O kas nors augina pievagrybius?
QUOTE(m.angeliukas @ 2010 03 14, 17:44)
Odar klausimelis, ar galima sodinti ant tuos pacios vietos tokius pat darzoves, ar reikia kaitaliot.
Būtina kaitalioti. Kai kurioms daržovėms reikia ir 3 metų pertraukos.
QUOTE(A.d. @ 2010 03 14, 18:33)
Rugsėjo pabaigoje
O džioviname taip kaip svogūnus
O kuo skiriasi žieminiai česnakai nuo vasarinių? Ar jie vienodai gerai per žiemą išsilaiko (turiu omeny nurauti, padėti vartojimui) ? Ar skiriasi tik tuo, kad žieminius galima (ar reikia) sodinti iš rudenio, o vasarinius - pavasarį ? O jei žieminius pavasarį pasodinčiau, kas būtų ? O išvaizda jų skiriasi (gal žieminių smulkesnės skiltelės ar atvirkščiai), na, kaip atskirti, ar ta bobutė neparduos man žieminio česnako ?
Ar auginot žemės riešutus? Pasidalinkit patirtim.....prašauuuuu
Man bus pirmi metai daržininkystės, bet užsibrėžusi ganėtinai daug, todėl jau vasaros viduryje galėsiu ir aš savo patirtimi dalintis...
Man bus pirmi metai daržininkystės, bet užsibrėžusi ganėtinai daug, todėl jau vasaros viduryje galėsiu ir aš savo patirtimi dalintis...
QUOTE(Zavioji @ 2010 03 15, 18:08)
O kuo skiriasi žieminiai česnakai nuo vasarinių? Ar jie vienodai gerai per žiemą išsilaiko (turiu omeny nurauti, padėti vartojimui) ? Ar skiriasi tik tuo, kad žieminius galima (ar reikia) sodinti iš rudenio, o vasarinius - pavasarį ? O jei žieminius pavasarį pasodinčiau, kas būtų ? O išvaizda jų skiriasi (gal žieminių smulkesnės skiltelės ar atvirkščiai), na, kaip atskirti, ar ta bobutė neparduos man žieminio česnako ?
Žieminiai česnakai yra stambesni, pačioj galvutėj jie kitaip sukibę: žieminių skiltelės beveik visos vienodo dydžio, o vasarinių link vidulio smulkėja.
Vasariniai daug geriau laikosi, o jie ir skanesni man, tokie aromatingesni.
QUOTE(Asese @ 2010 03 15, 17:26)
o man tai zieminiai labiau patinka.. kaip paimi toki sultinga, kvapnu, didziuuuuli
QUOTE(Zavioji @ 2010 03 15, 18:08)
Pirmi metai nusipirkau sėklą žemės riešutų.Įspūdžiais dalinsiuosi rudenį.
Pernai auginau zemes riesutus. Nusipirkau du pokelius, viena sodinau priesmelio dirvoj, kita tokioj sunkioj zemej... Pradedant nuo to, kad ir pokelio (10seklu) isdygo tik po du stiprius ir dar pora nupiepusiu daigu, tai per vasara issilaike tik tie stipriausi, o rudeni ieskojau derliaus
gal jum geriau seksis
Gal jus anksciau pasodinsit... nes as tai tik tankias saknis radau ir tokias minimalias uzuomazgeles kur galetu buti kazkada dar riesutai
QUOTE(Jurapelius @ 2010 03 15, 20:24)
Pernai auginau zemes riesutus. Nusipirkau du pokelius, viena sodinau priesmelio dirvoj, kita tokioj sunkioj zemej... Pradedant nuo to, kad ir pokelio (10seklu) isdygo tik po du stiprius ir dar pora nupiepusiu daigu, tai per vasara issilaike tik tie stipriausi, o rudeni ieskojau derliaus
gal jum geriau seksis
Gal jus anksciau pasodinsit... nes as tai tik tankias saknis radau ir tokias minimalias uzuomazgeles kur galetu buti kazkada dar riesutai 
Gal bandyti į šiltnamį sukišti?
QUOTE(Asese @ 2010 03 15, 18:26)
Žieminiai česnakai yra stambesni, pačioj galvutėj jie kitaip sukibę: žieminių skiltelės beveik visos vienodo dydžio, o vasarinių link vidulio smulkėja.
Na, dėl išvaizdos jau aišku. Ačiū. Bet tada kaip dėl sodinimo? Ar žieminius galima sodinti tik rudenį, o jei pavasarį pasodinčiau, jie neužaugtų ?
QUOTE(Zavioji @ 2010 03 16, 07:20)
Na, dėl išvaizdos jau aišku. Ačiū. Bet tada kaip dėl sodinimo? Ar žieminius galima sodinti tik rudenį, o jei pavasarį pasodinčiau, jie neužaugtų ?
Aš turiu vieną pakelį tų žemės riešutų sėklų ir ten tik 6-8 sėklytės. Perku, ir galvoju: pirmus metus užsiauginsiu sėklai, o vėliau gal jau ragauti gal4siu
O čia , pasirodo, tik šaknis rudenį galima rasti ir riešutėlių užuomazgas
Juokas ima, nuo mano svajonių. Bus gražu, kai daug užsibrėžusi , jokio derliaus neturėsiu. Oi, neduok Dieve ! 
Neprogramuok
Turėsi ,jeigu norėsi
QUOTE(Zavioji @ 2010 03 16, 07:20)
Aš nežinau, neesu sodinus žieminių pavasarį