Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai....

tikrai taip buna nusilaisto, issitasko ir t.t, tiesiog as jo issiverdu pora litru daugiau, na cia priklauso nuo to kiek agurku marinuosite, kuo daugiau agurku stiklainiu bus tuo daugiau nusilaistys.
na ir sumaliau g.gif , tikiuosi aiskiai parasiau.
Laukiu kol seimyna prabus, varysiu i soda agurku skinti ir viso kito gerio (pomidoru, sparaginiu pupeliu).
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 07 27, 13:37)
Užtenka ir dviejų kartų neapkrauk savęs mirksiukas.gif
O kai raugini su kokiu dangteliu uždarai g.gif


ai, visad pilu triskart. Ramiau man kazkaip.
O kai rauginu dedu plastmasini dangteli, puikiai stovi.
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2010 07 28, 08:10)
O kiek laiko reikia palaikyti iki nupylimo ir vel uzpylimo? Taip suprantu, kad marinata kuri nupili reikia uzvirinti ir vel uzpilti tuo paciu? Bet taip pilstant jo gali ir pritrukti...

Aš palaikau kokia 15 min nu kol atvėsta truputuka. O marinato visada pasidarau daugiau nes juk litrais darau ax.gif Bet aš laiko tai nežiūriu užpylu palaikau ir tada nupylu užvirinu, o užpylus užsuku ir po kaldra. Kita diena nešu į rūsį.Nežinau darau pagal uspashiko receprura ax.gif mano šeimynai skanaiusi, pernai dariau pagal 3 receptus tai šiemet tik pagal vieną ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mamkaa @ 2010 07 28, 08:18)
tikrai taip buna nusilaisto, issitasko ir t.t, tiesiog as jo issiverdu pora litru daugiau, na cia priklauso nuo to kiek agurku marinuosite, kuo daugiau agurku stiklainiu bus tuo daugiau nusilaistys.
na ir sumaliau  g.gif , tikiuosi aiskiai parasiau.
Laukiu kol seimyna prabus, varysiu i soda agurku skinti ir viso kito gerio (pomidoru, sparaginiu pupeliu).

Ir aš šiandien varysiui pomidorų ir agurkų skinti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 07 28, 09:34)
Aš palaikau kokia 15 min nu kol atvėsta truputuka. O marinato visada pasidarau daugiau nes juk litrais darau ax.gif Bet aš laiko tai nežiūriu užpylu palaikau ir tada nupylu užvirinu, o užpylus užsuku ir po kaldra.


aš tai visai trumpai palaikau. Gal pirmą užpylimą tik 10-15 min, o kitus tik po kelias minutes. Ir kaldros nededu. Bet čia jau kiekviena šeimininkė kaip jai patogiau daro smile.gif
Atsakyti
O tai geras thumbup.gif as irgi vaziuosiu pomidoru skinti, tik jus turbut vaziuosit kazkur i rajona, o as i Kauna bigsmile.gif Nes gyvenu sode... o Kaune stovejo siltnamis nenaudojamas, tai as juo ir pasinaudojau ax.gif prikisau pomidoru...

O kas del agurku, tai ir as taip pabandysiu, nes labai jau prailgsta tas laikas, kol jie uzkaista i puoda sustatyti doh.gif O pas mane vienu metu telpa tik po tris 750 g. stiklainiukus...
Atsakyti
mergaites iieskojau SM koncervavime ir google, bet neradau receptelio, kur agurkai koncervuojami su azuolo lapais, gl kuri bandete ar pasitesino sis receptas, aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 07 29, 12:39)
mergaites iieskojau SM koncervavime ir google, bet neradau receptelio, kur agurkai koncervuojami su azuolo lapais, gl kuri bandete ar pasitesino sis receptas, aciu uz atsakyma 4u.gif

Įeik į supermamos koncervavimas ir ten užklausk mirksiukas.gif nes aš tai nesu bandžiusi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 07 29, 11:39)
mergaites iieskojau SM koncervavime ir google, bet neradau receptelio, kur agurkai koncervuojami su azuolo lapais, gl kuri bandete ar pasitesino sis receptas, aciu uz atsakyma 4u.gif

As kai rauginu agurkus, visada dedu i stiklaini pora azuolo lapu mirksiukas.gif Kazi ar koks cia specialus receptas yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 07 29, 17:52)
As kai rauginu agurkus, visada dedu i stiklaini pora azuolo lapu mirksiukas.gif  Kazi ar koks cia specialus receptas yra g.gif

Ąžuolo lapus puikiai atstoja pankolio šakelė. Konservuotiems agurkams duoda tvirtumą ir traškumą.

Raugintiems nebandžiau, bet, manau, bus irgi tas pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 29 liepos 2010 - 17:03
Neturiu pankolio blush2.gif Kazi koks jo skonis g.gif
Azuolo lapai ir del tvirtumo dedami.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 07 29, 18:09)
Neturiu pankolio blush2.gif Kazi koks jo skonis g.gif
Azuolo lapai ir del tvirtumo dedami.

Pankolis irgi dėl tvirtumo...rašiau gi... Pankolio skonis anyžinis, bet agurkuose jo nesijaučia.
Pankolį ir vietoj krapų naudoja agurkams marinuot. bet jis man labiau patinka kaip prieskonis agurkams, o ne kaip maistas valgymui ar salotoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 29 liepos 2010 - 19:04
dekui Madmuazele, Edexa
4u.gif
Atsakyti