Iterpsiu ir as savo trigrasi. Kartais kai pasiklausau nestukiu kalbu, tai siurpas pagaugais nueina. Laukiasi ir kalba apie dietas, skaiciuoja kcal. ir pan. Juk nestumas turetu buti graziausias periodas moters gyvenime, na bent jau vienas is graziausiu. Aisku nereikia valgyti visko kas papuola po ranka ir apsileisti, bet daug kas priklauso nuo kuno sudejimo ir nuo genu. Vienos pagimdo ir po menesio atrodo, kad net nesilauke, kitoms ir metu prireikia prarastai figurai atgauti.
As pati jau turiu gerokai pliuso, mums 25 savaites, o priaugau jau 14 kg. Daug, na bet ka padarysi, saves badu nemarinu, ir kokio pyrago gabaliuko neatsisakau. Man svarbiau mano pacios savijauta ir aisku maziuko... Tai va
As nesutingu su teiginiu "reikia valgyti uz du". Jokiu budu, nestumo metu negalima laikytis dietos, bet valgyti viska ko tik sirdis uzsigeidzia irgi neverta. Siuo laikotarpiu kaip tik reikia labiau ziureti, derinti maista. Maziau kepto ant reibalu maisto, maziau saldumynu, pyragu, sokoladu, vienu zodziu kaloringo ir nesveiko maisto. Daugiau vaisiu, darzoviu, valgyti kuo ivairesni maista. Troskinta ant garu ar kepta orkaitej.Gal but
labai norisi valgyti pastoviai mesainius ir keptas bulvytes, gerti pieno kokteilius, nejaugi reikia taip ir daryti, nereikia pamirsti, kad nesveikas maistas kenkia ne tik besilaukianciai bet ir paprastam zmogui. Jeigu norisi ir to mesainio, juk nedraudziama, i menesi karta ar du, nieko blogo, bet ne pora kartu per savaite
As ir pries
labai megau sokolada, bandeles, negalejau gyventi be saldumynu, bet niekada tuom nepiknaudziavau, jausdavau saika
Bet va pirmais menesiais, gan atsipalaidavau, leidau per daug sau saldumynu, nes nelabai turejau apetito, tik saldumynu norejosi ir jau yra +2 kg., nors realiai vaikelis dar labai maziukas ir tas svoris priaugo tik nuo per daug kaloringo maisto. Todel siuo metu isvis stengiuosi sokolado nevalgyti, renkuosi vaisinius javainius su jogurto glaistu, varskes desertus, labai grieztai saves irgi neriboju, suvalgau ir pyrageli ar keksa, bet zymiai maziau nei noretusi, ledu, viena porcija, ne daugiau
Renkuosi geriau vaisius, meliona, banana, kivi, na tokius saldesnius
Paprasciausiai noriu maitintis sveikiau nei pries nestuma ir nepriaugti labai daug svorio. Pagal mano ugi ir svori, normalu butu priaugti 12-15 kg., ziuresiu kaip seksis i siuos remus itilpti. Jei pora kg., ir daugiau "uzlips" tikrai nepulsiu i panika
Na bet cia tik mano nuomone
As ir pries
Na bet cia tik mano nuomone
Teisingia panos sakot. niestumas laikas kai galima apsilepinti, patingeti. as pvz ziuriu, kad permazai nepriaugciau, nes nu tikrai baisu zinokit, kai organizmas ims riebalsu degintis, rpasides ketonu degimas, kas nuodija organizma o kartu ir maziu. net ne del figuros ce o jau del sveikatos reikia ziuret. o as jei ir "pasitaisyciau" taip normaliai, zinau, kad mane vyas bele kokia myletu
aisku paskui jau savaime susitvarkai ta figurike, ce ne problema. bet man kartais susidaro toks ispudis , akd lt didziojamasi, kad priaugama per mazai. kaip ce yr
QUOTE(Sofija83 @ 2012 02 17, 02:05)
Teisingia panos sakot. niestumas laikas kai galima apsilepinti, patingeti. as pvz ziuriu, kad permazai nepriaugciau, nes nu tikrai baisu zinokit, kai organizmas ims riebalsu degintis, rpasides ketonu degimas, kas nuodija organizma o kartu ir maziu. net ne del figuros ce o jau del sveikatos reikia ziuret. o as jei ir "pasitaisyciau" taip normaliai, zinau, kad mane vyas bele kokia myletu
aisku paskui jau savaime susitvarkai ta figurike, ce ne problema. bet man kartais susidaro toks ispudis , akd lt didziojamasi, kad priaugama per mazai. kaip ce yr 
Visada geriausia išlaikyti saiką
aš asmeniškai neštumo metu tiesiog fiziškai negaliu daug prisivalgyti, nes siaubingai pučia pilvą
O gerai jaučiuosi valgydama sveiką, suderintą maistą, tada ir virškinimas geras ir nėra diskomforto
QUOTE(femme @ 2012 02 20, 06:46)
Visada geriausia išlaikyti saiką
Per didelis savęs lepinimas saldumynais, o ir didelis svorio priaugimas gręsia tiek mamai, tiek ir vaikiukai įgimtu diabetu
o ketonai nuo saikingo valgymo ir prisižiūrėjimo tikrai neatsiranda - priešingai, net šiame forume http://www.supermama...howtopic=164593 gydytojos atsakymas teigia, kad ketonai gali atsirasti dėl "diabeto, arba besaikio saldumynų vartojimo" .
aš asmeniškai neštumo metu tiesiog fiziškai negaliu daug prisivalgyti, nes siaubingai pučia pilvą
ir dujos labai skausmingai vaikšto, tai po visų savaitgalinių pietų su desertais pušku kaip meškiukas ir vartausi lovoje
O gerai jaučiuosi valgydama sveiką, suderintą maistą, tada ir virškinimas geras ir nėra diskomforto
Teisingai, saikas turi buti, saldumynai neduoda nieko. bet dietintis ir skaiciuot kalorijas niestumo metu taipat nereikia. ketonai skyla kai organizmui truksta energijos. saldumynus kai valgai jau tos energijos turetu but su kaupu. svarbu kad maistas butu netuscios kalorijos. aplmai atrodo, akd duguma pastoja ir iskart mano kad reikia ziuret viska, nes kad neduok dieve tas extra kg priaugs. tas soacialinis spaudiams sevrti 50 kg.... net ir po gidimo.
QUOTE(Sofija83 @ 2012 02 20, 14:17)
Teisingai, saikas turi buti, saldumynai neduoda nieko. bet dietintis ir skaiciuot kalorijas niestumo metu taipat nereikia. ketonai skyla kai organizmui truksta energijos. saldumynus kai valgai jau tos energijos turetu but su kaupu. svarbu kad maistas butu netuscios kalorijos. aplmai atrodo, akd duguma pastoja ir iskart mano kad reikia ziuret viska, nes kad neduok dieve tas extra kg priaugs. tas soacialinis spaudiams sevrti 50 kg.... net ir po gidimo.
žiūrint iki kiek skaičiuoja
jei rimtai, tai žinoma, neprivalgyti ar, neduok dieve, badauti nėštumo metu tikrai nėra gerai, bet kartais būsimos mamytės iki nėštumo riboja savo įgeidžius, o jau pastojusios atleidžia vadeles ir ima sau "leisti" viską, ko neleido iki nėštumo prisidengdamos vaikiuko poreikiais
visgi akušerinės svorio priaugimo rekomendacijos nesukurtos šiaip sau
QUOTE(Simbulis @ 2012 02 16, 23:00)
Iterpsiu ir as savo trigrasi. Kartais kai pasiklausau nestukiu kalbu, tai siurpas pagaugais nueina. Laukiasi ir kalba apie dietas, skaiciuoja kcal. ir pan. Juk nestumas turetu buti graziausias periodas moters gyvenime, na bent jau vienas is graziausiu. Aisku nereikia valgyti visko kas papuola po ranka ir apsileisti, bet daug kas priklauso nuo kuno sudejimo ir nuo genu. Vienos pagimdo ir po menesio atrodo, kad net nesilauke, kitoms ir metu prireikia prarastai figurai atgauti.
As pati jau turiu gerokai pliuso, mums 25 savaites, o priaugau jau 14 kg. Daug, na bet ka padarysi, saves badu nemarinu, ir kokio pyrago gabaliuko neatsisakau. Man svarbiau mano pacios savijauta ir aisku maziuko... Tai va
Pagaliau atsirado artima dūšia, nes vis įlendu į šį forumą, paskaitinėju ir nedrįstu nieko parašyti. Paskaičius apie + 2kg priaugimus, jaučiuosi nenormali. Man 23 sav ir jau turiu +12 kg. Tikrai nevalgau nesveiko maisto ir nesėdžiu prie bliūdų, bet svoris kyla kaip ant mielių. Tai man dabar nervintis, kad per daug, kad gali grėsti diabetas, kaip kad čia pasiskaičiau. Tai nemanau, kad toks nervinimasis išeis į gera. Tik guodžiu save, kad po gimdymo imsiuosi įvairių sportų ir gal kaip nors numesiu tą svorį.
Nereikia nervintis del to svorio, tik saikas tikrai turi buti
tas svorio priaugimas neturi buti labai mazas arba didziulis riebalu sukaupimas
jeigu tas svoris "tik pilvuko" didelio, tai viskas gerai, bet jeigu riebalu sankaupos ant koju, klubu ir visur kitur, tai jau tikrai jokios naudos nei mamai nei vaikeliui
dar manau svarbu atsizvelgti ir i buvusi pries
svori, nes as visada sveriau 49-53kg. ugis 165cm , tai man priaugti virs 20kg. butu tikrai per daug, net gydytojai tai patvirtina. O kadangi as jau viena vaika turiu, tai tiesiog turiu su kuo lyginti svorio priaugima, ir kai buvau priaugusi 9kg dukryte gime 53cm. ir svere 3400g. tai ir si karta noreciau priaugti panasiai ir nieko tokio jeigu keliais kg. daugiau. Beto per daug priaugus sako ir gimdyti sunkiau. Manau reikia atsizvelgti i gydytojos rekomendacijas, nes man pasake, kad pagal mano ugi ir svori turiu tilpti i 12,5kg-18kg. remus
Taigi sekmes visoms auginant pilvukus
Taigi sekmes visoms auginant pilvukus
Na mums 25 savaites, turiu 5,5 kg pliuse
Man tai cia visai normalu (kadangi ugis 1.75, o sverdavau visada apie 60 kg), o vienai gydytojai pasirode jau per daug
O kai paskaitau, jog kitos jau priaugusio 10 ir daugiau kg, tai visai nebesuprantu kas skaitosi normalu, o kas ne
QUOTE(ingoo @ 2012 02 20, 23:48)
Pagaliau atsirado artima dūšia, nes vis įlendu į šį forumą, paskaitinėju ir nedrįstu nieko parašyti. Paskaičius apie + 2kg priaugimus, jaučiuosi nenormali. Man 23 sav ir jau turiu +12 kg. Tikrai nevalgau nesveiko maisto ir nesėdžiu prie bliūdų, bet svoris kyla kaip ant mielių. Tai man dabar nervintis, kad per daug, kad gali grėsti diabetas, kaip kad čia pasiskaičiau. Tai nemanau, kad toks nervinimasis išeis į gera. Tik guodžiu save, kad po gimdymo imsiuosi įvairių sportų ir gal kaip nors numesiu tą svorį. 
Valgykite nestukes kiek sirdis nori :-) neuzmirskite uzkasti darzoviu ir vaisiu po keleta I diena ir viskas bus normoje. Ir nesukit sau galvos del keletas priaugtu kilogramu,ir ka kitos sneka ,jei jauciates gerai ir lelius taip pat ,tai pirmyn tada pirmyn smaguriauti
QUOTE(superlupe @ 2010 04 06, 16:10)
Sveikos, na, mums 25toji savaite. priaugom apie 5kg kol kas. Labai keiciasi noras valgyti tam tikra maista. Nesinori mesos, uztai labai norisi varskes. Labai dziaugiuos, kad visiskai nesinori tokiu priedu, kaip kad padazai, ketciupai. Jei valgau makaronus-tai tik su sviestu. O ankciau neisivaizduodavau, kaip dabar be ketciupo. Perejau prie grynesniu produktu. Be to, ismokau nepersivalgyti. Siulyciau nesveikus produktus pakeisti darzovemis, tada ir svoris kitaip augs. Juk dabar ypatingas laikas, todel reik ziuret ka valgome. Smagu pasilepinti, bet dar dziugiau, kai valgai ir zinai, jog tai atnesa nauda mazyliui 
Taciau beda del rugsciu. Labai kyla vakarais. Gal kas turit geru patarimu, kaip su tuo kovoti?
Taciau beda del rugsciu. Labai kyla vakarais. Gal kas turit geru patarimu, kaip su tuo kovoti?
Papildyta:
QUOTE(bernadette @ 2012 03 07, 19:32)
Sveikos, as dar tik naujoke cia, taigi nelabai moku ``cituoti`` ar ``atsakyti``
Del svorio... mano nestumo 27 savaite, priaugau 7 kg. Beje, svyruoja svoris dviem kilogramais. Manau, priklauso ir nuo skysciu organizme daugiau ar maziau. Niekada nebuvau manekene, bet ir storule nebuvau. Visa gyvenima skaiciuoju kasnius
Mums jau 23 savaitės beveik, o svorio turiu +10. Nepergyvenu kažkaip. Sakot, geriau vengti saldumynų, skanėstų.. O ką daryti tada? Aš jei užsimanau kokio pyragaičio, daugiau negaliu apie nieką galvoti. Pradžioje vis bandydavau pakeisti kokiais vaisiais ar daržovių salotomis. Nepadeda
Pasidarau ir arbatėlės kokios saldesnės, bet vistiek ne taip. Visada buvau labai kūdutė (ūgio aš 1.70, o svoris būdavo iki 50 kilogramų). Pačiai baisu darosi, kad greitai storėju, bet kad negaliu nevalgyti to, ko širdelė geidžia