Įkraunama...
Įkraunama...

Katinas kandžiojasi

katinuką iškastravo, bet mažai kas pasikeitė.. Pirmą dieną, kai grįžau, dar draugavom. O paskui ir vėl. Tiesa, kadangi kai puola, būna nuvejamas, tai dabar iš pasalų stengias, pvz kai sėdžiu prie kompo, prisėlina iš nugaros ir kanda į petį. Kitų šeimos narių ar svečių nepuola.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undinencija: 28 sausio 2011 - 18:11
QUOTE(Undinencija @ 2011 01 28, 18:10)
katinuką iškastravo, bet mažai kas pasikeitė.. Pirmą dieną, kai grįžau, dar draugavom. O paskui ir vėl. Tiesa, kadangi kai puola, būna nuvejamas, tai dabar iš pasalų stengias, pvz kai sėdžiu prie kompo, prisėlina iš nugaros ir kanda į petį. Kitų šeimos narių ar svečių nepuola.

O vandens pistoleto nesiotis su savimi nebandete? ar po ranka padetu puodeliu su vandeniu? ir kai tik puola is karto pilti vandeni ir SNYPSCIANT pulti ji tol kol bus isvarytas is kambario. Tada uzsidaryt duris ir ramiai grizt prie kompo.

Katinas turi zinoti , kad Jus jo NEBIJOTE.

Jis jus puola, tai Jūs turite ADEKVACIAI elgtis. Jei jus nuo jo slepiates, klykiate (is baimes), begate jis jauciasi stiprus. Bet viena diena Jus parodykite jam kad jo NEBIJOTE, ir kai jis bando pulti Jus, jus apipilkite ji vandeni ir pati PULKITE. ty garsiai ir svarbiausiai PIKTAI snypsciate (kaip kate wink.gif ) ir kai baigsis vanduo metykite i ji visus po ranka papuolusius daiktus- tapkes, megztini, piestuka, bata (bet ka kas neuzmus biggrin.gif) ir taip ZIUREDAMI JAM I AKIS artekite link jo.
Jei namie yra kitu seimos nariu prasykite, kad jie pripiltu i koki kibiriuka vandens ir jums atnestu, kad jau galutiniam KOVOS etapui Jus ji apipiltumete rimtu kiekiu vandens thumbup.gif net tie katinai kurie nebijo purkstuko ishsigas jei ant jo bus uzpilta puskibiris vandens.

Tokios kovos dar gali pasikartoti pora kartu, bet jei jas visas Jus laimesite, puldinejimai baigsis, nes Jus hierarchijoje uzlipsite laipteliu auksciau virs jo.

Beje, po kastracijos dar mazdaug menesi veikia visi "vyriski" hormonai wink.gif
Atsakyti
nešiojuosi purkštuvėlį vandens, tau dabar jam jį tik parodyt užtenka, kad bėgtų smile.gif bet pomėgio tykot dar nepalieka, tiesa, dabar išvis atsargiai, tyko pasislėpęs netikėtose vietose, krimsteli ir tada bėga slėptis g.gif
Atsakyti
sveiki visi.mes kadangi cia naujokai,tai atejom susipazinti.as turiu katyte kuria pries č metus paemiau is nuaro ir kastruota katinuka,kuri emiau is 'leses' .katinukas-meilumo isikunijimas,paimtas ant ranku jo ir kaulai ir raumenys isnyksta,isijungia 'traktoriukas' jis labai panasus i skudurinuke savo elgesiu,nors isvaizda paprastas lietuviskas rainiukas.mano mazas stebuklas.o katyte nelabai megeja buti glostoma,bet irgi labai meili:)
Va mano Amūriukas

user posted image

user posted image

o va mano Kicė

user posted image
Atsakyti
mano katinas kanda tik tada, kai jam atsibosta glostymas lotuliukas.gif pries tai nenora ,,parodo" su nagais ax.gif
Atsakyti
teko skaityti, kad kandžiojasi katės per daug norinčios žaisti. Aš taip pat tą problemėlę turėjau tai pripirkau žaisliukų daugiau (įv. pelyčių), laipynę ir kandžiojimasis sumažėjo. Vis dar kartai bando kast, bet paimu kokį žaisliuką ir jis įdomesnis tampa už mano vargšes rankas. Purkštukas taip pat padeda smile.gif
Atsakyti
turiu tokia beda. kai atsirado mazi kaciukai seimoje mano katinas praktiskai dingo is namu. jei gryzta buna agresyvus labai puola ant manes. viena kaciuka planuoju dovanoti, taciau nezinau ka daryti su kitu, tetis prisirises prie jo. gal galite patarti kaip susigrazinti katina? nes dabar nei paglostyt negaliu, puola. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2011 01 31, 21:51)
nešiojuosi purkštuvėlį vandens, tau dabar jam jį tik parodyt užtenka, kad bėgtų smile.gif bet pomėgio tykot dar nepalieka, tiesa, dabar išvis atsargiai, tyko pasislėpęs netikėtose vietose, krimsteli ir tada bėga slėptis  g.gif
Pabandykite dabar vietoj purkstuko nesiotis tuscia bambali ir trinkteleti atgal su juo smile.gif Garsas BAISUS, skausmo nera- bet katinai baisiai bijo. O kai jis jau begs nuo jusu tai dar padauzykite ta bambali i savo ranka wink.gif

QUOTE(sapniukass @ 2011 03 12, 17:50)
mano katinas kanda tik tada, kai jam atsibosta glostymas lotuliukas.gif pries tai nenora ,,parodo" su nagais ax.gif

jei neklustu as jau rasiau apie tai pirmoje zinuteje...
KA REISKIA ATSIBOSTA????
Jus jam ka nors skauda darote ar ka? Jis reaguoja NEADEKVACIAI !
Ty i Jusu svelnuma jis reaguoja agresija !!!
O tai rodo, kad jis yra "gaujos vadas" o ne Jus !

O dabar pabandykite isivaizduoti KAIP katinas sureaguos i skausma??? g.gif
Na tarkim kada nors gyvenime Jums teks padaryti ka nors skausmingo tam kad jam padeti (pvz suleisti kokius vaistus, arba isvalyti kokia zaizda-jei pvz jis persipjove i koja i suduzusi stiklaini).

Kaip manote tai pavyks???

KATINAS NETURI TEISES SAU LEISTI RODYTI AGRESIJOS ZMOGAUS VEIKSMAMS!!!!!!! doh.gif O tuo labiau taip reaguoti i glostyma

QUOTE(vika8625 @ 2011 06 09, 12:13)
turiu tokia beda. kai atsirado mazi kaciukai seimoje mano katinas praktiskai dingo is namu. jei gryzta buna agresyvus labai puola ant manes. viena kaciuka planuoju dovanoti, taciau nezinau ka daryti su kitu, tetis prisirises prie jo. gal galite patarti kaip susigrazinti katina? nes dabar nei paglostyt negaliu, puola. verysad.gif

Katinas vaiksto po lauka??? o nenoretumete jo parodyti veterinarui? Ar nebus agresija susijusi su kuo nors "parsinestu is lauko"? pvz infekcija, FIV (kaciu aids), kirminais, nezymia, bet skausminga zaizda kur nors, puliniu netoli smegenu ir tt ir pan?
Man tokia pirmoji mintis. TIK JA ATMETUS TOLIAU GALVOCIAU KAME PRIEZASTIS .

Taigi toliau gali buti tokia priezastis: galbut Jus daznai glostote kaciukus, zaidziate su jais- jie laksto po visus namus. Ir katinas tai priima, kad kazkas isiverze i JO teritorija ir Jus taip pat "kvepiate" svetimais gyvunais.

katinas kastruotas??
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 06 11, 03:41)
Pabandykite dabar vietoj purkstuko nesiotis tuscia bambali ir trinkteleti atgal su juo smile.gif Garsas BAISUS, skausmo nera- bet katinai baisiai bijo. O kai jis jau begs nuo jusu tai dar padauzykite ta bambali i savo ranka wink.gif
jei neklustu as jau rasiau apie tai pirmoje zinuteje...
KA REISKIA ATSIBOSTA????
Jus jam ka nors skauda darote ar ka? Jis reaguoja NEADEKVACIAI !
Ty i Jusu svelnuma jis reaguoja agresija !!!
O tai rodo, kad jis yra "gaujos vadas" o ne Jus !

O dabar pabandykite isivaizduoti KAIP katinas sureaguos i skausma???  g.gif
Na tarkim kada nors gyvenime Jums teks padaryti ka nors skausmingo tam kad jam padeti (pvz suleisti kokius vaistus, arba isvalyti kokia zaizda-jei pvz jis persipjove i koja i suduzusi stiklaini).

Kaip manote tai pavyks???

KATINAS NETURI TEISES SAU LEISTI RODYTI AGRESIJOS ZMOGAUS

Apie kokias teises jūs čia paistot doh.gif Gyvūnų psichologija turi mažai ką bendro žmonių psichologija. Jei gyvūno natūrali prigimtis nepriimtina, verčiau įsigyti pliušinį ir negadinti gyvenimo nei sau, nei gyvūnui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 06 23, 19:12)
Apie kokias teises jūs čia paistot doh.gif Gyvūnų psichologija turi mažai ką bendro žmonių psichologija. Jei gyvūno natūrali prigimtis nepriimtina, verčiau įsigyti pliušinį ir negadinti gyvenimo nei sau, nei gyvūnui unsure.gif

O šitą forumą skaito gyvūnai ar žmonės? lotuliukas.gif
Mano katės tai tik paveiksliukus žiūri, bet skaityt neskaito biggrin.gif na bent jau nė karto manęs nepaprašė perversti puslapio lotuliukas.gif

aš ŽMONĖMS rašau wink.gif

Kodėl daugeliui yra suprantama ir normalu, kad šunį reikia dresuoti? Visi žino, kad šuo turi išmokti iškęsti gamtinius reikalus atlikinėti lauke o ne namie, kada jis užsimanė. kad šuo turi nesikandžioti, šuo turi klausyti nors minimalių komandų, kad ir ateiti šaukiamas...

O katei pagal daugelio žmonių suvokimą yra viskas galima, nes "katinas vaikšto kur nori ir daro ką nori", o poto turi krūvą problemų kaip "katinas kandžiojasi". Nedresuotas/neauklėtas šuo taip pat kandžiotųsi, sysiotų bele kur...

Juk ir vaikus mokiname nesysioti į kelnes lotuliukas.gif ar vaikščioti ne keturiomis. Aš jau nekalbu apie tai kiek daug mes patys esam priversti išmokti jei pradedame gyventi "gaujoje" su vyru/žmona/vaikais biggrin.gif

tai va, apie šitas "GAUJOS" teises ir pareigas aš ir kalbu.

Kitas dalykas, kad mokymas/auklėjimas/dręsiravimas yra skirtingas kalbant apie žmones, šunis, kates, arklius, delfinus ar bele ką kita. Ir va čia jau kiekvieno gyvo padaro psichologijai, prigimčiai ir yra taikomi skirtingi būdai.

Na o jei Jūsų požiūriu yra super, kad Jūsų kačiukas kandžiojasi, drąskosi, sysioja Jums į lovą ar batus... Tai aš tik džiaugiuosi už Jus biggrin.gif
bet linkėčiau susimąstyti ką Jūs darysite jei pas Jus namie atsiras kūdikis, kurio katinas nepriims, nes traktuos kaip "konkurentą", kadangi visi tie gaujos nariai, kurie iki šiol tarnavo jam staiga visą dėmesį nukreipė į tą keistai kvepiantį, keistus garsus leidžiantį "padarą"... Deja, esu rusų forume mačiusi nuotraukų kas liko iš kūdikio veido kai katinas nusprendė jį "išvaryti iš savo teritorijos". doh.gif Katino jau nenėra gyvųjų tarpe (jį nušovė), tačiau vaikas sužalotas visam gyvenimui.

Gerai, nekalbėkime apie tokias ekstremalias situacijas, paimkime ką nors paprasčiau ir kasdieniškiau:
Jūsų katinas nieko nežino apie savo pareigas, nes tai nepriimtina jo "psichologiijai ir prigimčiai" ir jis drąsiai Jums dręskia ar kanda kai Jūs bandote jį paglostyti kai jis to nenori. Ir ateina laikas jį skiepyti t.y. nuvežti pas veterinarą ir padaryti jam "skauda".Arba jam ant dantų atsiranda apnašos ir jas reikia apžiūrėt, nuvalyt ty minimum suleisti narkozę (švirkštas = skausmas/nemalonumas). Arba jis tiesiog suserga, jam ką nors skauda, vadinasi bet koks prisilietimas sukelia skausmą...

Čia aš jau nekalbu apie paglostymą kas nėra susiję su skausmu, čia aš kalbu apie norą jam suteikti pagalbą, kad jam padėt.
Kaip elgsitės tada???????

jam žmonių kalba išaiškinsite, kad bandote jam padėt?? ar paliksite šitą rūpestį susitvarkyti veterinarui?
Teko matyti kaip stresuojančią ir pasiryžusią kas bebūtų gintis katę veterinarai bandė ištraukti iš transporterio. kai tai galų gale pavyko...katė mirė. Nuo streso jai sustojo širdis.

MES APIE SKIRTINGUS DALYKUS MANYČIAU KALBAMĖS 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 06 23, 19:12)

Jūs bent suprantat kam rašot? lotuliukas.gif

Analogiškai būtų, jei kokiam Beckhamui interneto platybėse imtumėt aiškint, kad geriau žiūrėtų futbolą per teliką tylėdamas, bo jis nieko aname neraukia ir tik kitus komentatorius nervija. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heilė: 23 birželio 2011 - 21:18
QUOTE(Nereali @ 2011 06 23, 20:42)
Kodėl daugeliui yra suprantama ir normalu, kad šunį reikia dresuoti? Visi žino, kad šuo turi išmokti iškęsti gamtinius reikalus atlikinėti lauke o ne namie, kada jis užsimanė. kad šuo turi nesikandžioti, šuo turi klausyti nors minimalių komandų, kad ir ateiti šaukiamas...

taip, šunis dresuoti reikia, nors dėl kai kurių metodikų humaniškumo galima diskutuoti, bet biologiškai katės ir šunys yra ganėtinai skirtingi gyvūnai. Pradedant nuo to, kad šuniui reikia vado ir t . t. ir pan.
O katei pagal daugelio žmonių suvokimą yra viskas galima, nes "katinas vaikšto kur nori ir daro ką nori", o poto turi krūvą problemų kaip "katinas kandžiojasi".

Užsitrauksiu jūsų nemalonę, bet katino kandžiojimasis, skirtingai nuo šuns, nėra jokia patologija. Esu perskaičius nemažai knygų apie kates ir tas klausimas daugiau mažiau liečiamas visose. Išvada daroma vienoda - tai yra normalu ir tokios katės nėra jokios psichopatės. Domėjausi tuo, nes pačiai buvo aktualu blush2.gif Ką daryt - nesudaryt sąlygų įkąst. Kai pažįsti savo katę, tai nėra sudėtinga smile.gif Nes kandama paprastai tik tam tikrose situacijose, o ne šiaip atėjau ir įkandau biggrin.gif

Juk ir vaikus mokiname nesysioti į kelnes  lotuliukas.gif ar vaikščioti ne keturiomis. Aš jau nekalbu apie tai kiek daug mes patys esam priversti išmokti jei pradedame gyventi "gaujoje" su vyru/žmona/vaikais biggrin.gif

Lyginti gyvūnus su vaikais yra neetiška tie vaikų, tiek gyvūnų atvžvilgiu smile.gif
tai va, apie šitas "GAUJOS" teises ir pareigas aš ir kalbu.

idealus gyvūnas jums turėtų būti šuo 4u.gif Ir šuo būtų laimingas, ir jūs, o jūsų kate būt nenorėčiau schmoll.gif
Na o jei Jūsų požiūriu yra super, kad Jūsų kačiukas kandžiojasi, drąskosi, sysioja Jums į lovą ar batus... Tai aš tik džiaugiuosi už Jus biggrin.gif

Kandžiojimą ir drąskymąsi reikėtų atskirti nuo sysiojimo bet kur, nes priežastys gali būti visiškai skirtingos - skirtingi ir jų spendimo būdai
bet linkėčiau susimąstyti ką Jūs darysite jei pas Jus namie atsiras kūdikis, kurio katinas nepriims, nes traktuos kaip "konkurentą", kadangi visi tie gaujos nariai, kurie iki šiol tarnavo jam staiga visą dėmesį nukreipė į tą keistai kvepiantį, keistus garsus leidžiantį "padarą"...

kad atsiranda konkurencija - kai gyvūnas, kuriam buvo skiriamas visas dėmesys, staiga to dėmesio netenka. Gyvūnas sustresuoja ir elgiasi pagal savo instinktus. Visada sakiau, kad gyvūno laikymas nėra jokia gyvenimo pramoga - tai darbas, o gyvūnai ir vaikai - labai sunkus darbas, deja, pakeliamas ne visiems.
Jūsų katinas nieko nežino apie savo pareigas,

nežino, nes ir aš apie jas nežinau blush2.gif Aš žinau tik savo pareigas, t. y. aš, kaip ir kiekvienas kitas save gerbiantis gyvūno šeimininkas, privalau užtikrinti, kad mano gyvūnas:
1. nejaustų alkio ir troškulio;
2. nejaustų nepatogumo;
3, nejaustų baimės ir nerimo;
4. nejaustų skausmo ir, reikalui esant, būtų gydomas;
5. galėtų elgtis pagal savo prigimtį.
MES APIE SKIRTINGUS DALYKUS MANYČIAU KALBAMĖS  4u.gif

Ne, apie tuos pačius - skiriasi tik mūsų požiūris į tuos dalykus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Heilė @ 2011 06 23, 22:14)
Jūs bent suprantat kam rašot? lotuliukas.gif

Analogiškai būtų, jei kokiam Beckhamui interneto platybėse imtumėt aiškint, kad geriau žiūrėtų futbolą per teliką tylėdamas, bo jis nieko aname neraukia ir tik kitus komentatorius nervija. smile.gif

Aš pripažįstų jūsų teisę turėti savo nuomonę, būkit maloni - pripažinkit ir mano teisę turėti savąją 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 23 birželio 2011 - 21:42