Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas.

Gal kas zino kur aplink Kauna nusipirkti siaudu (kad kidkom butu) g.gif .
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2010 04 27, 16:51)
Sveiki smile.gif

O kokią žaliąją trašą naudojate dažniausiai?

Vikius, garstyčias, seradėles.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 27, 21:50)
Vikius, garstyčias, seradėles.

O sėjant šias minėtas kultūras kaip reikia paruošti žemę jų sėjai? Norėčiau pasisėti, bet kol kas pas mane tik pievos ir keli lopinėliai jau šiek tiek išdirbtos žemės, bet ten sėsiu daržoves ax.gif
Atsakyti
gal kas norit daugiagalvių svogūnų (kur iš vieno svogūno daug išauga) pasisodinti? Liko pas mane kokie trys kg nelabai didelių sodinimui. Buvo viena mergička užsiprašius, bet dingo - matyt, nebereik. Keisčiau į kokį šokoladą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rooma @ 2010 04 27, 22:34)
O sėjant šias minėtas kultūras kaip reikia paruošti  žemę jų sėjai? Norėčiau pasisėti, bet kol kas pas mane tik pievos ir keli lopinėliai jau šiek tiek išdirbtos žemės, bet ten sėsiu daržoves ax.gif

Nieko ypatingo. Išlygini žemės paviršių ir užbarstai. Diedesnes sėklas (pvz., vikių), galima užgrėblioti, kad truputis žemės dengtų, tada sėkla ilgiau drėgmę išlaiko ir greičiau sudygsta. Kol sudygsta, reik palaikyt drėgmę. Aš sėju po daržovių nuėmimo arba prieš sėją anksti pavasarį. Kartais kartu su daržovėm sėju, tai kiek paaugusius nukerpu, bet tada jau reik atsirinkt, kur daržovių daigai, kad ir tų nenurėžt. Man patinka, nes žemė nestovi plika, piktžolės ne taip želia, šaknys jų žemę purena ir pagerina įv. medžiagom, o kai nupjauni, dar ir mulčias lieka.
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 17:55)
Perskaiciau ir nustebau:
ar teisybe,  kad jau reikia seti burokelius?
o kaip su svogunu sejinukais (na tom mazom galvytem)?
galvojau geguzes men. pradzioje tai daryti, bet jeigu jau galima - vieta turiu  smile.gif
4u.gif

Per stasines gegužės 8 diena reiks sodinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 04 28, 09:54)
Per stasines gegužės 8 diena reiks sodinti ax.gif

nu niekada taip ilgai nelaukiam.Net mano uošvis daug metų užsimantis daržininkyste sako praėjo tie laikai,sodink kol žemė drėgna ir visokie kirminai neįsisiautėję.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 28, 09:58)
nu niekada taip ilgai nelaukiam.Net mano uošvis daug metų užsimantis daržininkyste sako praėjo tie laikai,sodink kol žemė drėgna ir visokie kirminai neįsisiautėję.

Tai jau galim sodinti g.gif
Atsakyti
gal galit patirtim pasidalint kuriuos svogunus geriausia auginti del laisku- daugiagalvius, paprastus maziukus tuos, o gal geriau didelius is parduotuves? o gal is seklu g.gif
Atsakyti
Labai gudrų, paprastą ir naudingą žemės purenimo ir praturtinimo būdą užrodė man, pasidalinsiu ir su jumis smile.gif

http://www.youtube.c...0...&playnext=1
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 04 28, 10:19)
Tai jau galim sodinti g.gif

mano jau pasodinti kelios savaitės,nes sodinti vėliau pas mane kažkodėl paskui neauga, drėgmės pritrūksta.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 28, 10:22)
mano jau pasodinti kelios savaitės,nes sodinti vėliau pas mane kažkodėl paskui neauga, drėgmės pritrūksta.

Aišku varysiu sodinti,gal šiandien g.gif šiltnamyje sodinau prieš kelias savaites dėl laišku ax.gif
Atsakyti