as su epiduru!ir antra karta su gimdysiu!su epiduru kad ir 10 vaikuciu pagimdyciau...
as gimdziau be nuskausminamuju, antra akarta gimdyziau su epiduriniu.
as dabar gimdziau be nuskausminimo
bet mano gimdymas truko tik 4val,tai net nebebuvo galimybiu.bet jei reiketu saremius kenteti 8-10 val,tai tikrai imciau,nes pries pabaiga jau sunku kenteti
as jau kai gimdziau buvau pavargusi,o jei isikankinus puse paros nebutu jegu is ko stumti
gimdžiau su epiduru ir dar jei teks gimdyt, tai tik su nuskausminimu
Buvau nusistačius prieš epidūrą, tai laukiau kol kaklelis atsidays 7 cm sakė duos dujų linksminančių pakvėpuoti. O jis užsicementavo, tai prakentėjau 10 val ir prašiau epidūro. Tai super išradimas. Antą kart turbūt žiūrėčiau pagal eigą skubėti nėra ko.
Kai laukiausi, visada zinojau, kad bandysiu gimdyti be epiduro, jei nebeistversiu - susileisiu epidura. Kai saremiai kankinoų val, o atsidarymas tebuvo ~į cm, jauciau, kad jau nebeistversiu to skausmo, nutareme su vyru kartu, kad nebesikankinsime ir papraseme epiduro. Suleido sekmingai, tad likusi gimdymo dalis buvo jau vieni juokai. Po epiduros jokiu skausmu nugaroje nebuvo, viskas buvo
QUOTE(Henrietaa @ 2007 07 17, 14:38)
asmeniskai, noreciau gimdyti be jokiu nuskausminimu, nes man tie nuskausminimai baisiau uz pati gimdyma atrodo.
pirmąjį gimdžiau be epidūro. sąrėmiai prasidėjo 7 val. ryto ir kartojosi kas 2-3 min., o vėliau ir rečiau. iš pradžių buvo nelabai skausmingi, bet vėliau kentėt buvo labai sunku. pats gimdymas be komplikacijų, bet šįkart planuoju gimdyt su nuskausminimu, nes iškentėt buvo sudėtinga.
žinoma, tikiuosi geriausio - kad kaklelis atsidarys per porą valandų ir jokių nuskausminamųjų neprireiks. bet tikriausiai tokios mintys naivios. dėl to rimtai svarstau gimdyt su epidūru.
As suprantu, kad kiekvienai malonu pasidalinti savo patirtimi, bet net kelis kartus buvo prasyta rasyti tik toms, kurios gimde ir taip ir taip, t.y.2-ieju vaiku mamytems. Ir klausta ka darytu jei reiketu gimdyti trecia leliu, tai kam jus visos kitos varginates ir rasot, kai sita jusu informacija tik jums ir naudinga. Atsiprasau jei ka izeidziau, bet nuobodu skaityti visus pasisakymus ir ieskoti tokiu koks temos pavadinimas. Gal jums atskira tema yra???
As taip pat svarstau ar daryti epidura ir temos pavadinimas puikus, o pasisakymai beveik nieko verti.
Sorry
As taip pat svarstau ar daryti epidura ir temos pavadinimas puikus, o pasisakymai beveik nieko verti.
Sorry
QUOTE(TheSweetest @ 2008 01 15, 20:53)
As taip pat svarstau ar daryti epidura
gimdziau 2 kartus su epiduru, 1 karta be. jei tektu gimdyt 4, rinkciausi gimdyma be nuskausminimo.
QUOTE(ragnez @ 2008 01 15, 22:18)
gimdziau 2 kartus su epiduru, 1 karta be. jei tektu gimdyt 4, rinkciausi gimdyma be nuskausminimo. 
Ragnez, būtų įdomu išgirsti tavo argumentus
Pirma vaika gimdziau be epidurinio, antra - su. Jei tektu dar karta gimdyti, rinkciausi epidurini nuskausminima.
Nors skaiciau nuomoniu, jog gimdant su epiduriniu, vaikelis jaucia didesni skausma ateidamas. Kazin, ar tai moksliskai istirta. Jei taip, tai nesinoretu maziukui suteikti skausma