Įkraunama...
Įkraunama...

Kambariniai augalai iš suvalgytų vaisių sėklų

QUOTE(carinjo @ 2006 03 08, 16:05)
biggrin.gif  granatu daiginimas nuo pradziu:
imi seklas... kisi i zeme... uzdengi... laistai... vedini... ir lauki kol sudygs...
siaip elementarus tas daiginimas... juk nieko ten ypatingo negali prisigalvoti... geriausia daigykla laikyti siltai... greiciau dygsta...
pabandyk... pamatysi kad nieko ypatingo ner... ir pas tave irgi dygsta granatukai...  mirksiukas.gif

4u.gif Aha,o toliau kaip?Pas mane du isdyge,nors pasejau gal 10.... o kaip toliau jie auga,kokio amziaus pas tave? bigsmile.gif
Atsakyti
Nu va, dar man toks klausimelis... O kaip tie visi vaisiai kuriuos valgom ir sodinam paskui vaisius duoda? Ar net neturet tokiu vilciu? ax.gif Zinau, kad avokadais, tai kai kurios jau dziaugias, kad isauga vaisius? O kaip visa kita?
Jei turit tokiu isaugusiu vaisiu namuose, papasakokit. Labai butu idomu suzinot. mirksiukas.gif
Atsakyti
štai mano žadėtosios anonos:
http://public.fotki....u/p3080002.html

pažiūrėjau carinjo duotą nuorodą. taigi ten medžiai užauga doh.gif kur aš juos dėsiu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaityte @ 2006 03 08, 19:47)

pažiūrėjau carinjo duotą nuorodą. taigi ten medžiai užauga  doh.gif  kur aš juos dėsiu  blink.gif

O anonos dar kartais ličiais nevadinamos g.gif ? Nuorodoje labai panašūs vaisiai į ličius.

Papildyta:
Ar bandėte kuri nors pasėti banano sėklų iš suvalgyto vaisiaus g.gif ? Aš artimiausiomis dienomis ketinu tai padaryti smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daumilė: 09 kovo 2006 - 07:21
QUOTE(marfa @ 2006 03 08, 20:14)
4u.gif Aha,o toliau kaip?Pas mane du isdyge,nors pasejau gal 10.... o kaip toliau jie auga,kokio amziaus pas tave? bigsmile.gif

na kai isdygsta tada auga toliau... mirksiukas.gif tiesa dalis daigeliu buna silpnoki ir deja daznai is keliu ar keliolikos lieka tik stipriausi keli daigai toliau augti... tada jie auga i virsu vis po nauja pora lapu uzaugindami... granatus butina geneti, nes kitu atveju turesi i virsu isstypusius pagaliukus su lapais... nugnybus virsunele jie is pazastuku formuoja kitas sakeles ir taip sudaro krumeli - medeli... kol mazi granatukai tai kazkokios ypatingos daigeliu prieziuros nepastebejau... priziuriu kaip ir visus daigus... o jau kai paauga tai jie megsta daug dregmes... jei dregmes truksta tai lapai nuvysta, nugelsta ir nukrenta, nors granatai labai istvermingi ir perdziuvusius palaiscius jie pakankamai lengvai atsigauna... aisku jei sausra ne per ilgai uztrunka...
na jei kazkas domina klausk... nezinau ka dar papasakoti... unsure.gif pas mane jau 2 metus auga 3 granatukai... ir sia ziema dar prisidaiginau ir paprastu granatu is parduotuviniu vaisiu... ir mini ganatu nana... kur dekoratyviniai... tai sitie dar mazi... turi tik po 2-3 tikru lapu poras...

QUOTE(rrr? @ 2006 03 08, 20:24)
Nu va, dar man toks klausimelis... O kaip tie visi vaisiai kuriuos valgom ir sodinam paskui vaisius duoda? Ar net neturet tokiu vilciu?  ax.gif Zinau, kad avokadais, tai kai kurios jau dziaugias, kad isauga vaisius? O kaip visa kita?
Jei turit tokiu isaugusiu vaisiu namuose, papasakokit. Labai butu idomu suzinot.  mirksiukas.gif

na savu vaisiu tai as dar nevalgiau... bet zinau kad avokadai kambary duoda vaisius... anonos girdejau kad irgi duoda vaisius... citrusiniai visi kur buna skiepyti arba dauginti auginiais nuo duodancio vaisius augalo irgi dziugina savo vaisiais... na va per zinias rode, kad ir bananas bute auginamas gali duoti vaisius, tik tai itin retas atveji... figas auginantys zmones irgi dziaugiasi figu derliumi nokstanciu kambary... pasifloros po zydejimo irgi gali uzmegzti vaisius...
o kitu tai manau kad neverta tiketis sulaukti vaisiu... jei sulauksi tai tik labai apsidziaugsi... bet labai laukdamas ir nesulaukdamas nenusivilsi... mirksiukas.gif

QUOTE(laputaityte @ 2006 03 08, 20:47)

pažiūrėjau carinjo duotą nuorodą. taigi ten medžiai užauga  doh.gif  kur aš juos dėsiu  blink.gif

na kol dar uzaugs medziai... tai daug laiko praeis... o augaliukai grazus... taigi gali auginti ir grozetis tiesiog auganciu augaliuku... be to kambary neuzaugs gigantiski medziai, nes vazone auginant jie netures tokiu salygu kaip augant lauke... schmoll.gif

QUOTE(Daumilė @ 2006 03 09, 09:20)

O anonos dar kartais ličiais nevadinamos  g.gif ? Nuorodoje labai panašūs vaisiai į ličius.

Papildyta:
Ar bandėte kuri nors pasėti banano sėklų iš suvalgyto vaisiaus  g.gif ? Aš artimiausiomis dienomis ketinu tai padaryti  smile.gif .

na anonos ir liciai yra skirtingi vaisiai...
anonos:
http://images.google...?q=annona&hl=lt

liciai:
http://images.google...l...nG=PaieŔka

bananu is suvalgyto vaisiaus seklu nesejau... bet is pirktiniu seklu tai auginu toki gigantuka... ir mini forma auginu... tokiu buna parduotuvese pirkti... labai kompaktiski ir grazuciai...
Atsakyti
QUOTE(Daumilė @ 2006 03 09, 08:20)
Ar bandėte kuri nors pasėti banano sėklų iš suvalgyto vaisiaus  g.gif ? Aš artimiausiomis dienomis ketinu tai padaryti  smile.gif .

o teko sutikti pardavime bananų vaisių su sėklomis??? unsure.gif unsure.gif šiaip valgomi bananai, kadangi žolės, dauginami paprastai daigais-šaknų atžalomis.. arba genų mutacija auginant visokiuose mėgintuvėliuose ir švitinant radiacija ax.gif
Papildyta:
Avokadų medžiai natūraliai augantys (tiesa, žmonių sodinti, ne laukiniai):
http://public.fotki....a/img_0817.html
(next foto bus jų žiedai). Man tai pagal dydį priminė mūsų obelis blush2.gif
na teoriškai obelis irgi galima auginti kambary ir susilaukti obuoliukų g.gif g.gif
Atsakyti
[quote=elos,2006 03 09, 10:17]
o teko sutikti pardavime bananų vaisių su sėklomis??? unsure.gif unsure.gif šiaip valgomi bananai, kadangi žolės, dauginami paprastai daigais-šaknų atžalomis.. arba genų mutacija auginant visokiuose mėgintuvėliuose ir švitinant radiacija ax.gif

Bet juk bananų vaisių viduje būna tokios juodos sėklytės. Aš manau, kad jas įkišus įžemę gal kas ir išdygtų g.gif
Atsakyti
Nu kai nusipirkau bananų sėklų tai jos toli gražu nebuvo "mažytės" rolleyes.gif Greičiau sakyčiau stambios.... lotuliukas.gif Yra senukuose , Vilmorus stende. Tik bjaurybės ilgai dygsta... jau du mėnesius laukiu g.gif
Atsakyti
gal kas zino, kokiu galu reikia liti sodint? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(carinjo @ 2006 03 09, 08:53)
na kai isdygsta tada auga toliau...  mirksiukas.gif  tiesa dalis daigeliu buna silpnoki ir deja daznai is keliu ar keliolikos lieka tik stipriausi keli daigai toliau augti... tada jie auga i virsu vis po nauja pora lapu uzaugindami... granatus butina geneti, nes kitu atveju turesi i virsu isstypusius pagaliukus su lapais... nugnybus virsunele jie is pazastuku formuoja kitas sakeles ir taip sudaro krumeli - medeli... kol mazi granatukai tai kazkokios ypatingos daigeliu prieziuros nepastebejau... priziuriu kaip ir visus daigus... o jau kai paauga tai jie megsta daug dregmes...  jei dregmes truksta tai lapai nuvysta, nugelsta ir nukrenta, nors granatai labai istvermingi ir perdziuvusius palaiscius jie pakankamai lengvai atsigauna... aisku jei sausra ne per ilgai uztrunka...
na jei kazkas domina klausk... nezinau ka dar papasakoti...  unsure.gif  pas mane jau 2 metus auga 3 granatukai... ir sia ziema dar prisidaiginau ir paprastu granatu  is parduotuviniu vaisiu... ir mini ganatu nana... kur dekoratyviniai... tai sitie dar mazi... turi tik po 2-3 tikru lapu poras...
/

bigsmile.gif aciu uz atsakymeli.Prisegu savo granatuku nuotraukyte,sorry uz kokybe blush2.gif ,fotografavau su mobiliaku doh.gif Zodziu,norejau paklausti,ar jau galima kirpti didesni,ar dar reikia iki kazkiek cm paauginti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2006 03 10, 19:30)
bigsmile.gif aciu uz atsakymeli.Prisegu savo granatuku nuotraukyte,sorry uz kokybe blush2.gif ,fotografavau su mobiliaku  doh.gif Zodziu,norejau paklausti,ar jau galima kirpti didesni,ar dar reikia iki kazkiek cm paauginti? g.gif

Žiurint ko nori: jei nori, kad šakotusi nuo pat žemes, tai tikrai gali kirpti, o aš pavyzdžiui nukirpau tik kai pasiekė 60 cm. aukštį - tai gavosi kaip medelis.
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2006 03 10, 20:35)
gal kas zino, kokiu galu reikia liti sodint?  ax.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o "vdruk" isdyks?... biggrin.gif
Atsakyti