Įkraunama...
Įkraunama...

Kambariniai augalai iš suvalgytų vaisių sėklų

Sveikos 4u.gif . Aš šiame forume esu naujokė, todėl norėčiau, kad mane priimtumėte į savo būrį. Namuose iš suvalgytų vaisių sėklų auginu mandariną, avokadą, mango ir papają. Šį pavasarį kolekciją ketinu papildyti.
Atsakyti
QUOTE(Daumilė @ 2006 03 06, 07:48)
Sveikos  4u.gif . Aš šiame forume esu naujokė, todėl norėčiau, kad mane priimtumėte į savo būrį. Namuose iš suvalgytų vaisių sėklų auginu mandariną, avokadą, mango ir papają. Šį pavasarį kolekciją ketinu papildyti.

4u.gif Sveika prisijungus mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal galit kas patarti, kaip sodinti avokada. Ar reikia, kad virsunele butu islindusi is zemiu, ar ne? g.gif Nes vienur skaiciau taip, kitur, kitaip blink.gif nebezinau ka daryt. Ir ar lauket, kad isleistu pirma saknis, ar galima iskart i zemes kist?
Is anksto aciu uz ats. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(rrr? @ 2006 03 06, 19:19)
Gal galit kas patarti, kaip sodinti avokada. Ar reikia, kad virsunele butu islindusi is zemiu, ar ne?  g.gif Nes vienur skaiciau taip, kitur, kitaip  blink.gif nebezinau ka daryt. Ir ar lauket, kad isleistu pirma saknis, ar galima iskart i zemes kist?
Is anksto aciu uz ats.  aciuks.gif

Aš avokados kaulą įkišau į žemę, uždengiau vazonėlį politeleno maišeliu ir po kurio laiko avokada išdygo. Tikiuosi išdygs ji ir pas tave mirksiukas.gif
Atsakyti
geriausia kaula deti neutralioj padety t.y. ant sono... smailus ir bukas galai turetu sueiti i horizontalia linija... kad daigas pats galetu pasirinkti kur jis nori augti... o i zeme kisti tik 1/2 kaulo... puse zemeje, puse is virsaus... tada uzdengti vazoneli ar plasmasiniu nupjautu buteliu... ar maiseliu... ir jei siltai padesi prie radiatoriaus tai sudygs per +- menesi... o jei vesiau... tai gali ir iki 2 menesiu dygti... tik reikia nepamirsti kad avokadui reikia daug vandens, todel neperdziovink zemiu kai daiginsi... ir pravedink vis ta uzdengta vazoneli...
sekmes daiginant... ir auginant... 4u.gif

QUOTE(rrr? @ 2006 03 06, 20:19)
Gal galit kas patarti, kaip sodinti avokada. Ar reikia, kad virsunele butu islindusi is zemiu, ar ne?  g.gif Nes vienur skaiciau taip, kitur, kitaip  blink.gif nebezinau ka daryt. Ir ar lauket, kad isleistu pirma saknis, ar galima iskart i zemes kist?
Is anksto aciu uz ats.  aciuks.gif

Atsakyti
QUOTE(Daumilė @ 2006 03 07, 09:11)
Aš avokados kaulą įkišau į žemę, uždengiau vazonėlį politeleno maišeliu ir po kurio laiko avokada išdygo. Tikiuosi išdygs ji ir pas tave mirksiukas.gif

As ir labai tikiuosi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(carinjo @ 2006 03 07, 10:29)
geriausia kaula deti neutralioj padety t.y. ant sono... smailus ir bukas galai turetu sueiti i horizontalia linija... kad daigas pats galetu pasirinkti kur jis nori augti... o i zeme kisti tik 1/2 kaulo... puse zemeje, puse is virsaus... tada uzdengti vazoneli ar plasmasiniu nupjautu buteliu... ar maiseliu... ir jei siltai padesi prie radiatoriaus tai sudygs per +- menesi... o jei vesiau... tai gali ir iki 2 menesiu dygti... tik reikia nepamirsti kad avokadui reikia daug vandens, todel neperdziovink zemiu kai daiginsi... ir pravedink vis ta uzdengta vazoneli...
sekmes daiginant... ir auginant...  4u.gif

Aciu uz toki issamu ats. Reiks ismegint savo sodininkes-gelininkes sugebejimus biggrin.gif
Atsakyti
man išdygo kelios anonos. bet kad aš net neįsivaizduoju kokios jos būna užaugę doh.gif įtariu, kad gėlė nemaža turėtų būti, nes ir daigeliai tokie ne iš mažųjų.
Atsakyti
QUOTE(laputaityte @ 2006 03 07, 23:32)
man išdygo kelios anonos. bet kad aš net neįsivaizduoju kokios jos būna užaugę  doh.gif  įtariu, kad gėlė nemaža turėtų būti, nes ir daigeliai tokie ne iš mažųjų.

O kaip jos atrodo? unsure.gif ax.gif
Atsakyti
rytoj nufotografuosiu daugelius ir parodysiu smile.gif o pats vaisius sunku pasakyt kaip atrodo, kažkuo į mangą panašus (jei gerai pamenu).
Atsakyti
QUOTE(rrr? @ 2006 03 07, 23:38)
O kaip jos atrodo?  unsure.gif  ax.gif

anonos:

http://images.google...na&hl...lėlių
Atsakyti
gal ne itema bet ag atsiras zinanciu, turiu toki augala lapais laaabai panasus i kivio liana tik jis ne kaip liana auga o kaip medis au6tas ir nevijoklinis bet lapai lygiai tokie pat. kas tai per augalas?
Beje o kaip jsu sudaiginat granatus tik nuo praziu papasakokit prasau.
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2006 03 08, 15:12)
gal ne itema bet ag atsiras zinanciu, turiu toki augala lapais laaabai panasus i kivio liana tik jis ne kaip liana auga o kaip medis au6tas ir nevijoklinis bet lapai lygiai tokie pat. kas tai per augalas?
Beje o kaip jsu sudaiginat granatus tik nuo praziu papasakokit prasau.

biggrin.gif granatu daiginimas nuo pradziu:
imi seklas... kisi i zeme... uzdengi... laistai... vedini... ir lauki kol sudygs...
siaip elementarus tas daiginimas... juk nieko ten ypatingo negali prisigalvoti... geriausia daigykla laikyti siltai... greiciau dygsta...
pabandyk... pamatysi kad nieko ypatingo ner... ir pas tave irgi dygsta granatukai... mirksiukas.gif
Atsakyti