Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai....

QUOTE(mamkaa @ 2010 07 26, 15:27)
Sveikutes, agurkeliu augintojos.
Auginu ir as agurkus lauke, jau sakiau, kad liksiu be agurku, nes tris kartus sejau, kol sudygo  doh.gif .
Vakar skyniau agurkus ir jau keikiausi mintyse, priskyniau du dideliu didelius maisus, tai siandien uzmarinavau 75 litrus, kibira uzraugiau, kibira kaimynei daviau ir dar tokiu disesniu kibiras liko.

Jei daug turi laidok,į sandariai uždaromą indą,ne stiklinį,sudedi viską kaip rauginimui,vanduo kuo šaltesnis ir ne virintas,užkasi į žemę.Žiemą kai reik atsikasi ir turi šviežrūgių agurkų,tik sunaudot reik greitai,nes perrūgsta.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 07 26, 15:27)
Auginu ir as agurkus lauke, jau sakiau, kad liksiu be agurku, nes tris kartus sejau, kol sudygo  doh.gif .
Vakar skyniau agurkus ir jau keikiausi mintyse,


as tai dar nesikiaikiu,nors irgi 3 kartus sejau g.gif
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 07 26, 20:57)
as tai dar nesikiaikiu,nors irgi 3 kartus sejau g.gif

tai gal ne daug sejote, o as kai man nesudygo pirmus du kartus (na sudygo po keli daigus), tai trecia karta kai uzvariau, apsidraudziau, jei kartais vel blogai dygtu.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 07 27, 07:51)
tai gal ne daug sejote, o as kai man nesudygo pirmus du kartus (na sudygo po keli daigus), tai trecia karta kai uzvariau, apsidraudziau, jei  kartais vel blogai dygtu.

na ka as zinau.gal viso iki 30 daigu butu g.gif
Atsakyti
niu tai nedaug, pas mane, jei tiketi vyro skaiciavimu, 115 daigu, nes kai jau sudygo, tai vyras net ejo skaiciuoti ir klause, ka as su tiek darysiu. Bet taip nieko ir nedariau, taip ir palikau tankiai augti, bet dabar uztat koks miskas, nepatogu kai reikia agurkus surasti ir nuskinti.
Nu bet neilgai jau, dar va vienas toks skynimas ir marinavimas ir visas, mano seimynai per ziema reikia apie 130 litru agurku. O ka po to darysiu su tais agurkais tai nezinau (jei gera bus, tai anytai vesiu, nes pas ja nesudygo, nors ir sejo du kartus), nes ju dar bus milijonas doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 27 liepos 2010 - 07:10
QUOTE(mamkaa @ 2010 07 27, 08:08)
niu tai nedaug, pas mane, jei tiketi vyro skaiciavimu, 115 daigu

oho blink.gif na tai tada viskas aisku biggrin.gif kantrybes nuimant derliu mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai uztat ir keikiuosi (kol kas tik mintyse), nes priskyniau paskutini karta du didelius , bulvinius maisus. Varysiu ryt vel skinti, del savo pacios smalsumo pasversiu kiek as ju pririnksiu.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 07 27, 07:08)
niu tai nedaug, pas mane, jei tiketi vyro skaiciavimu, 115 daigu, nes kai jau sudygo, tai vyras net ejo skaiciuoti ir klause, ka as su tiek darysiu. Bet taip  nieko ir nedariau, taip ir palikau tankiai augti, bet dabar uztat koks miskas, nepatogu  kai reikia agurkus surasti ir nuskinti.
Nu bet neilgai jau, dar va vienas toks skynimas ir marinavimas ir visas, mano seimynai per ziema reikia apie 130 litru agurku. O ka po to darysiu su tais agurkais tai nezinau (jei gera bus, tai anytai vesiu, nes pas ja nesudygo, nors ir sejo du kartus), nes ju dar bus milijonas  doh.gif  doh.gif  doh.gif


xix, akurat mano situacija lotuliukas.gif drinks_cheers.gif Dabar stengiuosi skint mažuliukus visai, daugiau telpa į stiklainius ir skaniau valgyt. Bet vistiek jų baisinis kiekis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 07 26, 10:04)
man, šeimynai ir pažįstamiems skaniausi buvo agurkėliai pagal Dziunką  wub.gif

1,5 l vandens,
2 šaukštai druskos,
5 šaukštai cukraus,
150-180 g acto,
krapai, lauro lapai, pipirai, svogūnai ar česnakai, morkytės..
Marinatą pilu tris kartus, po trečio užsuku. Šiltai stiklainių nelaikau. Iki ryto apversti pastovi ir - į rūsį.

Dar rauginti labai skanūs. Į trilitrinį, prikimštą agurkų (žinoma, krapų įdėt, česnako ir t.t.) dedu tris šaukštus druskos, užpilu vandeniu iš krano (pas mus gręžinys) ir psio, nešu į rūsį ir pamirštu iki žiemos.

O šiaip agurkai mane užknist pradeda po truputį. Savaitgalį dar 30 stiklainių pastačiau. Darbo dienom jau neturiu prabangos su jais terliotis. Aiškiai per daug užsisodinau  g.gif

aciu, aciu, pagal Dziunkele dariau jau irgi, o kas liecia veisles irgi labai svarbu kaimyne dave atsejimui daigu, tai tokie agurkuikai stori ir maziukai, o ie ebay kai siunciausi vengriskus tai tokie mazuciai, saldus ir daug plonesni; is tiesu labai jau nevyke seklos siemet zalioj stotelej doh.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 07 27, 11:38)
o kas liecia veisles irgi labai svarbu kaimyne dave atsejimui daigu, tai tokie agurkuikai stori ir maziukai, o ie ebay kai siunciausi vengriskus tai tokie mazuciai, saldus ir daug plonesni; is tiesu labai jau nevyke seklos siemet zalioj stotelej doh.gif


kadangi pas mane tų veislių 17 pavadinimų ir aš visiškai nebeatsirenku, kur kurie, tai nieko ta tema komentuoti negaliu. O kai turiu galimybę ir skinu dukart per dieną, tai visi agurkiukai mažutėliai skanutėliai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 07 26, 10:04)
man, šeimynai ir pažįstamiems skaniausi buvo agurkėliai pagal Dziunką  wub.gif
Marinatą pilu tris kartus, po trečio užsuku. Šiltai stiklainių nelaikau. Iki ryto apversti pastovi ir - į rūsį.

Užtenka ir dviejų kartų neapkrauk savęs mirksiukas.gif
O kai raugini su kokiu dangteliu uždarai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 07 27, 15:37)
Užtenka ir dviejų kartų neapkrauk savęs mirksiukas.gif
O kai raugini su kokiu dangteliu uždarai g.gif


O kiek laiko reikia palaikyti iki nupylimo ir vel uzpylimo? Taip suprantu, kad marinata kuri nupili reikia uzvirinti ir vel uzpilti tuo paciu? Bet taip pilstant jo gali ir pritrukti...
Atsakyti