Pirma gimdziau jau senokai ir ne Kaune,bent toje ligonineje ju dar ir nebuvo.Tai prisikankinau,todel noreciau dabar su epiduru pabandyt.Girdejau,kad vienose mokamas epiduras,o kitur nemokamas.
Gal zinote kaip KMUK ?Ar mokamas,ir kiek kainuoja?
QUOTE(blaxtiena @ 2009 08 17, 21:45)
as jauciu, kad griebsiu epidura taip pat, nors labai nenoriu nusiteikti, kad butinai su juo...nes , vdrug jei neiseis, tai tada pulsiu i panika
mano gine sake geriausia leisti iki 6cm, bet yra daktaru kurie suleidzia ir 8cm, bet tada buna labai prasta savijauta po epiduro, vat vienoms galva skauda, kitoms nugara ir gan ilgokai, vienoms uztrunka iki puses metu
mano gine sake geriausia leisti iki 6cm, bet yra daktaru kurie suleidzia ir 8cm, bet tada buna labai prasta savijauta po epiduro, vat vienoms galva skauda, kitoms nugara ir gan ilgokai, vienoms uztrunka iki puses metu
as taip pat zadu gimdyti su epiduru ir man patare prasyti daktares, kad po gimdymo pastatytu lasaline ir kuo daugiau gerti skysciu, kad pasisalintu vaistai is organizmo. tada neskauda nei nugara, nei kitokiu salutiniu poveikiu nera
QUOTE(Viktorija9 @ 2009 08 18, 12:27)
Pirma gimdziau jau senokai ir ne Kaune,bent toje ligonineje ju dar ir nebuvo.Tai prisikankinau,todel noreciau dabar su epiduru pabandyt.Girdejau,kad vienose mokamas epiduras,o kitur nemokamas.
epiduro rinkinukas vaistinese kainuoja 70 lt, na apie bijau pameluoti...
Pvz.Antakalnio klinikose suleidus epidura gimdymo metu reikia atpirkti, o vaistineje esancioje prie gimdymo namu jisai kainuoja apie 40 litu...
Kai paprašiau epidūro, atėjo anestezologė ir papasakojo visą tiesą apie galimą šalutinį poveikį
Paklausiau ar skaudės nugarą? Tik nusijuokė ir pasakė:"prisiskaitei"
Taigi nugaros man nei kiek neskaudėjo, nei iš pradžių nei vėliau
O kai pirmą vaiką gimdžiau be epiduro, pusė metų skaudėjo nugara.
QUOTE(blaxtiena @ 2009 08 18, 14:11)
epiduro rinkinukas vaistinese kainuoja 70 lt, na apie bijau pameluoti...
Pvz.Antakalnio klinikose suleidus epidura gimdymo metu reikia atpirkti, o vaistineje esancioje prie gimdymo namu jisai kainuoja apie 40 litu...
Kazkas minejo, kad ligonineje kainuoja apie 250lt, o vaistineje tik tiek?
Labai skirtingi visu komentarai. Vienos skundziais skausmais po to, kitos sako, kad visiskai nieko nebuvo. Mastau ar tos kur skundzias, gal tiek skausmai nebutinai nuo epiduros...
Juk kaip minejo auksciau po epiduros neskaudejo nugara, o po pirmojo gimdymo be epiduros skaudejo
QUOTE(Cucumi @ 2009 08 18, 15:53)
Kazkas minejo, kad ligonineje kainuoja apie 250lt, o vaistineje tik tiek?
Labai skirtingi visu komentarai. Vienos skundziais skausmais po to, kitos sako, kad visiskai nieko nebuvo. Mastau ar tos kur skundzias, gal tiek skausmai nebutinai nuo epiduros...
Juk kaip minejo auksciau po epiduros neskaudejo nugara, o po pirmojo gimdymo be epiduros skaudejo
Pritariu jusu nuomonei. Man irgi atrodo, kad visas bedas daznai jam nuraso. Ir kad vaikas nezindo ir kad apsnudes buna, bei nugaros ir galvos skausmai. Na as nepasakyciau, kad jutau koki tai salutini poveiki.
QUOTE(Cucumi @ 2009 08 18, 17:50)
Kaip daktarai ziuri i tai?
Neniekina? Is serijos "islepus boba". Tos visos ekuseres jauciu naturaliai gimde ir is pavydo gali niekint mus?
Neniekina? Is serijos "islepus boba". Tos visos ekuseres jauciu naturaliai gimde ir is pavydo gali niekint mus?
Jei daktaras niekina gimdyvės pasirinkimą, reikia keisti daktarą... O šiaip tikriausiai jų visokių nuomonių yra. Kai dar būdama nėščia savo giniui pasakiau, jog noriu gimdyti su epidūru, jis palaikė mano pasirinkimą. Sakė, kad dažnai moterys dėl įvairių priežasčių bijo šios procedūros, nors nereikėtų - anot jo, visos ginės pačios taip gimdo
Man gimdymo pradžioje sąrėmiai visiškai neskausmingi buvo, maniau, bus juokų darbas. Bet vėliau vistik prireikė epidūro, net labai
Labai daug negeru kalbu apie ta epidurini ir tai labai veikia... Noreciau, bet daznai visi pasiziuri su panieka kai pasakau...
Pvz sake, kad kai veikia nuskausminamieji mamos organizmas gimdymo metu negalima kazkokio tai dalyko, kuris nuskausmina vaikui gimdyma ir vaikas jaucia skausma gimdamas...
Pvz sake, kad kai veikia nuskausminamieji mamos organizmas gimdymo metu negalima kazkokio tai dalyko, kuris nuskausmina vaikui gimdyma ir vaikas jaucia skausma gimdamas...
pirma vaikeli gimdziau be epiduro, antra - su, rytoj terminas
!! - prasysiu vel epiduro. pries antra gimdyma galvojau, kad tikrai nedarysiu epiduro, nes bijojau pacios proceduros ir pasekmiu, bet paprasiau ir labai dziaugiuosi. jokio skausmo, visa kita labai gerai jauciama, nepavargsti ir gali dziaugtis gimusiu vaikeliu dar gimdykloje
). Svarbiausia nebuvo jokiu pasekmiu: galvos, nugaros skausmu, nes nuolat gimdymo metu lasejo lasine.
Skausmas labai isvargino pirmo gimdymo metu - kone iki samones nettekimo.
kam kenteti, kai yra visos salygos to isvengti
Skausmas labai isvargino pirmo gimdymo metu - kone iki samones nettekimo.
kam kenteti, kai yra visos salygos to isvengti
Pries penkis metus vieno gimdymo metu teko isbandyti ir gimdyma su nuskausminimu ir be jo, t.y. pradzioj paprasiau epidurinio nuskausminimo ir viskas buvo gerai, bet veliau prasidejo problemos (ir tikrai ne del nuskausminamuju, tiesiog mano sunus pasuko paskutiniu momentu galvyte ir strigo), tada akusere nusprende nutraukti visus nuskausminamuosius ir bandyti atstatyti galvute su mano pagalba. Palaukiau gera valanda, kol baigesi nuskausminamuju poveikis, o ta ir prasidejo..... Be nuskausminamuju gimdydama daugiau alpau ir mane gaivino, nei gimdziau, galiausiai gydytoja mano suneli tiesiog isstume is manes. Dabar laukiuosi antro ir tikrai zinau, kad epidurine nejautra prasysiu naudoti nuo pat pradziu, nes tas paskutines dvi pirmo gimdymo valandas tik labai labai kankinausi.
Kadangi epidurine nejautra man buvo naudojama, galiu pasakyti, kad jokio poveikio veliau del to nejutau, tiesa pats gimdymas (jo pabaiga), buvo tokia varginanti ir kankinanti, bet manau del to, kad ziauriai skaudejo, o vaikutis vis negime.
Kadangi epidurine nejautra man buvo naudojama, galiu pasakyti, kad jokio poveikio veliau del to nejutau, tiesa pats gimdymas (jo pabaiga), buvo tokia varginanti ir kankinanti, bet manau del to, kad ziauriai skaudejo, o vaikutis vis negime.
Klausiausi paskaitos apie epidura tai paprastai nebuna poveikio mamai, bet kaip ir visur tikimybe yra, kad gali kas nors nutikt, kaip sakant net zaizda turint gali pasigaut infekcija. Tos migrenos ir nugaros skausmai yra labiau kaltinimas epidurai nei kiek pati epidura butu del to kalta, be abejo buna visokiu isimciu...
Minusas del to kaip jau minejo pries tai moteris, kad pasibaigus vaistu veikimui gali isprotet nuo skausmo, nes nieko nebuvo ir tau staiga tokie skausmai... bet taip ir ne kasdien buna...
Minusas vaikui tas, kad dazniausiai buna problemu su maitinimu, bet ir ne visada.
Zodziu spresti pacioms
As sakiau tarsiuos su akusere, ka ji sakys, kaip ten man vyks pariruosimas isejimui
Minusas del to kaip jau minejo pries tai moteris, kad pasibaigus vaistu veikimui gali isprotet nuo skausmo, nes nieko nebuvo ir tau staiga tokie skausmai... bet taip ir ne kasdien buna...
Minusas vaikui tas, kad dazniausiai buna problemu su maitinimu, bet ir ne visada.
Zodziu spresti pacioms
Aš "bandžiau" gimdyti su epidūru (po to prireikė cezario). Nuskausmino tik vieną pusę. Su kita puse skausmus jaučiau be galo didelius. O stūmimo jokio nėjo daryti ir gimdos veiklos nebuvo. Jeigu trečią reiktų gimdyti-jokio epidūro