Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai....

o kaži kas yra jei agurkai puna vos užsimezgę g.gif gal per daug laistau g.gif ,kas kiek laiko jūs laistot g.gif
o čia tie balti miltai ant lapų miltligė g.gif pas mane ant vieno ,paskutinio agurko yra,ką daryt tuomet g.gif
Atsakyti
aš jau džiaugiuosi agurkais kaip reikalas. Kol atostogavau, skyniau dukart per dieną. Kadangi pas mane pasodinta jų daug, marinuoju agurkėlius piršto dydžio. Virš 100 litrų kol kas pristačiau - kasdien apie 10 kg iš daržo parsitempiu. Dabar gi grįžau į darbą, neturėsiu tiek laiko žaisti.. Bet šiaip jei bus tiek lietaus, tai agurkai pradės pūti, manyčiau. Jau net pas mus durpėse per šlapia. Na, bet sau atsargų gal spėsiu prisigaminti smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,gal teko susidurt,kaip agurkai labai gerai auga,zydi,bet nemezga agurkiuku,vienu zodziu vien tik tusti ziedai.Auga lauke.
Atsakyti
mano pirmas didesnis derlius:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 07 24, 15:05)
mano pirmas didesnis derlius:

Šaunu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 07 21, 11:54)
aš jau džiaugiuosi agurkais kaip reikalas. Kol atostogavau, skyniau dukart per dieną. Kadangi pas mane pasodinta jų daug, marinuoju agurkėlius piršto dydžio. Virš 100 litrų kol kas pristačiau - kasdien apie 10 kg iš daržo parsitempiu. Dabar gi grįžau į darbą, neturėsiu tiek laiko žaisti.. Bet šiaip jei bus tiek lietaus,  tai agurkai pradės pūti, manyčiau. Jau net pas mus durpėse per šlapia. Na, bet sau atsargų gal spėsiu prisigaminti  smile.gif

na saitlina is to 100 litru kuriu receptelui vakavai, mestelki koki viena pagrindini 4u.gif
Atsakyti
Labas, esu skaičiusi, kad agurgai žydi, bet nemezga jei jie nėra savidulkiai, tai patariama nors kartą per dieną parurtyti, t.y. apdulkinti 4u.gif ,o kartumas priklauso nuo veislės, jei jie linkę karsti, tai gali lieti neliejęs.
Uspahiko receptuko norėčiau jei negaila ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sann @ 2010 07 25, 13:26)
Labas, esu skaičiusi, kad agurgai žydi, bet nemezga jei jie nėra savidulkiai, tai patariama nors kartą per dieną parurtyti, t.y. apdulkinti  4u.gif ,o kartumas priklauso nuo veislės, jei jie linkę karsti, tai gali lieti neliejęs

Apdulkinimo darbais pas mane užsiima bitės biggrin.gif Iš pradžių ir mano agurkai kai kurie buvo kartūs,bet dabar jau nebepasitaiko karčių,nors viską darau kaip ir anksčiau
Atsakyti
QUOTE(sann @ 2010 07 25, 13:26)

Uspahiko receptuko norėčiau jei negaila  ax.gif

Uspaskihas Briuselyje, kai lėks namo pas žmonikę į Kėdainius, paklausim..... smile.gif

(Nu čia, aišku, juokauju, jei kam nedaeis.... tongue.gif)
Atsakyti
labas

na ka pagaliau pas mane irgi agurkiuku uzderejo ,kasdien po pora kg prirenku thumbup.gif
o ir lauke jau visai nemazai ju turime smile.gif

tad dziagiames derliumi ,ir ieskome receptu geru ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 07 25, 04:24)
na saitlina is to 100 litru kuriu receptelui vakavai, mestelki koki viena pagrindini 4u.gif

man, šeimynai ir pažįstamiems skaniausi buvo agurkėliai pagal Dziunką wub.gif

1,5 l vandens,
2 šaukštai druskos,
5 šaukštai cukraus,
150-180 g acto,
krapai, lauro lapai, pipirai, svogūnai ar česnakai, morkytės..
Marinatą pilu tris kartus, po trečio užsuku. Šiltai stiklainių nelaikau. Iki ryto apversti pastovi ir - į rūsį.

Dar rauginti labai skanūs. Į trilitrinį, prikimštą agurkų (žinoma, krapų įdėt, česnako ir t.t.) dedu tris šaukštus druskos, užpilu vandeniu iš krano (pas mus gręžinys) ir psio, nešu į rūsį ir pamirštu iki žiemos.

O šiaip agurkai mane užknist pradeda po truputį. Savaitgalį dar 30 stiklainių pastačiau. Darbo dienom jau neturiu prabangos su jais terliotis. Aiškiai per daug užsisodinau g.gif
Atsakyti
Sveikutes, agurkeliu augintojos.
Auginu ir as agurkus lauke, jau sakiau, kad liksiu be agurku, nes tris kartus sejau, kol sudygo doh.gif .
Vakar skyniau agurkus ir jau keikiausi mintyse, priskyniau du dideliu didelius maisus, tai siandien uzmarinavau 75 litrus, kibira uzraugiau, kibira kaimynei daviau ir dar tokiu disesniu kibiras liko.
Atsakyti