar esat auginusios? ar gerai auga? juos kaip suprantu reikia is anksto augintis namie? turiu zieminiu poru seklu. Ar reikia is anksto pacias seklytes pasidaigint ir kokiu budu?

Ir as reikia pomidoru, papriku, agurku seklytes pasidaigint? tikiuosi dar ne per velu jas set, ziuriu pas jus jau auga, o as isivaizdavau, kad tai daroma kovo pabaigoj g.gif

Labai patiko svogunu stovas thumbup.gif taupiai vieta naudojama. Mes jau 2 puodus saltibarsciu suvalgem su sio "pavasario" laiskais, labai greit auga. Dar ant palanges vakar pipirniu pasisejau. Jei gerai dygs, tai ir velykines dekoracijas su jom darysiu. O sitos tai jau valgymui.
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 03 02, 11:28)
Taip pasodintas bulves užklojau storu (apie 15-20 cm) šieno sluoksniu. Kai sudygo, užverčiau šiaudais taip, kad atrodė tarsi apkauptos. Bulvės sudygo ir augo, piktžolės pro kartoną neprasimušė.

ar as teisingai suprantu, kad kai pasodinamos bulves, jas uzklojama be plysiu, ar bulves pro siaudus sudygsta normaliai ? nereikia joms ten koki plysi palikti ?
g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2010 03 02, 12:21)
Pirmiausia tai noriu paklaust del poru, ar esat auginusios?

Ir as reikia pomidoru, papriku, agurku seklytes pasidaigint? tikiuosi dar ne per velu jas set

porai pas mus puikaiusiai auga. Sėjam pavasarį tiesiai į dirvą. Tiesa, ne žieminius.
Pomidorams, agurkams, paprikoms tikrai ne per vėlu. Paprikas gal kiek anksčiau reik pasisėt, nes jos ilgiau auga. O pomidorams puikiausiai tiks kovo antra pusė. Aš dabar tik labai nedaug pomidorų pasisodinau, kad anksčiau jų turėčiau. O pagrindinis sėjimas bus kovo pabaigoj.
O agurkus tai žiūrint kur sodinsit. Jei šiltnamy - reiktų irgi daigint namie. Aš auginu tik lauke, tai sėju gegužės mėnesį tiesiai į dirvą.
Atsakyti
Aciu

O porus i duobes sejat? ar tai is vis neturi itakos, kad ilgesne ta baltoji dalis butu??
Ir gal as neteisingai suprantu apie zieminiu poru paskirti smile.gif kaip suprantu ju derlius buna rudeni ir galima per ziema palikt dirvoj? ar reikia kazkuo uzdengt? ar jus is vis zieminiu nesat sodine?

Ir dar prasau parasykit, ar seklytes pasidaiginat kazkur ant skudurelio pries sejant kad matyt kurios dygsta, ar visas i zeme ir jau tik pradygusias i didesnius indus.

Del agurku dalis tikrai bus lauke po plevele, bet tikriausiai ir i silnami tilps. Ar negerai agurkus ir pomidorus vienam siltnamy augint? gal jiem skirtingu salygu reikia? zinau tik kad papika saldi ir aitri vienam siltnami ne ne ne. Tai sitas ponias isskirsiu.
Papildyta:
Dar prisiminiau ko norejau paklaust, vyras man sako, kad pries sejant i ta parduotuvini komposta reikia ji supilt vandeniu ar palaikyt para. Ar tiesa ir kokiu tikslu? smile.gif aciu
Atsakyti
Nors visur rasoma, kad negerai i viena siltnami sodinti pomidorus ir agurkus (nes reik skirtingu salygu jiems) as penkerius metus sodinau juos kartu (mazdaug 2/3 pomidoru ir 1/3 agurku), viskas man kuo puikiausiai augo ir derejo (nezinau - gal atskirai dar geriau butu buve smile.gif ). Tiesiog turiu tik viena siltnami.
Taciau siemet ketinu siltnamyje tik kokius 2-3 agurku daigus pasisodinti, kad turetume anksciau agurku, o likusius sodinsiu lauke (kol visai susils oras tiesiog pradziai darysiu puslankius ir uzdengsiu plevele) - nes lauke ir taip sociai ir gerai jie dera, net nesunaudojam visu. Beje, i lauka man irgi visad gaunasi is daigu pasisodinti, nes daiginu siltnamiui ir visad dar lieka daigeliu, tai ir sukisu juos i lauka.

Pomidoru i lauka visai nesodinsiu, nes kazkuriais metais sodinau, tai man tik vargas juos priziuret, o derlius vistiek labai labai zenkliai mazesnis nei siltnamyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo exDaiva: 02 kovo 2010 - 12:54
QUOTE(Algyte @ 2010 03 02, 12:43)
1. O porus i duobes sejat? ar tai is vis neturi itakos, kad ilgesne ta baltoji dalis butu??
Ir gal as neteisingai suprantu apie zieminiu poru paskirti smile.gif kaip suprantu ju derlius buna rudeni ir galima per ziema palikt dirvoj? ar reikia kazkuo uzdengt? ar jus is vis zieminiu nesat sodine?

2. Ir dar prasau parasykit, ar seklytes pasidaiginat kazkur ant skudurelio pries sejant kad matyt kurios dygsta, ar visas i zeme ir jau tik pradygusias i didesnius indus.

3.Ar negerai agurkus ir pomidorus vienam siltnamy augint? gal jiem skirtingu salygu reikia?

4.Dar prisiminiau ko norejau paklaust, vyras man sako, kad pries sejant i ta parduotuvini komposta reikia ji supilt vandeniu ar palaikyt para. Ar tiesa ir kokiu tikslu? smile.gif aciu

1. Ne, ne į duobes. Paprasčiausiai padarau ranka vagelę, pasėju ir užpilu žemėm. Na, kaip ridikėlius, morkas ir kt. Aš kažką lyg irgi buvau girdėjus, kad porus galima žiemai palikt dirvoj g.gif Bet mes nepaliekam, nuraunam rudenį visus. Bet specialių žieminių porų nesam sodinę.
2. Aš nedaiginu sėklyčių ant skudurėlio, sėju tiesiai į žemę. Kai kas daigina. Čia jau kaip kam labiau patinka.
3. Man nepasiteisino agurkai ir pomidorai vienam šiltnamy. Agurkai mėgsta drėgmę, pomidorams tiek drėgmės nereik. Kai bandžiau kartu augint, nedidelis derlius tiek tų, tiek tų buvo. Be to, ir sirgo. Dabar agurkus auginu lauke, pomidorai vieni šiltnamy karaliauja. Derlius fantastiškas abiejų.
4. Nežinau, negirdėjau tokio dalyko g.gif Jei labai šlapia žemė, tai neturėtų būti gerai - sėklytės gali ir supūti ar žemė pelyti gali pradėti, jei namie vėsiau g.gif
Aš perku žemę pomidorams, sudrėkinu ir sėju.
Atsakyti
Aciu, zodziu kiekvienam savo smile.gif nu meginsiu kaip sirdis tai valandai pakuzdes 4u.gif
Atsakyti
Palikau as sia ziema porus ziemoti, tai taip ir palikau... Pries naujus zeme tiek isalus buvo, kad iskast be sansu juos buvo, o paskui kad uzsnigo, tai po siai dienai dar nerandu ju, nu sniegas nutirps, ziuresiu kas is ju liko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 03 02, 13:19)
Palikau as sia ziema porus ziemoti, tai taip ir palikau... Pries naujus zeme tiek isalus buvo, kad iskast be sansu juos buvo, o paskui kad uzsnigo, tai po siai dienai dar nerandu ju, nu sniegas nutirps, ziuresiu kas is ju liko unsure.gif

lotuliukas.gif pas mane dar irgi žiemoja. Ir kaip tyčia toj vietoj tokia pusnis doh.gif
Atsakyti