Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir įtaka pastojimui

QUOTE(Linutas @ 2010 08 11, 21:19)
nera uz ka  mirksiukas.gif Dekui kad apsvieti apie visas gyvenimo spalvas, kurios toli grazu nezeri susilaukus mazylio...
Na, bet moterys to nepajutusios tikrai taip negalit sakyti, zinoma, tai ne pretekstas netureti vaikelio, bet sakyciau palaukim, neduok die, jums tektu tai iskesti, ta gal kitaip kalbetumet  mirksiukas.gif

Negalime garantuoti iš anksto, bet iš tų, kurios ilgai laukė stebuklo šitame skyrelyje tokių nusiskundimų dar neteko girdėti. schmoll.gif Visos tiesiog spinduluoja motinyste. wub.gif Gražu skaityti. wub.gif O ir pradėjimas šitų nėštumų komplikuotas, ir išnešiojimas dažnai didesnių sunkumų sukelia, jau apie visu gimdymus net nešneku, bet skųstis dėl bemiegių naktų tiek metų jų išlaukus ir išsvajojus man nesuvokiama. unsure.gif

Dauguma ir fizinį, ir dvasinį pragarą belaukdamos praėjo jau ne vieną kartą, todėl manau niekas nebeišgąsdins.
Papildyta:
QUOTE(jokema @ 2010 08 11, 18:21)
Kartais galvoju, kodėl žmonės linkę viską idealizuoti ir veržtis link idealo: ideali mama, ideali šeima, ideali figūra, ideali karjera, idealus namas...tada taip sunku gyventi eiliniam žmogeliui...juk net sakoma: "gerai ten, kur mūsų nėra", nes mes nematom kitų žmonių vidinių problemų, tik nušlifuotą fasadą...

Neturiu jokių idealizavimų, turiu tik paprastą, elementarų norą - susilaukti vaikelio. Apie idealias figūras ir kitus "aukštus" idealus dažniausiai tik visokiuose žurnaluose kaip Cosmopolitanas rašo. biggrin.gif
Atsakyti
Gal as cia ir ne vietoj, bet tas gimdymo skausmas, na, jis praeina, tos siules sugyja, myletis as galejau po puses metu nebeasarodama ir tai praeina, o stai tie metai, kai negalejom susilaukt vaiku, tie isgyvenimai istrigo taip giliai, kad negaliu Jusu visu pamirst, vis dar gyvenu tom mintim, vis dar geidziu, kad kiekviena turetumet savaji stebukla, kad girdetumet tuos zodzius: "mamute noriu!!!!" Sekmes Jums didziausios, istvermes ir bandykit tiek, kiek tik galit, nes visos kancios, pinigai, kurie galbut butu buve skirti kazkam kitam - netenka prasmes pries ta nenusakoma dziaugsma apkabint savo kudiki blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dizzy___ @ 2010 08 11, 22:16)
Gal as cia ir ne vietoj, bet tas gimdymo skausmas, na, jis praeina, tos siules sugyja, myletis as galejau po puses metu nebeasarodama ir tai praeina, o stai tie metai, kai negalejom susilaukt vaiku, tie isgyvenimai istrigo taip giliai, kad negaliu Jusu visu pamirst, vis dar gyvenu tom mintim, vis dar geidziu, kad kiekviena turetumet savaji stebukla, kad girdetumet tuos zodzius: "mamute noriu!!!!" Sekmes Jums didziausios, istvermes ir bandykit tiek, kiek tik galit, nes visos kancios, pinigai, kurie galbut butu buve skirti kazkam kitam - netenka prasmes pries ta nenusakoma dziaugsma apkabint savo kudiki blush2.gif

Labai graziai parasei wub.gif Sutinku su kiekvienu zodziu,kad ne didziausi turtai negali pakeisti dideliu zydru akyciu ir mazu zingsniuku beganciu pasitikti wub.gif Man negaila ne vieno lito (aisku,as net nesilyginu su daranciomis IVF - pagarba jums didziausia uz toki ryzta ir stiprybe) ir buvau pasiruosusi daryti viska,ka bereiketu,ir IVF, ir net donorus (cia matyt,priklauso nuo svajones stiprumo,kaip toli gali nueiti)... As manau,kai labai ilgai lauki to stebuklo ir labai sunkiai ji gauni,tai visa kita (skausmai,pinigai,nuovargis) kazkaip nebereiksminga...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gaja*: 11 rugpjūčio 2010 - 21:33

Dar esu GERA  tongue.gif Ir pykti ant viso pasaulio nemoku  blush2.gif Ir manes nezeidzia jokie jokemos pasisakymai.. Beje, ta panasiai sako ir mano mama, kuri taip pat labai troksta anuku, bet tik ne mano sveikatos ir nervu kaina..
Taip, kad moteros, relax  cool.gif ir viskas bus  good.gif

Tai tau atrodo ,kad mes jau labai blogos lotuliukas.gif o man atrodo ,kad čia visos labai geros viena kita palaiko -pataria ,paliūdi arba pasidžiaugia kitų sėkme,kai tampa nestuke.gif Suprantu ir tavo mama ,jinai laiminga moteris nes turi dukra ir nenori matyti jos kenčiančios nes vis dėlto anūkai- tai pirma savi vaikai o jei viskas gerai tai gerai ir anūkai.Mano mama mato mano kitas kančias, ji anūke jau turi ir normaliai reguoja ji laiminga kad pirmiausia sūnus laimingas turėdamas dukryte,ir ji nori matyti ne tiek anūka iš mano pusės ,o mane laiminga,kartais pasipasakoju sapna kuriuos mes beveik visos pasapnuojam ,kokia naktį buvau laiminga -taip tikroviskai ,džiaugiuos su savo kūdikėliu,mamos akys sudrėksta sako :neprarask vilties. Čia man negaila nei pinigėlių tik bijau ,kad nepriktrūkčiau,o remontai ,baldai ar dar kažkokie daiktai taip atrodo niekas prieš mano svajone,svarbu namie švaru -tvarkinga -jauku,bet kur tas jaukumas kai nėra krykštaujančio mažylio verysad.gif Linutas tu lauki tik tik 6metus įdomu ,ka kalbėsi kai išlauksi 10 ,14 ir daugiau metų.Nu bet jei čia tavo nepagrindinė svajonė tai valio tu tada tikrai būsi laiminga ir be vaikelių,sėkmės linkiu kad tu vaikelio sulauktum be skausmo ir didelių finansinių nuostolių drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar esu GERA  tongue.gif Ir pykti ant viso pasaulio nemoku  blush2.gif Ir manes nezeidzia jokie jokemos pasisakymai.. Beje, ta panasiai sako ir mano mama, kuri taip pat labai troksta anuku, bet tik ne mano sveikatos ir nervu kaina..
Taip, kad moteros, relax  cool.gif ir viskas bus  good.gif

O kas čia dėl ko pyksta? g.gif Kiekviena iš mūsų išsakome savo nuomonę, argi tai pyktis?

Aš ištvėriau 2 laparoskopijas, 3 histeroskopijas, kitas skausmingas gin. procedūras, taip kad plyšimai po gimdymo manęs negasdina.Nesiskundžiu ne dėl to, kad noriu atrodyti ideali, bet tiesiog tai ne mano būdui. schmoll.gif

Pasijaučiau truputį nepatogiai, kad "mano sveikatos kaina" laukiuosi vaikučio. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele1 @ 2010 08 12, 07:20)
Linutas tu lauki tik tik 6metus įdomu ,ka kalbėsi kai išlauksi 10 ,14 ir daugiau metų.Nu bet jei čia tavo nepagrindinė svajonė tai valio tu tada tikrai būsi laiminga ir be vaikelių,sėkmės linkiu kad tu vaikelio sulauktum be skausmo ir didelių finansinių nuostolių drinks_cheers.gif

taip realiai laukiu gal 3 metus, pries 2 metus pirmieji tyrimai, kurie buvo geri, po to vel pasyvus laukimas. Tiesiog stebejau save, savo kuno pokycius testavausi testukais, BT, seiliu mikroskopas ir kiti savi kontroles metodai. Na ir ka, brac vis tiek nieko...
Mistika, lyg Ov ir vyksta ir ND, kad ne kas diena bet pakaknbkami turetu buti unsure.gif
Todel tas nezinios laukimas varo i nevilti, nes geriau zinociau, kad negaliu tureti vaiku, nei kad nezinau ar galiu tureti vaiku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jokema @ 2010 08 11, 17:21)
Gerai, Auksek, kad jus tokia ideali, aš - ne, aš silpnumo akimirką palūžau, tai buvo tik akimirka, kai taip pagalvojau, bet ji buvo. Pasikartosiu - tai nebuvo bemiegės naktys, tai buvo nesibaigianti kiaurą parą agonija...
Kartais galvoju, kodėl žmonės linkę viską idealizuoti ir veržtis link idealo: ideali mama, ideali šeima, ideali figūra, ideali karjera, idealus namas...tada taip sunku gyventi eiliniam žmogeliui...juk net sakoma: "gerai ten, kur mūsų nėra", nes mes nematom kitų žmonių vidinių problemų, tik nušlifuotą fasadą...Kažkaip pas mus visuomenėje gajus stereotipas - jei pasiskundei - tu silpnas, nevykėlis. Ypač jei skundžiasi žmogus savo vidine būsena, na, pvz., patologine depresija ar fobijomis...

čia ne idealumas, tiesiog tos kuriom vaikai viens du ir gimsta niekad nesupras to skausmo, kurį jaučiam mes... ir jis niekad nepasimiršta...

QUOTE(dizzy___ @ 2010 08 11, 21:16)

thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikute smile.gif junkis drasiai, visiems vietos cia pakanka 4u.gif

QUOTE(Kiki1 @ 2010 08 11, 18:00)
Labas mergytes  4u.gif  4u.gif
noreciau ir as prisijungti i jusu klubeli  blush2.gif  ax.gif  ax.gif

Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2010 08 12, 09:24)
Sveikute smile.gif junkis drasiai, visiems vietos cia pakanka  4u.gif

va nors viena pasveikino thumbup.gif
kitos tai karstai i diskusija isitrauke lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2010 08 12, 10:44)
va nors viena pasveikino  thumbup.gif
kitos tai karstai i diskusija isitrauke  lotuliukas.gif

Per karštas diskusijas net naujokės nepastebėjom. blush2.gif

Sveika prisijungusi, Kiki. 4u.gif
Atsakyti
[/quote]

QUOTE(dizzy___ @ 2010 08 11, 20:16)

sutinku, bet kokius skausmus iskesciau kad tik galeciau apkabinti savo kudiki 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(euromergele @ 2010 08 12, 08:24)
Sveikute smile.gif junkis drasiai, visiems vietos cia pakanka  4u.gif

QUOTE(Sella @ 2010 08 12, 08:47)
Per karštas diskusijas net naujokės nepastebėjom. blush2.gif

Sveika prisijungusi, Kiki. 4u.gif

Labukas 4u.gif 4u.gif Maciau kad labai jau diskutuojat blink.gif blink.gif ax.gif
Atsakyti
Mastau.............kad iš tikro pavydžiu toms,kurios gali nors mintimis pamastyti,kad nereikėjo to mažo leliuko ar..kad skauda........kam viso šito reikėjo, kad tik ne tokia kaina jo susilaukti ar pan.

Savaja merginą pagimdžiau....ir tuo momentu po gimdymo mirė 5 moterys....nuo stafilokoko (toje pačioje palatoje...............kitoje palatoje).............mes irgi ne išimtis jį pasigavom................dukra šį brudą tūrėjo iki 1,5 metų.......iš ligoninių praktiškai neišeidavom.......................antibiotikus gėrėm į mėnesį po kelis kartus nuo pat gimimo.................pačios sveikata būvo tragiška o dar toks sukeltas emocinis šokas visiškai išbalansavo...........apie ašaras, nemigo naktis, skausmą aš nebešneku.....buvau dar pasigavus labai stiprų krūtinės uždegimą....temperatūra iki 40...alpimas į dieną po kelis kartus....pūlių valymas ir pan......................NU BET!................... NET MAŽIAUSIOS SEKUNDĖS DALELYTĖS NESU PAGALVOJUS,KAD GALĖČIAU KITAIP.....................KAD GAL GERIAU NEREIKĖJO...................REIKĖJO IR TEBEREIKIA! IŠKENTĖČIAU DAR MILIJONĄ KARTŲ BET KĄ...BET KOKĮ SKAUSMĄ, KAD TIK GALĖČIAU DAR TŪRĖTI VAIKŲ.......NEĮSIVAIDUOJU IR NEMATAU GYVENIMO PRASMĖS BE JŲ......

Ši žinutė visiškai be jokių kam nors asmeniškumų...šiaip tik išsakiau savo poziciją...
Atsakyti