Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir įtaka pastojimui

Pagundų pilnas gyvenimas smile.gif
man tik keista, kai apie tas pagundas žino vyras ir nieko... cool.gif

Algirda, aš kažkodėl manau, kad po tavo istorija slypi kažkas, ko mes dar nežinom... mirksiukas.gif
mano viena pažįstama šeima susitvarkė įvaikinimo dokus ir per keletą mėn gavo globai kol kas, labai tikiuosi, kad su laiku ir įsivaikins... tik kalba apie ne vilniečius.

Euromergelė, kad išgražėjusi ax.gif
pastaruoju metu mąstau, mums reikėtų pasiekti širdis tų protingų žmonių, tik va kaip...jei kas sumąstys, bus vertas medalio. Seimūnų protingumas ir kietumas nepalaužiami...
ps, o vakar man dar iškilo klausimas, ar ne geriau būtų, kad bent jau kokį įstatymą priimtų, po to jau būtų galima reikalauti pataisų ir pan...nes kai nieko nėra, tai nėr ir problemos..
Atsakyti

Algirda, aš kažkodėl manau, kad po tavo istorija slypi kažkas, ko mes dar nežinom... mirksiukas.gif

Tikrai nesupratau ka norejai pasakyti ,zulika? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Algirda @ 2010 07 08, 12:46)
Tikrai nesupratau ka norejai pasakyti ,zulika?  ax.gif

matyt nieko konkretaus smile.gif
Atsakyti
aciu sirdele wub.gif pasipuosiau interviu, taip kasdien tikrai neatrodau biggrin.gif

Pasiekti ju sirdis galima tik i juos kreipiantis - jeigu kiekviena musu parasytumem po laiska kiekvienam seimo nariui, papasakotumem savo istorija, pasakytumem, kodel baznycios siulomos alternatyvos yra netinkamos, kad negalima riboti embrionu skaiciaus, kad mes ju nezudom, o kiekviena mylim jam dar tik besidalinant i lasteles, kad del kiekvieno nustojusio vystytis verkiam, kad seimos susiduriancios su sunkiu nevaisingumu ilgai svarsto imtis donoriniu lasteliu ar nesiimti, kodel donoryste yra reikalinga ir t.t.... manau, kad galetumem pasiekti didesnio efekto. Bet tai jau turi buti kiekvieno musu iniciatyva - kuri labai reikalinga siekinat sio tikslo 4u.gif

QUOTE(zulika @ 2010 07 08, 11:13)
Euromergelė, kad išgražėjusi  ax.gif
pastaruoju metu mąstau, mums reikėtų pasiekti širdis tų protingų žmonių, tik va kaip...jei kas sumąstys, bus vertas medalio. Seimūnų protingumas ir kietumas nepalaužiami...
ps, o vakar man dar iškilo klausimas, ar ne geriau būtų, kad bent jau kokį įstatymą priimtų, po to jau būtų galima reikalauti pataisų ir pan...nes kai nieko nėra, tai nėr ir problemos..

Atsakyti
Sudėtingai skamba unsure.gif
o nėr kokio vieno ar kelių įtakingų politikų, valdininkų (gaila Pavilionienė paskui gėjus nuvarė lotuliukas.gif ), teisingai paveikus, jie paveiktų kitus biggrin.gif
o dėl bažnyčios, ji pas mus turėjo didelę reikšmę iki šiol, ale sakau po milžino Brazausko laidotuvių mažum kas pasikeitė
tuščiai, deja, aš čia filisifinu, aš net istorijos neturiu, kurią galėčiau parašyt.....kad sugraudint... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(peteliuske @ 2010 07 03, 11:28)
nors atvirai pasakysiu, turiu jau susiradusi ir donora. kazkaip netycia atsirado zmogus, kuriam issipasakojau, kuris sutiktu padeti, bet dar nenoriu eiti i sona, noriu bendro vaikelio, tai dabar net pagalvoju, kiek jis lauks, gal cia likimo siustas zmogus, mano problemom ispresti, kartais atrodo, kad per meile ir istikimybe liksiu is vis be nieko, bijau, kad atsals meile vyrui, jei nepavyks vaikelio susilaukti, kazkaip tiek daug baimiu ir minciu.

Kad jau viešai prabilai, tai parašysiu ir aš, ką pagalvojau ax.gif
*Ar donoras tik "padarytų" vaiką ir užmirštų, ar jis artimas pažystamas, ar nepareikš pretenzijų dėl tėvystės ir pan.
*Ar donoro sperma būtų pasinaudota paėjus į kairę, ar IUI, IVF g.gif
*Ar meilė ir ištikimybė yra auka unsure.gif
Atsakyti
Labas vakaras visiems smile.gif

Kaip Jums sekasi, kuo gyvenate?

Norėjau pasakyti klaipėdietėms, kad susitikimą nukeliame rudeniui - susidomėjusių nepakanka grupei sudaryti. Tikiuosi, kad su laiku vis daugiau mergaičių įsidrąsins.
Visų Jūsų kontaktus turiu, apie planuojamus renginius būtinai pranešiu.
Atsakyti
Surašau psichologinės pagalbos priemones poroms, susiduriančioms su nevaisingumu.

Individualios konsultacijos
Ieškokite pagalbos, jei:
- jaučiatės užstrigę, susipainioję, nebežinote, kaip gyventi toliau
- mintys apie nevaisingumą jus pilnai užvaldė
- kamuoja prislėgta nuotaika, niekas nebedžiugina
- išgyvenate netektį, gydymo procedūra buvo nesėkminga
- jaučiate stiprų nerimą, abejones artėjant gydymui, dirbtinio apvaisinimo procedūrai
- padaugėjo nesutarimų su partneriu
- turite kitų, kasdienių rūpesčių, nebūtinai susijusių su nevaisingumu

Porų konsultavimas
Nevaisingumas neabejotinai pakeičia sutuoktinių tarpusavio santykius. Ieškokite pagalbos, jei:
- jaučiate, kad santykiai atšalo
- sunku atsiverti, pasitikėti, dalintis jausmais
- sunku sutarti, rasti bendrą sprendimą gydymo ar kitais klausimais

Psichologinės konsultacijos grupėje
Lankydami grupę:
- nebesijausite vieniši
- saugioje aplinkoje galėsite laisvai reikšti tokius visuomenėje „nepriimtinus“ jausmus, kaip pyktis, pavydas, kaltė, gėda; aplinkiniai jūsų nenuteis, bet palaikys ir padrąsins
- mokysitės atvirai kalbėti apie nevaisingumą, dalintis su tuo susijusiais jausmais
- turėsite galimybę tobulinti bendravimo įgūdžius
- dalinsitės patyrimu, informacija, turėsite galimybę išgirsti grupės narių nuomonę jums rūpimais klausimais
- jei grupę lankysite poroje, turėsite galimybę išgirsti, kaip iš tiesų jaučiasi jūsų partneris, nes kalbėdami vienas su kitu ne visada pasakote tiesą

Relaksacijos grupės
Šiose grupėse išmoksite atsipalaidavimo, kvėpavimo, vaizduotės pratimų. Nuolat praktikuojant atsipalaidavimą, pagerėja bendra organizmo savijauta, sumažėja įtampa, nerimas, pagerėja miegas.
Pratimus galėsite naudoti medicininių procedūrų metu ar kitose stresinėse situacijose.

Štai tokios pagalbos galite tikėtis iš psichologų ar psichoterapeutų.
Nuo rudens, kartu su Vaisingumo Asociacija, visa tai Jums planuojame pasiūlyti ir mes.
Registruotis ir visais kitais klausimais rašyti galite asmeniškai arba elektroniniu paštu tokiaprofesija@mail.com

Dar surašau temas ir datas žadėtoms diskusijoms .
09.25. 11val.“Myliu save tokią, kokia esu...“ Patyrimo grupė moterims.
10.23. 11val. „Kada gydytojai nevaisingumo priežasčių neranda...“ Patyrimo grupė moterims.
11.27. 11val. „Kiti motinystės/tėvystės būdai“. Apie dirbtines apvaisinimo procedūras, įvaikinimą, donorystę, apie gyvenimą dviese. Emocijas, dvejones ir etinius klausimus. Į diskusiją kviečiami tiek vyrai, tiek moterys.

Dar lieku skoloje diskusijas apie baimes, apie pyktį. Jei norėtumėte pasiūlyti savo temą diskusijai - lauksiu pasiūlymų.
Atsakyti
Smagu matyti, tokia profesija... kažko trūksta vasarą šiame skyrelyje smile.gif
Atsakyti
Aš tai kažkaip išvis prie kompo nebeprisėdu. Atostogauju ir laiko tam nerandu. šiandien lyja, tai prisėdau trumpam, o šiaip gamta gamta ir dar kartą gamta.

Smagu matyti vėl tokią profesiją.

Sakau, gal kaip tik šiame skyrelyje reikėjo šiokios tokios pertraukos, kad neišsisemtumėme bendravimui.
Atsakyti
Manęs klausiate, kaip vyksta psichologiniai užsiėmimai?

Individualios konsultacijos trunka 45-50 minučių. Jų turinys priklauso nuo problemos kuria atsinešate. Psichologas dažniausiai nedalina patarimų, neišrašo sėkmės recepto; jis taiko įvairias darbo priemones taip, kad padėtų Jums aiškiau pamatyti savo situaciją, geriau pažinti save ir atrasti tinkantį sprendimą.
Tęsiasi konsultacijos labai įvairiai - kartais užtenka vienos, kada norisi išsikalbėti ar išspręsti kokią tai ekstrą situaciją; kada konsultacijų tikslas būna asmenybės pažinimas, tobulinimas, auginimas, tuomet konsultacijos gali užtrukti ir kelerius metus. Kada nutraukti darbą nusprendžiate kartu su psichologu.
Konsultacijos dažniausiai vyksta kartą ar dukart per savaitę.
Būna, kad klientas pats nusprendžia dingti. Galbūt išsigąsta savo ašarų, skausmo, juk atėjo, kad palengvėtų, o tenka kentėti. Jei konsultacijų metu tapo sunku, vadinasi nusileidote į pačias gelmes, apčiuopėte problemos esmę, neskubėkite sprukti, taip turi būti.
Galbūt sprunka, nes konsultacijos neišpildė lūkesčių... Tuomet apie tai ir kalbėkite, sakykite, ko tikitės, kuris komentaras netiko, įskaudino, nepataikė... Tai gali būti puiki medžiaga darbui, nuvesianti į pačias gelmes.

Porų konsultacijos vyksta labai panašiai. Jos gali būti taikomos mišriai su individualiomis konsultacijomis.

Konsultacijos grupėje. Nors žmonės nerimauja, kaip reikės atsiverti girdint nepažįstamiems žmonėms, yra dalykų, kurių galime išmokti tiktai grupėje, pavyzdžiui kokio tai elgesio modelio, reagavimo būdo ir pan. Kiekvienas atsiveria tiek, kiek nori, tiek, kiek gali.
Dažniausiai psichologai sudaro mišrias grupes, kviečia savo klientus su įvairia problematika. Tai turi ir savo pliusų, ir minusų.
Mūsų grupės, bus ypatingos tuo, kad jas sudarys tiktai tie, kurie susiduria su nevaisingumu. Grupė susitiks 16 kartų, dirbsime nuo rugsėjo iki gruodžio, kartą per savaitę, po darbo. Ji bus uždara - tie patys nariai pradeda, tie patys ir baigia grupę. Žmonių skaičius grupėje ribotas, jeigu susidomėjote, galite registruotis jau dabar (telefonu 8 645 32831 arba elektroniniu paštu romena.kaciniene@gmail.com )
Jei lankysite grupę kitur, jos gali būti labai įvairios - trumpalaikės, apie 13 užsiėmimų, ar ilgalaikės, trunkančios ne vienerius metus. Gali būti uždaros, visuomet su ta pačia kompanija, ar atviros - išėjus vienam nariui jo vieton ateina kitas. Grupės gali būti "lengvesnės", skirtos pasidalinimui kasdienėmis problemomis, arba asmenybės augimo, patyrimo grupės. Gali būti skirtos mokymams, kokių tai elgesio būdų lavinimui, įgūdžių treniravimui. Žodžiu, labai įvairios...

Kalbant apie diskusijas, paprastai tai daugiau teoriniai susitikimai, paskaitos, kurių metu pateikiama kokia tai medžiaga ir grupė diskutuoja šia tema. Užsiėmimas gali būti tik teorinis, arba kartu su patyrimo užduotimis.

Papildyta:
QUOTE(Pelargonija @ 2010 07 15, 11:19)

QUOTE(Glamour @ 2010 07 18, 13:59)

Labas ir Judviem smile.gif
Kaip gyvenate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tokia profesija: 18 liepos 2010 - 19:58
tai cia konsultacijos tik klaipėdietėms? sad.gif
Atsakyti