Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Spalvota diena @ 2011 02 19, 12:11)
Jūs pati matėt tokį dalyką?

o jus matote kaip tie ukininkai kurie prekiauja "ekologiskomis"tarkim darzovemis jas augina?
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2011 02 19, 20:43)
o jus matote kaip tie ukininkai kurie prekiauja "ekologiskomis"tarkim darzovemis jas augina?

Manau, kad kiekvienas vertina kitus pagal savo sugedimo laipsnį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2011 02 19, 15:45)
Tai zinoma,kas pletkais  bigsmile.gif reikia tiket!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Istikro  jau nusibode  kalbos apie eko ukiu apgavystes,nusipirktus sertifikatus ir tresima naktimis.
Visi tik girdejo,bet matyt tai nieks nemate....


Mačiau nu ir ką bigsmile.gif
pikta tai, kad parduoda produktą kaip ekologišką už ekologišką kainą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 02 18, 15:39)
drinks_cheers.gif sakoma kad ekologiškas ūkis nuo paprasto skiriasi tuo, kad ekologiškus ūkius trešia naktimis...

galiu pasakyti,kad viskas priklauso nuo žmogaus požiūrio į gamtą.Jeigu ūkininkas vaikosi,tik žodžio ekologija,tai nieko gero ir nebus,nes sukontroliuoti tikrai neįmanoma.Bet pati ,jeigu kišenė neša vistiek stengiuosi pirkti ekologišką produktą.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 02 19, 20:38)
Plati tema..pradedant pramonės 'evoliucija', 'snobiška' inteligentija ir t.t.
Visa tai paminėjau ne šiaip sau, nes rafinavimas savo esme atitinka 'gryninimą'. Žmonės, kurie mažiausiai gilinosi į maisto technologinius procesus, savaime manė, kad išvalytas-grynesnis yra geriau už mažai apdorotą produktą ir kad tokį vartoti pasakysiu žargoniškai - lygis. O kad tas valymas-gryninimas yra ne tik kenksmingų medžiagų, bet ir gerųjų medžiagų pašalinimas, tai mažiausiai dėl to pergyveno..Mužikai Lietuvos galėjo pirkti nekvepiantį, karstelėjusį, sušokantį į gabalus, purvinos spalvos cukrų, o aukštuomenės salonuose tai buvo ne kokio skonio ir padėties ženklas.
Natūraliai melasa (nors ir turi begalę vertingų (pvz. org. rūgščių ir retai maiste sutinkamų medžiagų, pvz. vario) yra nemalonaus kvapo ir skonio (karti), tad ji buvo skirta gyvuliniams pašarams (ir tai ribotai, nes nuo didesnio melasos kiekio tiesiog viduriuojama), o žmonėms stengtąsi duoti bekvapį ir kiek įmanoma saldesnį cukrų.

Šiais laikais grįžtama prie natūralumo, prie nerafinuotų produktų, todėl rudas cukrus vėl ant bangos. Anksčiau rudo cukraus nieks nepirkdavo ir brangesnis jis tikrai nebuvo, jis buvo skirtas konditeriniams gaminiams ir atitinkamai kainavo, kaip žaliava meduoliams smile.gif
Natūraliai cukrus gali būti nuo juodos, tamsiai rudos iki gelsvos spalvos nelygu iš ko jis išgaunamas.. Nei rudas, nei baltas cukrus nėra geriau vienas už kitą. Rudame cukruje tiesiog yra melasos, bet nereik pamiršti, kad  cukrus taptų cukrumi (t.y. tais saldžiaisiais kristalais), tai neišvengiamai pereis n perdirbimo stadijų kokios spalvos jis bebūtų.
Jei žiūrėti labai sveikos mitybos, tai tiek baltu, tiek rudu cukrumi reikėtų mažiausiai piktnaudžiauti arba ieškoti natūralių alternatyvių saldžių medžiagų.

Prisipažinsiu, kadangi esu nepataisoma saldžiarūrė ir kiekvieną puodelį arbatos gadinu 2-3 šaukšteliais cukraus, užkandu saldainiais ir dar lyžteliu medaus šaukštą, tai vardan sąžinės ramumo naudoju rudą..atseit sveikiau ir nieko aš čia blogo nedarau, savipaguoda tokia smile.gif  Bet jei norėčiau tikrai sau daryti gera, tai turėčiau visai atsisakyti cukraus mirksiukas.gif


Dar as paklausiu ax.gif Minejai, kad perki Danisco cukru. Ziurinejau parduotuvej, tai radau rudaji Domerara, bet neraso, kad nerafinuotas, eko ar pan. O eko lentynoje idetas ekologiskas baltasis cukrus. Tai, tamsta, kuri vartojat? Ir ar baltas cukrus irgi gali buti eko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulia77: 21 vasario 2011 - 21:38
Rasma,didelis aciu uz aisku atsakyma. Vadinas teisingai darau,kad cukraus kieki arbatoje vis labiau ir labiau mazinu smile.gif Tik vat kaip dar saldumynu atsisakyt - skamba kaip misija neymanoma,nes as irgi visiska saldziarure,net jei kava megstu be cukraus,uztat kiek salia saldau reikia doh.gif
Kaip suprantu eko cukrus,tai tik tuo eko,kad runkeliai ar cukranendres bus auginti su mazesniu kiekiu trasos/
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2011 02 19, 21:43)
o jus matote kaip tie ukininkai kurie prekiauja "ekologiskomis"tarkim darzovemis jas augina?

Aš nematau, kaip tie ūkininkai savo daržoves augina, bet ir nematau, kaip eko daržovės naktimis tręšiamos, todėl nesiimu tvirtinti, kad "tręšiama naktimis". Ir jeigu man žmogus sako, kad jo daržovės geros, o ir pati jaučiu valgydama skirtumą nuo parduotuvinės produkcijos, tai esu linkusi tikėti tuo ūkininku. Matau, su kokia meile, atsargiai jis deda tas daržoves, rūpinasi, kad nesusimaigytų, nesusitrenktų...O ir kas man davė pagrindą netikėti? Piktas asmuo, nepasitikintis viskuo, nei matęs, bet užtikrintas?
Atsakyti
Aš vietoj cukraus atradau agavų sirupą. Jo yra pirkti beveik visose eko parduotuvėlėse. Sirupas kaip sirupas, tik be galo saldus, tad jo reikia gerokai mažiau nei cukraus. Man skonis patinka, galima dėti ir į kepinius, ir į arbatą ir kur tik nori. Be kita ko, agavų sirupas turi mažą GI, kas irgi labai gerai lyginant su baltuoju cukrumi. Dar girdėjau apie steviją, bet ji brangoka. Gal kada ateityje ir pabandysiu...
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2011 02 24, 13:11)
Aš nematau, kaip tie ūkininkai savo daržoves augina, bet ir nematau, kaip eko daržovės naktimis tręšiamos, todėl nesiimu tvirtinti, kad "tręšiama naktimis". Ir jeigu man žmogus sako, kad jo daržovės geros, o ir pati jaučiu valgydama skirtumą nuo parduotuvinės produkcijos, tai esu linkusi tikėti tuo ūkininku. Matau, su kokia meile, atsargiai jis deda tas daržoves, rūpinasi, kad nesusimaigytų, nesusitrenktų...O ir kas man davė pagrindą netikėti? Piktas asmuo, nepasitikintis viskuo, nei matęs, bet užtikrintas?

Cia dazniausiai pasitaikantis variantas,netiki jokia ekologija,visur chemija,trasos ir kitoks blogis.Uztark zodeliu ekologiska morka,tuoj prades pasakoti istorijas apie tresimus naktim(nekarta girdejau),nusipirktus sertifikatus ir,kad visvien numirsim....Taip juk paprasciau,itikini save ,jog visas maistas vienodai lievas ir toliau megaujiesi prekybcentriu kulinariniais sedevrais,akcijiniu farsu uz 5lt,lietuviskom maximos morkikem.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 24 vasario 2011 - 15:31
QUOTE(ligiukss @ 2011 02 19, 15:40)
Ne kas netoli ekologiškų ūkių gyvena.
Tai kažkaip ir nebežinau kuom tikėti  g.gif


Man tai juokingiausia, kad tos kurios kazka kazkada nugirdo, ar per pazystamus suzinojo apie tresima naktimis - tyli uodega uzspaudusios ir baisiausiai piktinasi biggrin.gif . Taigi praneskite atitinkamoms instansijoms apie tuos ukius. Juk pacios ta maista ir perkat. Turbut tiek tos tiesos apie tresimus . Bile pablevyzgot..

Taikyta ne Jums tiesiogiai, aplamai besipiktinancioms ekologiniais ukiais.. Dazna net karves is arti nemacius, bet apie uki ir trasa, ko reikia zemei ir dirvonams pasakoja, kaip didziausios zinoves.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romy: 24 vasario 2011 - 17:36
merginos, aš čia pradedanti fanatikė, tai noriu pasitikslint - ar ekologiškus jogurtus tik dobilas gamina?
Atsakyti
ne tik dobilas
Atsakyti