Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Rasma @ 2011 01 22, 21:08)
Mitybiniu požiūriu, tai - savipaguoda, kad medus yra geriau už cukrų. Pirma jį reikia (jei naudoti arbatai saldinti) dėti į ne karštesnį nei kūno t-ros (pageidautina ne karštesnį nei 37 laipsniai) vandenį, kad jis išlaikytų savo gerąsias savybes. Antra, medus org-me skaidomas taip pat kaip cukrus ir virsta toliau tom pačiom medžiagom, t.y. monosacharidais (papr. angliavandeniais).
Taip kad čia skonio ir įpratimo reikalas smile.gif

Medų sveikiausia suvalgyt šaukščiuką vietoj kokio kito deserto (šokolado, sausainių, ledų ir pan.), bet kasdienybėje (bent jau aš) rinkčiausi cukrų ir bet kokiu taveju reik stengtis naudoti kuo mažiau (ar balto, ar rudo). Yra nemažai niuansų kodėl neverta kasdien vartoti medaus, bet aš taip tingiu leistis į mokslinius išvedžiojimus blush2.gif

Rudas cukrus pranašesnis tuo, kad jame yra likę įvairiom gerom medžiagom turtingos melasos ir lyginant su baltuoju cukrumi jums jį pradėjus vartoti - rudas cukrus pasirodys mažiau saldus smile.gif
Ir nepersistengiu su brangiuoju "Naturata" cool.gif  Lietuviškasis "Dansukker" rudasis cukrus  thumbup.gif

Buvo rašyta apie rudo cukraus mitą - cukrus balinamas ir vėliau pridedama priedų, vadinasi ta pati baltoji mirtis, tik praturtinta melasa, gal truputį geriau, bet sveikesnio cukraus - nevalyto ir nebalinto nemačiau esu ragavusi jo skonis neįpatingas matomai netinka pagardams. Be to jis neturi gražios kristalų formos.
Tai išvada - jei galima apseiti be jo neskubėkite dėti vaikui į maistą.
Jie gimsta ir turi susipažinti su įvairiais gamtos skoniais. Kol nežino kad sadu - skanu prailginkite jų mitybą neskaninto maisto variantu.
Jeigu nedaug vaikas valgo - puiku, nenutuks. Juk nutukimo problemos tik išsivysčiusio pasaulio šalyse. Afrika Indija alkanesne ir lieknesnė. Nesaldinkite košės cukrumi - daug geriau uogienė, į jogurtą pačios pridėkite uogų, bet venkite pasaldintų pusfabrikačių.
Neskatinkite nesveikos pramonės, tik sąmoningumas mus išgelbės nuo vaikų įdingos mitybos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenajazz: 09 vasario 2011 - 19:29
QUOTE(liepa27 @ 2011 01 17, 18:40)
smile.gif tai vat ir apmaudu,kad ekologiskos darzoves,nors ir kainuoja daugiau,bet nera tokios jau svarios,t.y.be trasu augintos.

Žinoma - ekologija tai mada. Blogiausia manau kada daržovės vamzdelyje auga, ten gal viskas normuojama, bet mus maitina žemė. Gamta pati linkusi apsivalyti. Aišku purškia, prideda po truputį visur, bet prižiūrimi tai daro tik leistinu metu.
Teko bendrauti su 20 metų ukininkaujančiais ekologiškai. ten jau eko sistema - visas gamtos ratas - vieni kitus valgo. Sakė ūkyje tiek paukčių! Ekologiškas - tai nelygus, kirmino patikrintas, nelabai didelis, kreivokas ir kitaip netobulas. Miltai - su kirminais ne kas, bet vadinasi jei jie valgo ten chemijos mažiau. Tikrinkite, bet rodiklis mūsų naudai, jei nusipirksite kitą - nesugedusį, tai laimėsite. Sugadina saugotojai ir pardavėjai. Tarybiniais laikais sandėlius dujomis nuodijo, tik viešumo nebuvo. Kruopas visada švarias pirkome.
O nitratų natūralių (iš gyvulių mėšlo) matuokliai neskiria nuo cheminių, tai matavimas nieko mums neduoda. Negerai kada pertręšta, net ir natūraliai.
Taigi viskas atsiremia į žmogaus sąžinę.
Supermarket sistema davė greitį, bet praradome asmeninį kontaktą su gamintoju.
Ūkininko prekyboje - gera pusė ta kad asmeniškai bendraujant, išsakant pastabas sulaukiame jų asmeninio dėmėsio. Jie nori pagyrų. Bedraukite turgeliuose, nepamirškite padėkoti už gerą jų derlių. Gerumas, dėmėsys daug gali.
Jie tikrai nori pastovių ir patenkintų pirkėjų. Papasakos kodėl jų svogūnai šiemet genda, nestovi, kodėl pienas vakar greit sugįžo, kodėl morkos kreivos. Kad česnakų per mažai užsiaugino ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 09, 19:27)

Man pasisekė, nes aš gyvenu savo patirtimi, kurią įgyju akimis ir ausimis, ir faktais, kuriuos galiu patikrinti. Esu mačiusi kaip gaminamas rudas cukrus bigsmile.gif Tad bent manęs faktas, kad cukrus balinamas ir po to vėl rudinamas neveikia blush2.gif

Gal kas matė ir tokį procesą, kai 'išbalinama-nurudinama', tai to žmogaus valia gyventi savo teiginiais ir faktais drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(iš miško @ 2011 02 09, 05:17)
Reik jau sūnui pradėti mėsą duoti, ieškau iš kur nusipirkti sveikesnės. Gal galit ką patarti? Gal kas bandėte pirkti jautienos iš šio ūkininko? My Webpage Kainos nedidelės, kažin kaip mėsos kokybė  g.gif

Lengviausiai viškinama avienos mėsa. O kas gi avį kombikormu šeria, ji po nurižusią pievą ganosi ir laiminga. Be baimės galima pirkti.
Aš pradėjau (pagal europos gydytojų 30 metų tyrimų rekomendacijas kūdikiams) savo vaikam duoti avieną ir visa šeima pamėgo. Antroje vietoje paukštiena, triušiena, toliau veršiena ir jautiena, paskutinėje vietoje kiauliena - tik nuo 1 metų amžiaus.
Norite kaimiškos mėsos - mano požiūriu - turguje kiauliena storu lašinių sluoksniu, nes visokiais priedais sumažina lašinių - vien ramenukų sluoksnius augina.
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 10, 23:59)
Lengviausiai viškinama avienos mėsa. O kas gi avį kombikormu šeria, ji po nurižusią pievą ganosi ir laiminga. Be baimės galima pirkti.
Aš pradėjau (pagal europos gydytojų 30 metų tyrimų rekomendacijas kūdikiams) savo vaikam duoti avieną ir visa šeima pamėgo. Antroje vietoje paukštiena, triušiena, toliau veršiena ir jautiena, paskutinėje vietoje kiauliena - tik nuo 1 metų amžiaus.
Norite kaimiškos mėsos - mano požiūriu - turguje kiauliena storu lašinių sluoksniu, nes visokiais priedais sumažina lašinių - vien ramenukų sluoksnius augina.

na del lasiniu ir raumenu santykio pasigincysiu ax.gif ne priedai tai padaro, o kaiules veisle 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 09, 19:56)
..Miltai - su kirminais ne kas, bet vadinasi jei jie valgo ten chemijos mažiau. Tikrinkite, bet rodiklis mūsų naudai, jei nusipirksite kitą - nesugedusį, tai laimėsite.

Skaitau skatau jūsų postus ir sunkokai suprasti, padrika kažkaip, čia apie paukščius, čia apie kirmėliuotus miltus.. g.gif

Kokybiškuose miltuose(tinkamai išdžiovintuose, tinkamose sąlygose laikomuose) neturi atsirasti kirmėlių, tokie dalykai ne rodiklis, kad produktas ekologiškas,kai babytė man pasakoja kaip jos pienas sugyžo ar kirmėlytės miltuose atsirado.
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 02 09, 13:02)
Jus pasiskambinkite, paklauskite ar turi sertifikatus, kad mesyte tikrai ekologiska , bus gal aiskaiu tada  smile.gif  4u.gif

Ką duos popierėlis? Galima turėti popierių, o gyvūlį auginti kaip patinka.
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 10, 22:59)

Nesamonė doh.gif veislės yra išvestos, ir jau senokai, tai nenaujiena zootechnikijoj schmoll.gif

QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 02 11, 15:02)
na del lasiniu ir raumenu santykio pasigincysiu  ax.gif  ne priedai tai padaro, o kaiules veisle  4u.gif

drinks_cheers.gif būtent
Atsakyti
Merginos pasiieškokite taip auginančių žmonių http://gerazemdirbys...ne-zemdirbyste/.
Pati auginu taip ne pirmi metai,bet tik savo šeimynai po kol kas užtenka.
Toks auginimo būdas mane labai sužavėjo,nes tai kaip kūryba,niekada nenuobodu.
Ir teiginiai ,kad negalima užauginti be trąšų visiška nesąmonė.Ir tai galiu patvirtinti...Žemė pas mus smėlis ir viskas auga puikiai.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2011 02 11, 20:07)
Ką duos popierėlis? Galima turėti popierių, o gyvūlį auginti kaip patinka.

Nesamonė  doh.gif  veislės yra išvestos, ir jau senokai, tai nenaujiena zootechnikijoj  schmoll.gif
drinks_cheers.gif  būtent

Na ka as zinau is kur jus gausite ta "popiereli" jeigu auginsite kaip patinka? g.gif na galbut yra visokiu tu augintoju g.gif gal ir yra ka galima papirkti g.gif pati bendrauju su Ekoagros ir is ten su tokiais zmonemis nesusisduriau schmoll.gif visada kruopsciai viska tikrina 4u.gif todel as ekoagros sertifikuotais produktais pasitikiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 02 12, 11:14)
Na ka as zinau is kur jus gausite ta "popiereli" jeigu auginsite kaip patinka?  g.gif  na galbut yra visokiu tu augintoju  g.gif gal ir yra ka galima papirkti  g.gif  pati bendrauju su Ekoagros ir is ten su tokiais zmonemis nesusisduriau  schmoll.gif  visada kruopsciai viska tikrina  4u.gif todel as ekoagros sertifikuotais produktais pasitikiu  4u.gif

Teko lankytis viename sertifikuotame ūkyje ir deja deja doh.gif Na nežinau, gal ir galima patikrinti ar kiaulė ėdė ekologišką pašarą ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 12, 10:51)
Merginos pasiieškokite taip auginančių žmonių http://gerazemdirbys...ne-zemdirbyste/.
Pati auginu taip ne pirmi metai,bet tik savo šeimynai po kol kas užtenka.
Toks auginimo būdas mane labai sužavėjo,nes tai kaip kūryba,niekada nenuobodu.
Ir teiginiai ,kad negalima užauginti be trąšų visiška nesąmonė.Ir tai galiu patvirtinti...Žemė pas mus smėlis ir viskas auga puikiai.

jei teisingai supratau tai reikia zeme padengti tuo mulciu ir seti seklas? kaip giliai? kiek to mulco reikia? ir kada jau galima sodinti? po kiek metu? man cia liko neaisku
Atsakyti
QUOTE(milda.25 @ 2011 02 13, 16:44)
jei teisingai supratau tai reikia zeme padengti tuo mulciu ir seti seklas? kaip giliai? kiek to mulco reikia? ir kada jau galima sodinti? po kiek metu? man cia liko neaisku

paskaitykite forume daug informacijos,taip pat floroje.Aš ne pirmi metai taip auginu,bet dar ir kursus lankau.Nėra taip paprasta kaip atrodo,bet rezultatas pranoksta lūkesčius.Taip pat reikia kurti stabilią ekosistemą aplinkui ...ir dar daugelis kitų dalykų.Nemažai skaitymo.Toje nuorodoje ,kur įdėjau beveik viską rasite,ir dar kaip minėjau forumas yra.
Atsakyti