Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
O pamastymui ar zinot kodel moterims rekomenduoja epidura kartais tiesiog primygtinai? Mano drauge nezinau kaip ji tiksliai planavo gimdyti su epiduru ar bejo, bet kazkaip lygtai nespejo ji... Zodziu neliko jegu isgimdyti vaikeli, panaudojo kazkokius spec irankius, dar kazka, paskui kauno klinikos, vaikelio gaivinimas, pasirase kruva popieriu del ivairiu galimu staigiu operaciju (bet ju neprireike), nervai, sokas ir ilga nerimo savaite....
Reikia kiekvienai ivertinti savo gebejima istverti skausma ir jei gydytoja mato kad eiga bus ilga, veikla nesivysto ir pataria daryti epidura tai as sakyciau butu kvaila neklausyti ju... Dar per kazkokia rusu laida kalbejo kad 2 procentai moteru praktiskai isvis gimdymo metu nejaucia skausmo, vienos jaucia ypac stipru o kitos silpnesni ir t.t. zodziu sito patvirtinti negaliu bet visgi as nesu nieko girdejus su tiesioginiais irodymais kad kazkam tas epiduras baisiai pakenke mamai ar vaikeliui... nevertinu tokiu salutiniu irodymu kaip kad "po dvieju metu nuo epiduro pradejo skaudet nugara nors anksciau nieko tokio man nera buve" (nesamone tokios isvados), o kiek teko kamantineti pacius anesteziologus (per pamokeles) tai jie niekada nesako kad del epiduro nutiko kazkokiu baisiu nelaimiu... nors vargu ar verta tiketis kad jie sakytu ka kitaip smile.gif.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

As tai zadu pasirinkti gera daktara kuriuo pasitikeciau, jis ir patars ar reikia nuskausminamuju ar ne ax.gif Siaip labai bijau skausmo blush2.gif Tai vyras juokiasi, sako, atvesiu i ligonine o tu jau reksi - nuskausminkit! lotuliukas.gif
Atsakyti
Man darė epidūrą, kai gimdžiau dukrytę, bet vistiek velniškai skaudėjo ir viską jaučiau doh.gif aišku gal ir mažiau to skausmo buvo negu visai be nuskausminimo, bet nežinau kaip būna be nuskausminimo, todėl negaliu tiksliai pasakyti ar tas epidūrinis nuskausminimas man kiek nors padėjo ar visai nepadėjo schmoll.gif bet man vien nuo minties, kad buvo padarytas nuskausminimas buvo kažkiek ramiau ir geriau lotuliukas.gif
Atsakyti
gimdziau pirma vaikuti be nuskausminimo. Labai daug padejo vyras, isnaudojom naturalisu nuskausminimo budus (vonie, masazus). Manau yra per daug neigiamu epiduro savybiu, todel ir antra noreciau gimdyt be jo ax.gif Suvokiau, kad man svarbiau vaikucio sveikata nei mano patirtas skausmas. Beje, jis nebuvo nepakeliamas. Tereikia nugaleti baime ir kaip imanoma labiau atsipalaiduoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ciku_caku @ 2009 06 01, 23:02)
jau nusipirkau epiduro rinkinuka, jei prireiks - butinai naudosiu  thumbup.gif

o uz kiek pirkai,zadu irgi pirkt biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2009 07 28, 16:03)
gimdziau pirma vaikuti be nuskausminimo. Labai daug padejo vyras, isnaudojom naturalisu nuskausminimo budus (vonie, masazus). Manau yra per daug neigiamu epiduro savybiu, todel ir antra noreciau gimdyt be jo  ax.gif  Suvokiau, kad man svarbiau vaikucio sveikata nei mano patirtas skausmas. Beje, jis nebuvo nepakeliamas. Tereikia nugaleti baime ir kaip imanoma labiau atsipalaiduoti 4u.gif

nu sorry, kad neizeisciau, bet man juokingi tokie pasisakymai. nu jeigu skausmas nebuvo nepakeliamas, tai aisku nafik ta epidura, ka cia dar reikia komentuoti. kalba eina apie nebepakeliama skausma, juk ir daraisi epidura, kai jau nebepakeli, ir paprasyti is to skausmo nevisada besugebi
Atsakyti
Pirmą vaiką gimdžiau be epidūro, skausmas nežmoniškas doh.gif po gimdymo, kai prisimindavau tą skausmą net depresiją apimdavo, savęs buvo gaila. Vyras šalia buvo, bet nenorėjau jo matyt, ,,,baisus prisiminimai.
Antrą vaiką gimdžiau su epidūru thumbup.gif liuks, tikrai faina. Nesakau kad visai neskauda, bet palyginus su pirmu tai lyg uodo įkandimas. Po epiduro jokiu pašalinių poveikių nejutau. Mano nuomonė tik su epiduru. mirksiukas.gif
Atsakyti
as irgi uz epidura. man ji padare kai atsiwere 4cm o jie atsiwerinejo 6h doh.gif tai tokie nezmoniski skausmai buwo kad nu juk net gulet neimanoma.. epidura padare ir wiskas liuks smile.gif paislejau o paskui kai reikejo jau stumti nors jegu turejau is isstumiau per 3 saremi. Nesuprantu kam weltui kenteti toki skausma... g.gif ir waikui tas epiduras wisai nekenkia.. ir man jokiu pasekmiu nebuwo.. nzn kaip kitom bet antra jai gimdyciau tai tik su juo! mirksiukas.gif
Atsakyti
O ten reikia atsivest tuos vaistukus ar turi lignineje? Ir kiek kainuoja?
Atsakyti
Na turi viską, ir anestezologus turi tikriausiai kiekvieni gimdymo namai. Kainuoja tikriausiai įvairiai. Man kainavo 250 4u.gif
Atsakyti
AS sakiau ziuresiu kaip man seksis, jei bus sakes imsiu doze biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2009 08 16, 22:55)
AS sakiau ziuresiu kaip man seksis, jei bus sakes imsiu doze biggrin.gif

Taip ir reikia galvoti thumbup.gif , nes tokiu dalyku negali planuoti, gal jau tau bus per velu, ar vel kokios kitos priezastys.Manau nereikia nusistayti, kad butinai su arba be, nes paskui kaip viskas vyksta ne pagal plana sunkoka mirksiukas.gif
Atsakyti