o čia tie balti miltai ant lapų miltligė
o kaži kas yra jei agurkai puna vos užsimezgę
gal per daug laistau
,kas kiek laiko jūs laistot
o čia tie balti miltai ant lapų miltligė
pas mane ant vieno ,paskutinio agurko yra,ką daryt tuomet
o čia tie balti miltai ant lapų miltligė
aš jau džiaugiuosi agurkais kaip reikalas. Kol atostogavau, skyniau dukart per dieną. Kadangi pas mane pasodinta jų daug, marinuoju agurkėlius piršto dydžio. Virš 100 litrų kol kas pristačiau - kasdien apie 10 kg iš daržo parsitempiu. Dabar gi grįžau į darbą, neturėsiu tiek laiko žaisti.. Bet šiaip jei bus tiek lietaus, tai agurkai pradės pūti, manyčiau. Jau net pas mus durpėse per šlapia. Na, bet sau atsargų gal spėsiu prisigaminti
QUOTE(diasaja @ 2010 07 24, 15:05)
mano pirmas didesnis derlius:
Šaunu
QUOTE(saintlina @ 2010 07 21, 11:54)
aš jau džiaugiuosi agurkais kaip reikalas. Kol atostogavau, skyniau dukart per dieną. Kadangi pas mane pasodinta jų daug, marinuoju agurkėlius piršto dydžio. Virš 100 litrų kol kas pristačiau - kasdien apie 10 kg iš daržo parsitempiu. Dabar gi grįžau į darbą, neturėsiu tiek laiko žaisti.. Bet šiaip jei bus tiek lietaus, tai agurkai pradės pūti, manyčiau. Jau net pas mus durpėse per šlapia. Na, bet sau atsargų gal spėsiu prisigaminti 
na saitlina is to 100 litru kuriu receptelui vakavai, mestelki koki viena pagrindini
Labas, esu skaičiusi, kad agurgai žydi, bet nemezga jei jie nėra savidulkiai, tai patariama nors kartą per dieną parurtyti, t.y. apdulkinti
,o kartumas priklauso nuo veislės, jei jie linkę karsti, tai gali lieti neliejęs.
Uspahiko receptuko norėčiau jei negaila
Uspahiko receptuko norėčiau jei negaila
QUOTE(sann @ 2010 07 25, 13:26)
Labas, esu skaičiusi, kad agurgai žydi, bet nemezga jei jie nėra savidulkiai, tai patariama nors kartą per dieną parurtyti, t.y. apdulkinti
,o kartumas priklauso nuo veislės, jei jie linkę karsti, tai gali lieti neliejęs
Apdulkinimo darbais pas mane užsiima bitės
labas
na ka pagaliau pas mane irgi agurkiuku uzderejo ,kasdien po pora kg prirenku
o ir lauke jau visai nemazai ju turime
tad dziagiames derliumi ,ir ieskome receptu geru
na ka pagaliau pas mane irgi agurkiuku uzderejo ,kasdien po pora kg prirenku
o ir lauke jau visai nemazai ju turime
tad dziagiames derliumi ,ir ieskome receptu geru
QUOTE(georgiana @ 2010 07 25, 04:24)
na saitlina is to 100 litru kuriu receptelui vakavai, mestelki koki viena pagrindini 
man, šeimynai ir pažįstamiems skaniausi buvo agurkėliai pagal Dziunką
1,5 l vandens,
2 šaukštai druskos,
5 šaukštai cukraus,
150-180 g acto,
krapai, lauro lapai, pipirai, svogūnai ar česnakai, morkytės..
Marinatą pilu tris kartus, po trečio užsuku. Šiltai stiklainių nelaikau. Iki ryto apversti pastovi ir - į rūsį.
Dar rauginti labai skanūs. Į trilitrinį, prikimštą agurkų (žinoma, krapų įdėt, česnako ir t.t.) dedu tris šaukštus druskos, užpilu vandeniu iš krano (pas mus gręžinys) ir psio, nešu į rūsį ir pamirštu iki žiemos.
O šiaip agurkai mane užknist pradeda po truputį. Savaitgalį dar 30 stiklainių pastačiau. Darbo dienom jau neturiu prabangos su jais terliotis. Aiškiai per daug užsisodinau
Sveikutes, agurkeliu augintojos.
Auginu ir as agurkus lauke, jau sakiau, kad liksiu be agurku, nes tris kartus sejau, kol sudygo
.
Vakar skyniau agurkus ir jau keikiausi mintyse, priskyniau du dideliu didelius maisus, tai siandien uzmarinavau 75 litrus, kibira uzraugiau, kibira kaimynei daviau ir dar tokiu disesniu kibiras liko.
Auginu ir as agurkus lauke, jau sakiau, kad liksiu be agurku, nes tris kartus sejau, kol sudygo
Vakar skyniau agurkus ir jau keikiausi mintyse, priskyniau du dideliu didelius maisus, tai siandien uzmarinavau 75 litrus, kibira uzraugiau, kibira kaimynei daviau ir dar tokiu disesniu kibiras liko.








