QUOTE(Rasma @ 2011 01 22, 21:08)
Mitybiniu požiūriu, tai - savipaguoda, kad medus yra geriau už cukrų. Pirma jį reikia (jei naudoti arbatai saldinti) dėti į ne karštesnį nei kūno t-ros (pageidautina ne karštesnį nei 37 laipsniai) vandenį, kad jis išlaikytų savo gerąsias savybes. Antra, medus org-me skaidomas taip pat kaip cukrus ir virsta toliau tom pačiom medžiagom, t.y. monosacharidais (papr. angliavandeniais).
Taip kad čia skonio ir įpratimo reikalas
Medų sveikiausia suvalgyt šaukščiuką vietoj kokio kito deserto (šokolado, sausainių, ledų ir pan.), bet kasdienybėje (bent jau aš) rinkčiausi cukrų ir bet kokiu taveju reik stengtis naudoti kuo mažiau (ar balto, ar rudo). Yra nemažai niuansų kodėl neverta kasdien vartoti medaus, bet aš taip tingiu leistis į mokslinius išvedžiojimus
Rudas cukrus pranašesnis tuo, kad jame yra likę įvairiom gerom medžiagom turtingos melasos ir lyginant su baltuoju cukrumi jums jį pradėjus vartoti - rudas cukrus pasirodys mažiau saldus
Ir nepersistengiu su brangiuoju "Naturata"
Lietuviškasis "Dansukker" rudasis cukrus 
Buvo rašyta apie rudo cukraus mitą - cukrus balinamas ir vėliau pridedama priedų, vadinasi ta pati baltoji mirtis, tik praturtinta melasa, gal truputį geriau, bet sveikesnio cukraus - nevalyto ir nebalinto nemačiau esu ragavusi jo skonis neįpatingas matomai netinka pagardams. Be to jis neturi gražios kristalų formos.
Tai išvada - jei galima apseiti be jo neskubėkite dėti vaikui į maistą.
Jie gimsta ir turi susipažinti su įvairiais gamtos skoniais. Kol nežino kad sadu - skanu prailginkite jų mitybą neskaninto maisto variantu.
Jeigu nedaug vaikas valgo - puiku, nenutuks. Juk nutukimo problemos tik išsivysčiusio pasaulio šalyse. Afrika Indija alkanesne ir lieknesnė. Nesaldinkite košės cukrumi - daug geriau uogienė, į jogurtą pačios pridėkite uogų, bet venkite pasaldintų pusfabrikačių.
Neskatinkite nesveikos pramonės, tik sąmoningumas mus išgelbės nuo vaikų įdingos mitybos.
Taip kad čia skonio ir įpratimo reikalas

Medų sveikiausia suvalgyt šaukščiuką vietoj kokio kito deserto (šokolado, sausainių, ledų ir pan.), bet kasdienybėje (bent jau aš) rinkčiausi cukrų ir bet kokiu taveju reik stengtis naudoti kuo mažiau (ar balto, ar rudo). Yra nemažai niuansų kodėl neverta kasdien vartoti medaus, bet aš taip tingiu leistis į mokslinius išvedžiojimus

Rudas cukrus pranašesnis tuo, kad jame yra likę įvairiom gerom medžiagom turtingos melasos ir lyginant su baltuoju cukrumi jums jį pradėjus vartoti - rudas cukrus pasirodys mažiau saldus

Ir nepersistengiu su brangiuoju "Naturata"


Buvo rašyta apie rudo cukraus mitą - cukrus balinamas ir vėliau pridedama priedų, vadinasi ta pati baltoji mirtis, tik praturtinta melasa, gal truputį geriau, bet sveikesnio cukraus - nevalyto ir nebalinto nemačiau esu ragavusi jo skonis neįpatingas matomai netinka pagardams. Be to jis neturi gražios kristalų formos.
Tai išvada - jei galima apseiti be jo neskubėkite dėti vaikui į maistą.
Jie gimsta ir turi susipažinti su įvairiais gamtos skoniais. Kol nežino kad sadu - skanu prailginkite jų mitybą neskaninto maisto variantu.
Jeigu nedaug vaikas valgo - puiku, nenutuks. Juk nutukimo problemos tik išsivysčiusio pasaulio šalyse. Afrika Indija alkanesne ir lieknesnė. Nesaldinkite košės cukrumi - daug geriau uogienė, į jogurtą pačios pridėkite uogų, bet venkite pasaldintų pusfabrikačių.
Neskatinkite nesveikos pramonės, tik sąmoningumas mus išgelbės nuo vaikų įdingos mitybos.