QUOTE(georgiana @ 2010 07 25, 04:24)
na saitlina is to 100 litru kuriu receptelui vakavai, mestelki koki viena pagrindini
man, šeimynai ir pažįstamiems skaniausi buvo agurkėliai pagal Dziunką
1,5 l vandens,
2 šaukštai druskos,
5 šaukštai cukraus,
150-180 g acto,
krapai, lauro lapai, pipirai, svogūnai ar česnakai, morkytės..
Marinatą pilu tris kartus, po trečio užsuku. Šiltai stiklainių nelaikau. Iki ryto apversti pastovi ir - į rūsį.
Dar rauginti labai skanūs. Į trilitrinį, prikimštą agurkų (žinoma, krapų įdėt, česnako ir t.t.) dedu tris šaukštus druskos, užpilu vandeniu iš krano (pas mus gręžinys) ir psio, nešu į rūsį ir pamirštu iki žiemos.
O šiaip agurkai mane užknist pradeda po truputį. Savaitgalį dar 30 stiklainių pastačiau. Darbo dienom jau neturiu prabangos su jais terliotis. Aiškiai per daug užsisodinau