Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 02 12, 12:14)
Na ka as zinau is kur jus gausite ta "popiereli" jeigu auginsite kaip patinka?  g.gif  na galbut yra visokiu tu augintoju  g.gif gal ir yra ka galima papirkti  g.gif  pati bendrauju su Ekoagros ir is ten su tokiais zmonemis nesusisduriau  schmoll.gif  visada kruopsciai viska tikrina  4u.gif todel as ekoagros sertifikuotais produktais pasitikiu  4u.gif

Popiereli gausi is ten,kur isduoda. Teisybe ta,kad eko ukius tikrina labai retai. Sia tema pas mus ,kazkodel,visiskai nekalba tie,kurie turetu,kurie atsakingi uz tai ir t.t.,nors ir zino tikraja situacija.Na,betkokiu atveju,tuose ukiuose vistiek daugiau/maziau auginama padoriau,nei siaip dideliuose,tad vistiek geriau pirkt produkcija ekologiska.Tik norisi mokant brangiau ir gaut ta uz ka moki cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2011 02 14, 01:14)
Popiereli gausi is ten,kur isduoda. Teisybe ta,kad eko ukius tikrina labai  retai. Sia tema pas mus ,kazkodel,visiskai nekalba tie,kurie turetu,kurie atsakingi uz tai ir t.t.,nors ir zino tikraja situacija.Na,betkokiu atveju,tuose ukiuose vistiek daugiau/maziau auginama padoriau,nei siaip dideliuose,tad vistiek geriau pirkt produkcija ekologiska.Tik norisi mokant brangiau ir gaut ta uz ka moki  cool.gif


Na nezinau gal musu ukis labai mazas tik 1 Ha, gal todel, bet mus tikrino 3 kartus pernai 4u.gif
Atsakyti

Norint , kad mėsytė būtų tikrai ekologiška, reikia ne tik gyvulį ekologiškai užauginti, bet ir paskerstas jis turi būti ekologiškoje skerdykloje.

QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 02 09, 14:02)
Jus pasiskambinkite, paklauskite ar turi sertifikatus, kad mesyte tikrai ekologiska , bus gal aiskaiu tada  smile.gif  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2011 02 12, 21:54)
Teko lankytis viename sertifikuotame ūkyje ir deja deja  doh.gif Na nežinau, gal ir galima patikrinti ar kiaulė ėdė ekologišką pašarą ar ne  g.gif

drinks_cheers.gif sakoma kad ekologiškas ūkis nuo paprasto skiriasi tuo, kad ekologiškus ūkius trešia naktimis...
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 02 18, 14:39)
drinks_cheers.gif sakoma kad ekologiškas ūkis nuo paprasto skiriasi tuo, kad ekologiškus ūkius trešia naktimis...

Ane bigsmile.gif ,kas cia taip sako?VBS agentura?
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 02 18, 15:39)
drinks_cheers.gif sakoma kad ekologiškas ūkis nuo paprasto skiriasi tuo, kad ekologiškus ūkius trešia naktimis...

lotuliukas.gif is dalies jus teisi.
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2011 02 18, 17:41)
lotuliukas.gif  is dalies jus teisi.

Jūs pati matėt tokį dalyką?
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2011 02 18, 16:20)
Ane bigsmile.gif ,kas cia taip sako?VBS agentura?

drinks_cheers.gif
Draugu tevai jau kelis metus ekologiskai ukininkauja. Tiesa, jie berods tik grudines kulturas augina, nai ir keleta gyvuliuku saviems poreikiams. Tai kai paklausai kaip jie vargsta, kiek deda pastangu, ir kaip viskas kontroliuojama, man kazkaip abejoniu nekyka del tu sertifikuotu ekologiniu ukiu. Aisku, gal visko pasitaiko, kaip ir visur gyvenime, bet manau kad tai tik retos isimtys.
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2011 02 18, 15:20)
Ane bigsmile.gif ,kas cia taip sako?VBS agentura?

Ne kas netoli ekologiškų ūkių gyvena.
Tai kažkaip ir nebežinau kuom tikėti g.gif
Atsakyti
Tai zinoma,kas pletkais bigsmile.gif reikia tiket!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Istikro jau nusibode kalbos apie eko ukiu apgavystes,nusipirktus sertifikatus ir tresima naktimis.
Visi tik girdejo,bet matyt tai nieks nemate....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 19 vasario 2011 - 15:48
Rasma,gal galetum paaiskint apie cukru. Kuo rudas geriau ir kodel jis isvis balinamas,jei rudas geriau ir brangiau kainuoja.Nesuprantu to,o dar yv. pasisakymai apie dazyta cukru doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2011 02 19, 18:17)
Rasma,gal galetum paaiskint apie cukru. Kuo rudas geriau ir kodel jis isvis balinamas,jei rudas geriau ir brangiau kainuoja.Nesuprantu to,o dar yv. pasisakymai apie dazyta cukru  doh.gif

Plati tema..pradedant pramonės 'evoliucija', 'snobiška' inteligentija ir t.t.
Visa tai paminėjau ne šiaip sau, nes rafinavimas savo esme atitinka 'gryninimą'. Žmonės, kurie mažiausiai gilinosi į maisto technologinius procesus, savaime manė, kad išvalytas-grynesnis yra geriau už mažai apdorotą produktą ir kad tokį vartoti pasakysiu žargoniškai - lygis. O kad tas valymas-gryninimas yra ne tik kenksmingų medžiagų, bet ir gerųjų medžiagų pašalinimas, tai mažiausiai dėl to pergyveno..Mužikai Lietuvos galėjo pirkti nekvepiantį, karstelėjusį, sušokantį į gabalus, purvinos spalvos cukrų, o aukštuomenės salonuose tai buvo ne kokio skonio ir padėties ženklas.
Natūraliai melasa (nors ir turi begalę vertingų (pvz. org. rūgščių ir retai maiste sutinkamų medžiagų, pvz. vario) yra nemalonaus kvapo ir skonio (karti), tad ji buvo skirta gyvuliniams pašarams (ir tai ribotai, nes nuo didesnio melasos kiekio tiesiog viduriuojama), o žmonėms stengtąsi duoti bekvapį ir kiek įmanoma saldesnį cukrų.

Šiais laikais grįžtama prie natūralumo, prie nerafinuotų produktų, todėl rudas cukrus vėl ant bangos. Anksčiau rudo cukraus nieks nepirkdavo ir brangesnis jis tikrai nebuvo, jis buvo skirtas konditeriniams gaminiams ir atitinkamai kainavo, kaip žaliava meduoliams smile.gif
Natūraliai cukrus gali būti nuo juodos, tamsiai rudos iki gelsvos spalvos nelygu iš ko jis išgaunamas.. Nei rudas, nei baltas cukrus nėra geriau vienas už kitą. Rudame cukruje tiesiog yra melasos, bet nereik pamiršti, kad cukrus taptų cukrumi (t.y. tais saldžiaisiais kristalais), tai neišvengiamai pereis n perdirbimo stadijų kokios spalvos jis bebūtų.
Jei žiūrėti labai sveikos mitybos, tai tiek baltu, tiek rudu cukrumi reikėtų mažiausiai piktnaudžiauti arba ieškoti natūralių alternatyvių saldžių medžiagų.

Prisipažinsiu, kadangi esu nepataisoma saldžiarūrė ir kiekvieną puodelį arbatos gadinu 2-3 šaukšteliais cukraus, užkandu saldainiais ir dar lyžteliu medaus šaukštą, tai vardan sąžinės ramumo naudoju rudą..atseit sveikiau ir nieko aš čia blogo nedarau, savipaguoda tokia smile.gif Bet jei norėčiau tikrai sau daryti gera, tai turėčiau visai atsisakyti cukraus mirksiukas.gif
Atsakyti