Bet cia vel tas 1 is 1000000
Apie sita varianta ir pasakojo... Ziauriai cia...
Iš karto buvau nusiteikusi gimdyti be epidūro, save įtikinėju jog man jo neprireiks, tariausi su savo mažyle, kad as jai padesiu, o ji man
Taip ir buvo, gimdžiau be epidūro, sarėmius kentėjau vonioje, ir kitą ketinu gimdyti be epidūro. Si savo gimdyma prisimenu kaip malonia gyvenimo patirti.
Taip ir buvo, gimdžiau be epidūro, sarėmius kentėjau vonioje, ir kitą ketinu gimdyti be epidūro. Si savo gimdyma prisimenu kaip malonia gyvenimo patirti.
QUOTE(speciuke @ 2009 09 03, 00:39)
Aš "bandžiau" gimdyti su epidūru (po to prireikė cezario). Nuskausmino tik vieną pusę. Su kita puse skausmus jaučiau be galo didelius. O stūmimo jokio nėjo daryti ir gimdos veiklos nebuvo. Jeigu trečią reiktų gimdyti-jokio epidūro 
mano situacija buvo panasi, bet daktarai dvejojo 4 valandas cezaris ar pati gimdau...Nusprende, kad bandom, kaip cia pjaus likus 2cm...
Bandziau stumti su 8 cm, sunkiai, viskas stojo, gavau arklisku doziu skatinamuju ir po 45 minuciu stumimo isvydo pasauli musu dukryte.
Antram epidurui - ne!
QUOTE(blaxtiena @ 2009 09 04, 19:11)
mano situacija buvo panasi, bet daktarai dvejojo 4 valandas cezaris ar pati gimdau...Nusprende, kad bandom, kaip cia pjaus likus 2cm...
Bandziau stumti su 8 cm, sunkiai, viskas stojo, gavau arklisku doziu skatinamuju ir po 45 minuciu stumimo isvydo pasauli musu dukryte.
Antram epidurui - ne!
Antram epidurui - ne!
pasigailėkit savo gimstančių vaikučių epiduro metu,ar niekad nesusimąstėt, kodėl tiek daug vaikų reikalingi spec masažai ir kitokios procedūros.
QUOTE(mokam-galim @ 2009 09 05, 21:49)
pasigailėkit savo gimstančių vaikučių epiduro metu,ar niekad nesusimąstėt, kodėl tiek daug vaikų reikalingi spec masažai ir kitokios procedūros.
Lieka mamycių paklausti, gal epidurą darė. Taip...taip...taip.Išstūmimas pailgėja dvigubai- jau vien to užtenka vaikučio galvytei esant kauliniam dubeny suspaustam... 
sutinku kad būna įvairių atvėjų, bet man stūmimas tikrai ilgesnis buvo be epidūro, nors vaikelis buvo pusė kilo mažesnis
Dauguma tu "istoriju" yra mitai. Isitikinau kai pakalbejau su medikais, kurie dirba su epiduru 
Moterys bet koki skausma ar neskanduma numeta ant epiduro... Skauda ta ir ta, tas anas blogai, ai juk dariau epidura...
Juk labai lengva nuomesti viska ant epiduro
Moterys bet koki skausma ar neskanduma numeta ant epiduro... Skauda ta ir ta, tas anas blogai, ai juk dariau epidura...
o klaipedoj dabar is vis sa o reikia tureti,nes neduoda
na as tai kolkas galvoju, kad gimdysiu ir be epiduro...tikiuos, kad iskentesiu viska, nes ne viena pasakojo kaip jai buvo, kai suleido ir poto viena nuo puses nebejaute koju ir dar poto ja ginekologe apreke visaip, nors ir buvo ideje i kisene jai....
kitai tai po gimdymo buvo taip, kad atsistoja ir girdi kaip kaulai grysta i vieta, kai atejo gydytojas tai sako jai: tu dziaukis, kad dar isvis vaikstai
tai kazkaip bijaus delto epiduro
tai kazkaip bijaus delto epiduro
QUOTE(<Pienė> @ 2009 07 26, 22:11)
Labai daug kas priklauso nuo anesteziologo. Drauge pvz gimde, pasieme epidura, bet sake toks skausmas buvo, kad galvojo kad isprotes.. Bet siaip, pagal viska, gali buti kad skaudes, bet tikrai ne tiek kiek be epiduro, arba neskaudes, o jausis tik toks nemalonus tempimas 
tai ne nuo anesteziologo priklauso o nuo moters pacios, kaip ji ernesa skausma mano draugej dare epidura ji visvien reke nuo skausmu ir sake kad zveriskai skauda, o man dare tai psijutau kaip JAV kino filmuose kur tik pastenti reikejo ir vsio
su treciu jau nieko neplanuoju ..nes visko gali buti
jei gydytojai pasakytu kad reikia epiduros-tai taip..bet šiaip del savo baimiu-
Manu nereikia būti kategoriškai nusistačiusiai vienu ar kitu poelgiu. Juk nežinai kaip bus geriausia, o ypač dar jei nesi gimdžiusi...
Negalima sakyti: Aš darysiu tik taip, o ne kitaip. Reikia logiškai apmastyti ir realiai įvertinti įvairius galimus variantus. Juk yra ir tokių moterų, kurios nualpsta ir nebegali gimdyti. Tu niekada nežinai kaip bus tau.
Sekmės
Sekmės
QUOTE(marytyy @ 2009 09 12, 12:27)
Manu nereikia būti kategoriškai nusistačiusiai vienu ar kitu poelgiu. Juk nežinai kaip bus geriausia, o ypač dar jei nesi gimdžiusi...
Negalima sakyti: Aš darysiu tik taip, o ne kitaip. Reikia logiškai apmastyti ir realiai įvertinti įvairius galimus variantus. Juk yra ir tokių moterų, kurios nualpsta ir nebegali gimdyti. Tu niekada nežinai kaip bus tau.
Sekmės
Sekmės
Labai teisingai!!! Gyvas pavyzdys esu as - buvau nusistaciusi gimdyti naturaliai, be jokiu nuskausminamuju ir tt. Na, o susikloste tokia situacija, kad paklause manes, arba Cezaris arba epiduras, teko pasirinkt epidura... Ir likau patenkinta 100 %. Dabar laukiuosi antro ir mastau apie epidura.