nezinau kodel tureciau savo pavardes atsisakyti del vyro
teisingai vyras sako. dabar cia tik primastyta kad moterys gali pasilikti savo pavarde.. Dieve brangus, taigi jau varda tau dave tevai
kam dar ta pavarde? juk su vyru visa gyvenima busi, taip kad kaip zenkla jog esi jo zmona privalai tureti jo pavarde. neissigalvok.

Labai kategoriškas vyras. Aš tiap pat norėčiau pasilikti savo pavardę, nes man ištekėjus, taip pat ir sesei, mūsų pavardės daugiau nebebus kam perduoti. Numanau, kaip tai skaudu bus mano tėčiui, tad dar norėčiau ją pasilaikyti
Manau, kad blogiausia yra tai, jog abu stojote i priesingas stovyklas ir uzsispyre neieskote kitu variantu, nebandote susitarti.
Is esmes man grazi tradicija perimti vyro pavarde, tikrai is pagarbos tai padaryciau.
siek tiek suprantu jusu vyra,nes bendra pavarde tikrai smagiau vadintis visa seima, maziau kils nesusipratimu ir pan.
Siaip ar taip, gyvenkite draugiskai ir pasistenkite abu nesilaikyti isitvere savo pozicijos, vien del to, kad kazka irodyti ir pavaidinti, kad turite savo nenugincijama nuomone
Is esmes man grazi tradicija perimti vyro pavarde, tikrai is pagarbos tai padaryciau.
siek tiek suprantu jusu vyra,nes bendra pavarde tikrai smagiau vadintis visa seima, maziau kils nesusipratimu ir pan.
Siaip ar taip, gyvenkite draugiskai ir pasistenkite abu nesilaikyti isitvere savo pozicijos, vien del to, kad kazka irodyti ir pavaidinti, kad turite savo nenugincijama nuomone

Siūlyčiau pasilikti savo pavardę ir imti vyro pavardę per brūkšnelį
taip ir avis sveika, ir vilkas sotus būtų

QUOTE(Irena85 @ 2010 12 28, 12:53)
Siūlyčiau pasilikti savo pavardę ir imti vyro pavardę per brūkšnelį
taip ir avis sveika, ir vilkas sotus būtų 

va cia tai man nesamone su tom dvigubos pavardem, dar jeigu vardas is triju skiemenu ir pavardes netrumpos ....
QUOTE(Kosmonautė @ 2010 12 29, 01:54)
va cia tai man nesamone su tom dvigubos pavardem, dar jeigu vardas is triju skiemenu ir pavardes netrumpos ....

Aš irgi galvoju pasilikti savo pavardę per brūkšnelį. Nebūtina visur abiejų rašyti, kaip ir žmonės turintys du vardus ne visur abu rašo. Ypač kai savo pavarde esu jau žinoma savo srityje, būtų beprasmiška viską nubraukti pradėjus vadintis vien vyro pavarde

Kai tekejau pirma kart, pasilikau sau savo pavarde, ir atrodo pirmas vyras prieme tai normaliai. Dabar kai isteku antra karta, jauciu taip lengvai neiseis isvengti pavadres pakeitimo, jauciu vyras labai isizeis
Irgi nzn. ka cia daryti, nes pavardes keisti visiskai nenoriu

as tai pasilikau savo pavarde

QUOTE(Ikasiu* @ 2010 11 08, 18:45)
teisingai vyras sako. dabar cia tik primastyta kad moterys gali pasilikti savo pavarde.. Dieve brangus, taigi jau varda tau dave tevai
kam dar ta pavarde? juk su vyru visa gyvenima busi, taip kad kaip zenkla jog esi jo zmona privalai tureti jo pavarde. neissigalvok. 

O kodel moteris negali pasilikti savo pavardes,kuria beje dave tevas

Kaip sako mano draugas - "as dar gerai pagalvociau, ar mano zmona yra verta mano pavardes". Vat.