Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas.

O kas nors augina pievagrybius?
Atsakyti
QUOTE(m.angeliukas @ 2010 03 14, 17:44)

Odar klausimelis, ar galima sodinti ant tuos pacios vietos tokius pat darzoves, ar reikia kaitaliot.

Būtina kaitalioti. Kai kurioms daržovėms reikia ir 3 metų pertraukos.
Atsakyti
QUOTE(A.d. @ 2010 03 14, 18:33)
Dėkui. O kada tuos vasarinius reiks nurauti?
blush2.gif  Ir turbūt išdžiovinti reikės?

Rugsėjo pabaigoje 4u.gif
O džioviname taip kaip svogūnus smile.gif
Atsakyti
O kuo skiriasi žieminiai česnakai nuo vasarinių? Ar jie vienodai gerai per žiemą išsilaiko (turiu omeny nurauti, padėti vartojimui) ? Ar skiriasi tik tuo, kad žieminius galima (ar reikia) sodinti iš rudenio, o vasarinius - pavasarį ? O jei žieminius pavasarį pasodinčiau, kas būtų ? O išvaizda jų skiriasi (gal žieminių smulkesnės skiltelės ar atvirkščiai), na, kaip atskirti, ar ta bobutė neparduos man žieminio česnako ?

Ar auginot žemės riešutus? Pasidalinkit patirtim.....prašauuuuu ax.gif

Man bus pirmi metai daržininkystės, bet užsibrėžusi ganėtinai daug, todėl jau vasaros viduryje galėsiu ir aš savo patirtimi dalintis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zavioji: 15 kovo 2010 - 17:10
QUOTE(Zavioji @ 2010 03 15, 18:08)
O kuo skiriasi žieminiai česnakai nuo vasarinių? Ar jie vienodai gerai per žiemą išsilaiko (turiu omeny nurauti, padėti vartojimui) ? Ar skiriasi tik tuo, kad žieminius galima (ar reikia) sodinti iš rudenio, o vasarinius - pavasarį ? O jei žieminius pavasarį pasodinčiau, kas būtų ? O išvaizda jų skiriasi (gal žieminių smulkesnės skiltelės ar atvirkščiai), na, kaip atskirti, ar ta bobutė neparduos man žieminio česnako ?

Ar auginot žemės riešutus? Pasidalinkit patirtim.....prašauuuuu  ax.gif

Man bus pirmi metai daržininkystės,  bet užsibrėžusi ganėtinai daug, todėl jau vasaros viduryje galėsiu ir aš savo patirtimi dalintis...

Žieminiai česnakai yra stambesni, pačioj galvutėj jie kitaip sukibę: žieminių skiltelės beveik visos vienodo dydžio, o vasarinių link vidulio smulkėja.
Vasariniai daug geriau laikosi, o jie ir skanesni man, tokie aromatingesni.
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2010 03 15, 17:26)

o man tai zieminiai labiau patinka.. kaip paimi toki sultinga, kvapnu, didziuuuuli wub.gif Rodos, kaip suleistum dantis... (cia turetu but akis dangun uzvertes apsiseilejes smailikas) wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zavioji @ 2010 03 15, 18:08)
Ar auginot žemės riešutus? Pasidalinkit patirtim.....prašauuuuu  ax.gif

Pirmi metai nusipirkau sėklą žemės riešutų.Įspūdžiais dalinsiuosi rudenį. mirksiukas.gif
Atsakyti
Pernai auginau zemes riesutus. Nusipirkau du pokelius, viena sodinau priesmelio dirvoj, kita tokioj sunkioj zemej... Pradedant nuo to, kad ir pokelio (10seklu) isdygo tik po du stiprius ir dar pora nupiepusiu daigu, tai per vasara issilaike tik tie stipriausi, o rudeni ieskojau derliaus doh.gif doh.gif doh.gif gal jum geriau seksis ax.gif Gal jus anksciau pasodinsit... nes as tai tik tankias saknis radau ir tokias minimalias uzuomazgeles kur galetu buti kazkada dar riesutai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2010 03 15, 20:24)
Pernai auginau zemes riesutus. Nusipirkau du pokelius, viena sodinau priesmelio dirvoj, kita tokioj sunkioj zemej... Pradedant nuo to, kad ir pokelio (10seklu) isdygo tik po du stiprius ir dar pora nupiepusiu daigu, tai per vasara issilaike tik tie stipriausi, o rudeni ieskojau derliaus  doh.gif  doh.gif  doh.gif  gal jum geriau seksis  ax.gif Gal jus anksciau pasodinsit... nes as tai tik tankias saknis radau ir tokias minimalias uzuomazgeles kur galetu buti kazkada dar riesutai  doh.gif

Gal bandyti į šiltnamį sukišti? g.gif Tegul per žemę vingiuoja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2010 03 15, 18:26)
Žieminiai česnakai yra stambesni, pačioj galvutėj jie kitaip sukibę: žieminių skiltelės beveik visos vienodo dydžio, o vasarinių link vidulio smulkėja.

Na, dėl išvaizdos jau aišku. Ačiū. Bet tada kaip dėl sodinimo? Ar žieminius galima sodinti tik rudenį, o jei pavasarį pasodinčiau, jie neužaugtų ?

doh.gif Aš turiu vieną pakelį tų žemės riešutų sėklų ir ten tik 6-8 sėklytės. Perku, ir galvoju: pirmus metus užsiauginsiu sėklai, o vėliau gal jau ragauti gal4siu lotuliukas.gif O čia , pasirodo, tik šaknis rudenį galima rasti ir riešutėlių užuomazgas smile.gif Juokas ima, nuo mano svajonių. Bus gražu, kai daug užsibrėžusi , jokio derliaus neturėsiu. Oi, neduok Dieve ! blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Zavioji @ 2010 03 16, 07:20)
Na, dėl išvaizdos jau aišku. Ačiū. Bet tada kaip dėl sodinimo? Ar žieminius galima sodinti tik rudenį, o jei pavasarį pasodinčiau, jie neužaugtų ?

doh.gif  Aš turiu vieną pakelį tų žemės riešutų sėklų ir ten tik 6-8 sėklytės. Perku, ir galvoju: pirmus metus užsiauginsiu sėklai, o vėliau gal jau ragauti gal4siu  lotuliukas.gif  O čia , pasirodo, tik šaknis rudenį galima rasti ir riešutėlių užuomazgas smile.gif Juokas ima, nuo mano svajonių. Bus gražu, kai daug užsibrėžusi , jokio derliaus neturėsiu. Oi, neduok Dieve !  blink.gif

Neprogramuok nono.gif
Turėsi ,jeigu norėsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zavioji @ 2010 03 16, 07:20)

Aš nežinau, neesu sodinus žieminių pavasarį blush2.gif Juos spalį visad pasodinu, kad spėtų įsišaknyti iki šalnų.
Atsakyti