Sakykite tos, kurios turite dvigubą pavardę, ar ji rašoma per brūkšneli? Manoji ne
Paprasčiausiai mergautine pavardė ir vyro. Jokio brūkšnelio tarp jų nėra.

QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 06 21, 21:24)
man tai idomu, kas turi tokia teise ziureti i tai kreivai. Juk MANO pavarde, tai yra MANO reikalas (na, gal dar mano vyro), bet ne anytos, ne vyro giminiu ar "daug ko".
Man asmeniskai, tai nei ju, nei kieno kito "supratimo" nereiketu
Man asmeniskai, tai nei ju, nei kieno kito "supratimo" nereiketu

As pati turiu dvi pavardes savo mergautine ir vyro, jos pase ir visuose dokumentuose rasomos be bruksneliu. Ir kai santuoku rumuose reikejo pasirinkti, as pasrinkau dvi pavardes ir nekilo jokio treciojo pasaulinio karo. Vyrui buvo visai jokio skirtumo kokia as pavarde pasiimsiu
Jam tik rupejo kad greiciau sutikciau tapti jo teiseta zmona
O kaip cia paskaicius tokie priekaistai dar net iki vestuviu nepriejus, kompromiso neradimas, tai tikrai kas bus veliau

tai kaip autorei sekasi, gal jau vyras nebesiputoja? ar issiskyre juodu
Keistos visos tos peripetijos su pavardemis. Kitur moteris renkasi ka nori, arba is viso nera mados imti vyro pavardes ir nieko gyvena neka prasciau. Man is viso keista, kam keisti savo pavarde tekant
(nebent tai patinka abiems) variantas su dviem pavardem daug priimtinesnis, nes lieki kuo buvai tik + dar vienas formalumas. Dar keistesni vyrai, kuriems ju pavarde svarbiau nei moteris, kuria jie ruosiasi vesti. Nes kaip kitaip paaiskinti fakta: arba imi mano pavarde arba taves nevedu... Juk pries tuokiantis uzduoda klausima moteriai, kokia pavarde pasirenki...o ne kokia jai parinko jos vyras ar vyro gimine.

QUOTE(Nireglina @ 2010 07 04, 21:53)
Sakykite tos, kurios turite dvigubą pavardę, ar ji rašoma per brūkšneli? Manoji ne
Paprasčiausiai mergautine pavardė ir vyro. Jokio brūkšnelio tarp jų nėra.

http://www.vlkk.lt/l...envardziai.html
Tarp dviejų vardų brūkšnelis nerašomas, pvz., Žemyna Aistė Bajoraitė, Algis Jonas Kavaliauskas. Brūkšneliu jungiamos dvigubos pavardės, pvz.: Sofija Kymantaitė-Čiurlionienė, Ona Kreivytė-Naruševičienė; rečiau vyriškos, pvz., Laurynas Stuoka-Gucevičius, Jonas Baranauskas-Avelė. (Dvigubos vyriškos pavardės retesnės.)
turėtų brūkšnelis būt, bet beraščių visur yra, net ir tose įstaigose, kur dokumentus išdavinėja

Ei, nebe tie laikai, kai tuokiantis zutbut turi imt vyro pavarde
ne viduramziai juk
nesuprantu tokiu vyru, isties....as tuokiausi ir vyras principus rode...emiau (durna buvau) jo pavarde..paskui gyvenimas pakrypo kitaip, teko skirtis po tragiskos santuokos..ir ta jo pavarde beabejo nemaloni pasidare- teko vel grazintis -aites pavarde. Daugiau jos nekeisiu
Tevai man ja dave ir ar as ja gerbiu. O vyrai ateina ir iseina (ziurekim tiesai i akis). Vyrai primygtinai reikalaujantis imti ju pavarde, man kvepia naftalinu

QUOTE(Lurdesita @ 2010 05 03, 14:06)
jei dėl pavardės per brūkšnelį tokie priekaištai... kas bus kai leisit sau ir kitais gyvenimo klausimai turėt savo nuomonę... nežinau... man tai būtų rimtas įspėjimas, kad žmogus visiškai nepaiso mano nuomonės, nelinkęs eit į kompromisus... o tai santuokoj labai svarbūs... sakyčiau netgi svarbiausi faktoriai

kazkokia kvailyste nevesti moters tik del to kad ji nori pasilikti ir savo pavarde

QUOTE(odeta15 @ 2010 08 02, 15:53)

kazkokia kvailyste nevesti moters tik del to kad ji nori pasilikti ir savo pavarde

cia labai gera priezastis vyrams nutolint vestuves

QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 07 25, 14:47)
Ei, nebe tie laikai, kai tuokiantis zutbut turi imt vyro pavarde
ne viduramziai juk
nesuprantu tokiu vyru, isties....as tuokiausi ir vyras principus rode...emiau (durna buvau) jo pavarde..paskui gyvenimas pakrypo kitaip, teko skirtis po tragiskos santuokos..ir ta jo pavarde beabejo nemaloni pasidare- teko vel grazintis -aites pavarde. Daugiau jos nekeisiu
Tevai man ja dave ir ar as ja gerbiu. O vyrai ateina ir iseina (ziurekim tiesai i akis). Vyrai primygtinai reikalaujantis imti ju pavarde, man kvepia naftalinu 

man idomiai skamba tokie zodziai. as tada paklausciau kam apskritai teketi? jeigu ziuri i ateiti ir matai skyrybas.
o siaip turiu vyro pavarde ir nesijauciu kazkokia naftalinine, juk cia tradicija. dvieju pavardziu mada atejo is kilmingu zmoniu sluoksnio, bet mano manymu tai yra susireiksminimas, jei busimo vyro pavarde jusu neverta, tai apskritai galima jos neimti.
na o istekejusios moters pavarde pasibaigianti raide ė , tai irgi nezinau, kazkaip valiukiskai skamba. o beto vyras tada jau turi pilna teise priekaistauti, kad cia iskraipoma pavarde.
zodziu kaip paziuresi, ne vien moterys cia gali isizeisti...
gerai, kad moterys dabar lygiateises, bet jau tas perdetas noras buti visiskai savarankiska is viso nelabai dera su iprasta santuoka.
cia mano asmenine nuomone

QUOTE(ausra.ryte @ 2010 08 17, 11:25)
man idomiai skamba tokie zodziai. as tada paklausciau kam apskritai teketi? jeigu ziuri i ateiti ir matai skyrybas.
o siaip turiu vyro pavarde ir nesijauciu kazkokia naftalinine, juk cia tradicija. dvieju pavardziu mada atejo is kilmingu zmoniu sluoksnio, bet mano manymu tai yra susireiksminimas, jei busimo vyro pavarde jusu neverta, tai apskritai galima jos neimti.
na o istekejusios moters pavarde pasibaigianti raide ė , tai irgi nezinau, kazkaip valiukiskai skamba. o beto vyras tada jau turi pilna teise priekaistauti, kad cia iskraipoma pavarde.
gerai, kad moterys dabar lygiateises, bet jau tas perdetas noras buti visiskai savarankiska is viso nelabai dera su iprasta santuoka.

Visam pasaulyje vyro ir žmonos pavardės vienodos, tarkim vyro Petraitis tai ir žmonos Petraitis, o pas mus čia nuo tarybų sąjungos -ienė dadėjo

QUOTE(linute_lina @ 2010 05 03, 12:24)
Noriu po vestuviu pasilikti savo pavarde, vyro pavarde butu per bruksneli. Man mano pavarde labai svarbi, su ja uzaugau, ja man suteike tevai, kuriems esu uz daug ka dekinga ir kuriems dziugu, kad dukra nesioja ju pavarde (nes sunu neturi). Busimas vyras kategoriskas pries mano toki pasirinkima, tada sako, jai nenori kad butumeme kaip viena seima, liekame sugyventiniais, jam atrodo, kad tai didele nepagarba vyrui ir kad noriu visada islikti nepriklausoma -aite. Atrodo kitiem juokinga, o pas mus didele drama ir nesutarimai. Kaip jus manote?
Mano pavarde man taip pat buvo svarbi, taciau, ech, ko del meiles nepadarysi...vyras tapo svarbesnis nei pavarde