aš iš rudens pasėjau porus šiltnamyje,tai jie tokio dydžio,kaip pas kitų ant palangių.
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 21, 08:56)
aš iš rudens pasėjau porus šiltnamyje,tai jie tokio dydžio,kaip pas kitų ant palangių.
Aš vis pamąstau taip iš rudens pasėt
QUOTE(lotosiukas @ 2010 04 21, 09:00)
Aš vis pamąstau taip iš rudens pasėt
O pas tave koks šiltnamis? šildomas, nešildomas? stacionarus ar plėvelinis ant lankų?
Va toks.Aš irgi pasiskaičiau,kad pernai kažkas taip darė.Ačiū patarusiai
sove i galva sparaginiu pupeliu pasiseti... kazin prekybcentriuose imanona seklu rast?
QUOTE(Achema @ 2010 04 20, 14:41)
O, tai lauksiu.. Antri metai kaip uzsikreciau darzais, patirties ziauriai mazai, bet norai dideli.
Dar parasykite kada Jusu mama seja i siltnami.. Turbut jau laikas? As auginu ant palanges, bet kazkuo susirgo tik mano kopustai, pradejo lapai raitytis.
Siemet vyrui pazadejau,kad tik viena palange okupuosiu, bet neisejo...
Gal tikrai verta viska i siltnami seti ir galvos nesukti...
Dar parasykite kada Jusu mama seja i siltnami.. Turbut jau laikas? As auginu ant palanges, bet kazkuo susirgo tik mano kopustai, pradejo lapai raitytis.
Siemet vyrui pazadejau,kad tik viena palange okupuosiu, bet neisejo...
Gal tikrai verta viska i siltnami seti ir galvos nesukti...
Ankstyvuosius auginau Resistor F1 - patiko, nes ilgai netrūkinėja
Daigus paaugino mama šiltnamyje, daigus lauke apdengiau agroplėvele. Visus aš uždengtus laikau agroplėvele iklgai, nes ateina zuikiai ir nuėda
Aprašymas:
Labai ankstyvas hibridas, auginamas po plėvele arba agrodanga. Galvutės - 1-1,5 kg, apvalios, lygios, nepūna ir ilgai neskyla. Jas galima naudoti labai ankstyvam rauginimui. Šis hibridas atsparus Fusarium oxysporium. Pagrindinis hibridas ankstyvajai realizacijai.
2000 m. pravestuose bandymuose Lenkijoje, augalininkystės institute Skernovicuose šis hibridas pripažintas vienu iš penkių pačių geriausių hibridų Europoje. Įvertintas ankstyvumas, atsparumas trūkinėjimui ir pačios daržovės prekinė išvaizda bei kokybė.
Kingston F1 - auginau ilgam laikymui, išsilaikė iki kovo (su kotais sustačiau garaže
Aprašymas: Vėlyvas baltagūžių kopūstų hibridas, skirtas ilgam sandėliavimui. Tinka vartoti šviežius, perdirbti ir sandėliuoti. Labai stipri šaknų sistema. Galvos tankios struktūros, atsparios trūkinėjimui. Atsparūs grybelinėms ligoms Alterneria ir Mycosphacella. Vegetacija - 130-140 dienų. Sodinant 30-35 tūkst. daigų į ha, gūžės užauga iki 3-6 kg
Ramco F1 - man patinka rauginimui, užauga didelės galvos
Aprašymas: Tipinis hibridas perdirbimui, pasižymintis labai gausiu derliumi. Galvos su puikia vidine struktūra, lygios, sveikos, 7-8 kg svorio, aukštu vidiniu kotu. Derlių galima nuimti vėliau, nes galvos nelinkusios trūkinėti. Gerai tinka laikymui (iki 4 mėn.).
Papildyta:
QUOTE(juratata @ 2010 04 21, 10:18)
sove i galva sparaginiu pupeliu pasiseti... kazin prekybcentriuose imanona seklu rast? 
Yra visur jų
QUOTE(juratata @ 2010 04 21, 09:18)
šparaginių pupelių surast tikrai ne problema
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 21, 09:55)
Bandysiu ir aš taip daryt
Pupeles sėt dar gerokai per anksti
QUOTE(Asese @ 2010 04 21, 10:22)
, galvos nėra didelės
.
Daigus paaugino mama šiltnamyje, daigus lauke apdengiau agroplėvele. Visus aš uždengtus laikau agroplėvele iklgai, nes ateina zuikiai ir nuėda
O po agroplėvele - neranda
Aprašymas:
Labai ankstyvas hibridas, auginamas po plėvele arba agrodanga. Galvutės - 1-1,5 kg, apvalios, lygios, nepūna ir ilgai neskyla. Jas galima naudoti labai ankstyvam rauginimui. Šis hibridas atsparus Fusarium oxysporium. Pagrindinis hibridas ankstyvajai realizacijai.
2000 m. pravestuose bandymuose Lenkijoje, augalininkystės institute Skernovicuose šis hibridas pripažintas vienu iš penkių pačių geriausių hibridų Europoje. Įvertintas ankstyvumas, atsparumas trūkinėjimui ir pačios daržovės prekinė išvaizda bei kokybė.
Kingston F1 - auginau ilgam laikymui, išsilaikė iki kovo (su kotais sustačiau garaže
). Auginsiu ir šiemet
.
Aprašymas: Vėlyvas baltagūžių kopūstų hibridas, skirtas ilgam sandėliavimui. Tinka vartoti šviežius, perdirbti ir sandėliuoti. Labai stipri šaknų sistema. Galvos tankios struktūros, atsparios trūkinėjimui. Atsparūs grybelinėms ligoms Alterneria ir Mycosphacella. Vegetacija - 130-140 dienų. Sodinant 30-35 tūkst. daigų į ha, gūžės užauga iki 3-6 kg
, skanūs 
Aprašymas: Tipinis hibridas perdirbimui, pasižymintis labai gausiu derliumi. Galvos su puikia vidine struktūra, lygios, sveikos, 7-8 kg svorio, aukštu vidiniu kotu. Derlių galima nuimti vėliau, nes galvos nelinkusios trūkinėti. Gerai tinka laikymui (iki 4 mėn.).
Aprašymas:
Ačiū už info
taip, dar per anksti pupeles sėt. kasmet jų auginu, sėju, derlius būna gausus iš 1 pakelio
QUOTE(mazge1979 @ 2010 04 21, 12:02)
taip, dar per anksti pupeles sėt. kasmet jų auginu, sėju, derlius būna gausus iš 1 pakelio 
dar nesesiu.. tik mastau kad reiketu pasiseti... o kada geriausia jas seti?
geguzes vidury?
QUOTE(juratata @ 2010 04 21, 13:05)
dar nesesiu.. tik mastau kad reiketu pasiseti... o kada geriausia jas seti?
geguzes vidury?
geguzes vidury?
kai nešals jau. ir priklausys kokio derliaus norėsi, ar kaip išlukštentų pupelių ar su ankštim. su ankštim teks anksčiau vartot, skint, o jei išlukštentas, reiks palaukt, kol ankštys sudžius. bent aš dar nesėju, gegužės palauksiu. nors pas mus žemė sausutėlė, reikia laistyt.
QUOTE(Asese @ 2010 04 21, 10:22)
, galvos nėra didelės
.
.Papildyta:
.Papildyta:
Jau atsispausdinau info, varau i Zalia centra.
Aciu labai