Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
As ir gimdysiu tik su epidura bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmapilk @ 2007 02 15, 18:11)
...,kaip is tikruju ten yra?ar nekenkia leliukui ir kada daro ta epidura,ar jau po saremiu,ar pries visus skausmus?jei daro ant pacio galo,tai kaip ir neapsimoka nuskausmint?!gal kas jau susidure,tai paaiskinkit man prasau,labai lauksiu,be to kai padaro nejautra ,tai suprantu,kad nuo puses nieko nejauti,tai kas tada stena ir stumia vaika? g.gif is anksto didelis aciu thumbup.gif

Dėl to ar epidūras kenkia ar nekenkia vaisui vieningos nuomonės nėra. Aš pati prijaučiu tai nuomonei, kad nekenkia arba poveikis vaisiui minimalus mirksiukas.gif. Epidūrą daro kai jau kaklelis yra bent 3 cm atsivėręs ir gimdymo veikla reguliari. Mano atveju prieš darant epidūrą sulašino kelias lašelines skysčiių, o paskui į nugarą įstatė kateterį ir suleido tam tikrą dozę nuskausminamųjų, kurią vis laikas nuo laiko papildė ir kai jau kaklelis buvo beveik atsidaręs, nuskausminamųjų daugiau neleido, todėl gerai jaučiua paskutinius sąrėmius ir norą stangintis bei visą stūmimą mirksiukas.gif . Epidūras padėjo tik sąrėmių metu. Beje, kaip kažkuri mama jau rašė, epidūras nesuteikia visiškos nejautros, nes sąrėmius kuo puikiausiai jauti, bet jie nėra tokie skausmingi, jauti tik stiprius gimdos susitraukimus ir šiokį tokį maudimą, bet ne skausmą. Žinoma, jeigu gimdyvė gali lengvai sąrėmius pakestį ir didžiausi skausmai ją aplanko tik prieš pat kaklelio atsidarymo pabaigą -8-9 cm, tai epidūro daryti jau nebeapsimoka..
Apskritai aš likau patenkinta epidūru, nors man jo tik porai valandų prireikė - pagimdžiau labai greitai smile.gif

Nieko baisaus tas epidūras mirksiukas.gif Anrą kartą manau, kad irgi su epidūru, nebent antras kartas greitesnis ir nespėsiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 25 kovo 2007 - 14:00
Tik su epiduru mirksiukas.gif Kai vaziavau gimdyt,tai buvau nusiteikus riteriskai.Tik prisminiau,kad sarvus namie palikau,kai prasidejo saremiai doh.gif
Atsakyti
sveikos būsimos mamos. Aš vieną gimdžiau natūraliai, tai buvo beveik prieš 6 metus. Dabar spalio mėn. gimdysiu antrą kartą. Manau dabar gimdysiu su nejautra. Aš gimdydama tokį skausmą kentėjau, kad ir dabar kai prisimenu, šiurpas nueina per kūną. Net norėjau tą momentą numirti, negu kęsti tuos sąrėmių skausmus. Gal kam greitai veriasi kaklelis, tai gal ir įmanoma ištverti. Man kiek prasivėrė, paskui kažkaip ant vietos.... Tai suleido skatinamųjų. Tai nežinau ar tie skaitinamieji tokį skausmą kėlė dažnėjant sąrėmiams, ar tai toks skausmas ir be jų būna... sunku pasakyti. Bet pora gerų valandų kentėjau žiauriai verysad.gif , kol pilnai atsidarė kaklelis. Pats gimdymo procesas gal truko 10 min tik, o gimdykloj prabuvau nuo 10,30 iki 15,45. Antrą kartą nebenoriu vėl tokių žiaurių skausmų kentėti, nors kantrybės turiu kaip geležinis žmogus.
Atsakyti
aš galvoju apie epidiūrinį ax.gif
Atsakyti
Jei nėra veiklos ada skiria skatinamuosius, nuo jų padažnėja ir sustiprėja gimdos susitraukimai, kas sukelia didelį skausmą, bet taip lengviau "išvaromas" leliukas lauk. Viskas gerai jei ir kaklelis greit atsidaro jei ne, tada jau reikia epidūro ne vien tam kad žvėrišką skausmą nuimtų, o tam kad kaklelis greičiau atsivertų. Pirmajį gimdžiau be epidūro bet su skatinamaisiais 14 val nuo skatinamųjų lašelinės pastatymo iki gimimo. kaklelis neatsidarinėjo, bet epidūro man nedarė dėl prasto kraujo (per mažai trombocitų). antro gimdymo metu vėl leido skatinamuosius, po trijų valandų prašiau epidūro nes sąrėmiai kartojosi kas minutę, o kaklelis vos 4 cm buvo (kai statė skatinamuosius buvo 1 cm), suleido viena doze epidūro ir kai po 1,5 val vėl patikrino kaklelį atsidarymas buvo 10 cm, taigi daugiau niekas net ir neleido naujos dozės beto man dar galiojo pirmoji, nes stūmaiu visai nieko nejausdama, neskubėdama ir taisiklingai pagal gydytojo nurodymus. Antra epiduro dozę suleido jau užgimus vaikeliui prieš tarpvietės siuvimą.
Atsakyti
As norejau epidiuro,bet nespejo suleisti nes saremiai tik 2val.buvo
Atsakyti
QUOTE(ketti @ 2007 03 25, 13:22)
Dėl to ar epidūras kenkia ar nekenkia vaisui vieningos nuomonės nėra. Aš pati prijaučiu tai nuomonei, kad nekenkia arba poveikis vaisiui minimalus mirksiukas.gif.

Pries savaitele buvau ligoninej, kurioj gimdysiu,kursuose apie epidura. Tai mus ten patikino, kad vaikelis patiria mazesni stresa gimimo metu, kai mama gimdo su eidurine nejautra. Mama tuomet buna labiau atsipalaidavus, ne taip isvarginta saremiu skausmu, gali geriau susikoncentruoti i stumima ir apskritai, kai mamai streso maziau, tai ir mziukui streso maziau.
Ligonine, kurioje gimdysiu, turi geriausia Belgijoje gimdymo skyriu. Kas met ten gimdo virs 4000 moteru ir tik maziau kaip 10 % gimdo be epiduros.
Atsakyti
Gimdziau pirma vaika su epiduru,gimdyciau ir antra taip...bet reikia ziureti ir pagal situacija,jei gimdymas lengvas tai nereikia epiduro g.gif
Atsakyti
laba! norejau paklaust o uz epidiura reik moket? na man gimdymas ne uz kalnu,tai nzn ar ta epidiura rinktis.... g.gif labai buciau dekinga uz jusu mamyciu atsakymus smile.gif
Atsakyti
Pirma suneli gimdziau be nuskausminimo. Sunkiausia buvo kai iki stumimo buve like 1 val., o saremiai kartojosi kas minute (negalejau net atsikvepti) blush2.gif Kai reikejo stumti buvau labai pavargus, plysau, kirpo verysad.gif
Antra gimdziau su epiduru. Si gimdima prisimenu su didziausiu malonumu smile.gif Neapsakomas jausmas, kai as stumdama jauciau kaip slenka gimdimo takais vaikelis, kai galejau ramiai kontroliuoti gimdymo eiga (pati sakiau gydytojai kada stumsiu, o kada ilsesiuos). Pagimdziau ir atrodo, atsikelsiu ir eisiu namo, nes nei kirpo, nei plysau thumbup.gif Jei dar karta gimdyciau, rinkciausi epidurini nuskausminima, tik is anksto susitarciau su anesteziologu, kuri rinkausi labai atsakingai doctor.gif
Atsakyti
QUOTE(welniukste @ 2007 04 28, 15:10)
laba! norejau paklaust o uz epidiura reik moket? na man gimdymas ne uz kalnu,tai nzn ar ta epidiura rinktis.... g.gif labai buciau dekinga uz jusu mamyciu atsakymus smile.gif

Bent jau VGN už epidūrą mokėti nereikia. Kaip kitur, nežinau. Bet jei ir reikėtų mokėti, tai ne tiek jau daug jis kainuoja. Prieš 3 metus savo didžkį gimdžiau su epidūru ir už jį reikėjo sumokėti 28 Lt.
Atsakyti