Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Daivaklp @ 2007 03 27, 22:01)
sveikos būsimos mamos. Aš vieną gimdžiau natūraliai, tai buvo beveik prieš 6 metus. Dabar spalio mėn. gimdysiu antrą kartą. Manau dabar gimdysiu su nejautra. Aš gimdydama tokį skausmą kentėjau, kad ir dabar kai prisimenu, šiurpas nueina per kūną. Net norėjau tą momentą numirti, negu kęsti tuos sąrėmių skausmus. Gal kam greitai veriasi kaklelis, tai gal ir įmanoma ištverti. Man kiek prasivėrė, paskui kažkaip ant vietos.... Tai suleido skatinamųjų. Tai nežinau ar tie skaitinamieji tokį skausmą kėlė dažnėjant sąrėmiams, ar tai toks skausmas ir be jų būna... sunku pasakyti. Bet pora gerų valandų kentėjau žiauriai  verysad.gif , kol pilnai atsidarė kaklelis. Pats gimdymo procesas gal truko 10 min tik, o gimdykloj prabuvau nuo 10,30 iki 15,45. Antrą kartą nebenoriu vėl tokių žiaurių skausmų kentėti, nors kantrybės turiu kaip geležinis žmogus.

As irgi sikart nusprendziau gimdyti su epiduru, nes prisiminus anuos gimdymus, vis dar kunu siurpuliukai nueina, nors ir nemazai metu praejo. Man irgi su pirmaja labai letai atsidarinejo kaklelis, tai turejo skatinti. O kai guli istisai guli su laseline ir negali judinti rankos, tai dar sunkiau tuos skausmus tverti. Sesers vis klausinejau, ar nuo skausmo mirsta zmones... Sakiau, jei ne, tai as busiu pirmoji.
Atsakyti
Gimdžiau be epiduro,bet man tai ne skausmas baisiausia buvo,o komplikacijos,kažin ar dabar aš jo norėsiu,net nžn.4600gr.svėrė mano mažylė,daug plyšau,tai galvoju gal šį kart tegul pilvą siuva lotuliukas.gif
Atsakyti

As abu kartus gimdziau be epidurinio ir del to ne kiek nesigailiu. Nors skausmai tikrai buvo is tiesu stiprus, bet iskesti galima, o kad epiduras is tiesu nekenkia vaikeliui, tai dar nezinia...
Atsakyti
didziausia pagarba mamytems kurios antra,trecia vaikiukus gimdo naturaliai,bet....pirma dukryte pries 8metus gimdziau be nuskausminimo,tai po 16val saremiu,rekimo,maldavimo kad darytu cezari,samones aptemimo ir taip nesuzinojus kas yra naturalus uzgimimas nes nuo skausmo jau buvo samone aptemus,deja bet vaikiuko nepagimdziau man ji tiesiog istume verysad.gif tai nuo pat tos akimirkos zinojau kad jei gimdysiu tai tik su nuskausminimu ir tik su gydytoja susitarus.ir ta laime atejo siu metu kova.epiduro pareikalavau iskart nors sake kad nereik greit pagimdysiu.bet tos 3 val,buvo tikra laime.jauciau silpnus saremius ir kaip maze dar spardos pries ateidama pas mus.su vyru juokavom,prijuokinom visa gimdyklos personala.kai atejo laikas uzgimt viska jutau pilna samone,kiekviena lelytes judesiuka musu link,visa uzgimima.kaip buvo gera ir ramu.jokio streso,begalinio rekimo,alpimo.kaip buvo gera,lengva.abu su vyru buvom pakyleti.jei dievas mums atsiustu dar viena pupuliuka,tainors ir valandai bet visvien prasyciau nuskausminimo.gimdyciau tiksu juo rolleyes.gif
Atsakyti
Pirma gimdziau su epiduru, bet sunkiai ejosi gimdymas, man ja issiurbe ir isstume, tai kai antra gimdziau jau nebepatare gimdyt su epiduru, nes sake gali buti vel taip pat, o dabar sakiau butinai gimdysiu tik su epiduru, jau nebenoriu kenteti tu skausmu, kaip su antru.
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2007 03 25, 14:27)
Tik su epiduru mirksiukas.gif  Kai vaziavau gimdyt,tai buvau nusiteikus riteriskai.Tik prisminiau,kad sarvus namie palikau,kai prasidejo saremiai doh.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
Be epidūro. Nebuvo reikalo.
Atsakyti
pirmus du gimdzhiau su epidurine nejautra, trechiaji - be. jei dar gimdychiau - rinkchiausi gimdyma be nuskausminimo.

pirmasis gimdymas truko apie 12 val, ish 3 val - su nuskausminimu.
antrasis apie 7 val, ish kuriu 1,5 val su nuskausminimu,
o trechias - apie 3 valandas ir be nuskausminimo.

pirma karta epidurinis buvo padarytas tikrai nevykusiai, padauginta vaistu - nes visishkai nieko nebejauchiau, nutirpo koja, ilgai uzhtruko atsigavimas po gimdymo.

antra karta anesteziologas dirbo tikrai puikiai, labai gerai atrinko doze, aishkiai jauchiau saremius, galejau pati stumti, bet be skausmo.

trechia karta ryzhausi gimdyti pati. saremiai tikrai pakenchiami, stumimas nebaisus, bet vienas dalykas buvo tikrai kitaip (ash to visai nesitikejau) - ash jauchiausi daug samoningesne ir kontroliuojanti situacija per gimdyma ir zhymiai greichiau atsigavau po gimdymo.
Atsakyti
Gimdziau be epidurinio.Ir esu labai patenkinta. As nekalbu apie tas moteris kurios kankinasi po para ir netenka samones.Kai pagimgai naturaliai ir tau ant krutines uzdeda vaikeli,akimirksniu uzsimirsta visi skausmai.Tai tokia palaima ir dziaugsmas.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 05 10, 14:02)

antra karta anesteziologas dirbo tikrai puikiai, labai gerai atrinko doze, aishkiai jauchiau saremius, galejau pati stumti, bet be skausmo.

taip buvo ir man, džiaugiausi, kad neliko skausmo, o visa kita jaučiau.
Mano gimdymas truko ilgokai, 11 valandų, todėl ir rinkausi nuskausminimą. Važiavau su nuostata, kad apsieisiu be vaistų, juk antras vaikas, pirmą pagimdžiau greitai. Bet šįkart viskas buvo kitaip ir daug ilgiau, taigi ir mano didvyriškumas po penkių valandų išgaravo.
Suprantu, kad bet kokia intervencija neprideda pliusų, bet tikrai savęs negraužiu, kad suskydau, neištvėriau, taip padarydama savo vaikeliui kažką bloga...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ūla: 15 gegužės 2007 - 09:25
vaje kaip visoms skirtingai tas gimdymas... :hm mano gimdymas buvo be epiduro,uju jui kaip baisu prisiminti,jei tektu antra karta gimdyt tik su nuskausminimu..nors kita vertus visai neprosal suzinot ka tai reiskia :ax: juk tiek daug apie tai yra kalbama ..
Atsakyti
aš su epidūriniu gimdžiau
Atsakyti