Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
pagimdziau pries 4dienas. nebuvau nusistaciu su epiduru ar be, bet eigoj pasirinkau su epiduru ir labai dziaugiuosi. per saremius miegot galejau o stangas jauciau ir pagimdziau be jokiu plysimu smile.gif kita gimdyma irgi ziureciau pagal situacija, kiekvienas kitoks. ir manau kiekviena moteris skausma pernesa kitaip, tai tikrai nera ko nusistatyt pries ar uz epidura smile.gif
Atsakyti
Gimdžiau su epidūru ir tikrai nesigailiu.
Antrą gimdyčiau irgi su juo.
Atsakyti
Gimdymo metu pasirinkau epidurine nejautra. Vos suleidus pradejo stoti dukrytes sirdute verysad.gif Po 26 min. ir extra CP jau turejau mazyle ant ranku. Deja, bet kita karta taip nerizikuociau. Jei viskas butu pasibaige kitaip, tikrai rinkciausi epidura 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Soffyyy @ 2010 10 11, 07:33)
Gimdymo metu pasirinkau epidurine nejautra. Vos suleidus pradejo stoti dukrytes sirdute verysad.gif Po 26 min. ir extra CP jau turejau mazyle ant ranku. Deja, bet kita karta taip nerizikuociau. Jei viskas butu pasibaige kitaip, tikrai rinkciausi epidura 4u.gif

Bet gal tai tik sutapimas ar tiek tetruko? unsure.gif
Papildyta:
Siulyciau dar pries gimgyma pakalbeti su savo mama, gal dar ir mociute apie gimdyma - kas kaip ir kiek kentet reikejo...
As zinojau,. kad mamai ir mociutei gimdymas buvo laabai ilgas ir skausmingas - net iki trumpo samones netekimo... tai net neabejojau, kad gimdysiu tik su epiduru. Ne trupucio nesigailiu. Kaklelis buvo prasiveres vos 3 cm, kai jauciau saremius jau kas 3 min... Atsidarinejo kaklelis labai letai...Tai kaip as buciau istverus ta 12 valandu be epiduro, tai nedrystu net pagalvot blink.gif .
Papildyta:
palyginimuinimui kitai is palatos - kaklelis jau 8cm prasidares, o ji dar tik jaust pradejo thumbup.gif .
Atsakyti
Gimdziau su epiduru ir kitus kartus gimdyciau tik su epiduru.
Atvaziavau i ligonine 10 ryto. Apie 13 gavau epidura. Tada gulejau lovoj ir nuobodziavau biggrin.gif Skausma nueme visiskai. Bandziau net knyga skaityt, bet nejo susikaupt aisku biggrin.gif
18.30 pagimdziau. Pats sunkiausias ir skausmingiausias reikalas buvo stumimas. Bet tas truko tik valanda, tad gimdyma atsimenu kaip 'nieko baisaus' smile.gif
Atsakyti
aš gimdžiau be epidurinio. visos mano "kančios" truko apie 3 val. daktarė apžiūrėjusi pasakė, kad labai greitai viskas pas mus klostosi, kai užsiminiau apie epidurini, pasakė, kad nespės jo poveikis prait kol reiks gimdyti.
Šiaip dabar esu visai patenkinta, kad be jo gimdžiau, aišku kaip sakant už kančias niekas medalio neduoda, bet jokių blogų prisiminimų tikrai nėra
Atsakyti
Sveikutės, pirmąją gimdžiau su epidūru, buvau labai jauna, neįsivaizdavau, kaip viskas bus, pabijojau...
Šiaip viskas buvo gerai, bet toks vaizdas, kad nedalyvavau gimdyme, viskas vyko kažkur šalia, pati tik iš šalies stebėjau - nes kai nejauti kojų, skausmo - labai keistas jausmas... blink.gif
Gimdyme buvo ir vyras ir mama - tai mama su siaubu stebėjo, kai po gimdymo kojos linko, pastovėt negalėjau, kaip invalidė, o ir pačiai kažkaip labai nesmagu buvo.
Dabar jau kažkokį kitą požiūrį išsiugdžiau, noriu pajusti vaikelio atėjimą, kuris ne veltui skausmingas, tačiau moteriai tikrai ištveriamas. Nenoriu būt tik stebėtoja suparalyžuotomis galūnėmis...
Atsakyti
as pirmaja mergyte gimdziau su epiduru, dziaugiausi labai, nes ir numigti galejau ir siaip pailsejau pries sunku darba (nes para pries tai buvau nemiegojusi). Pries gimdyma buvau apsisprendus gimdyti be nuskausminamuju, bet kai viskas prasidejo, jau ilgai negalvojau, nes saremiai buvo skausmingi, o ir paciai sokas buvo, tad pasirinkau vaistus. nors vaistu poveikiui praejus, skausmai dideli prasidejo. tada dar kankinausi apie 4 valandas (issitese mano stumimo "malonumai").
o antraja mergyte gimdziau be epiduro. Buvau labai rami, pati nuvaziavau i ligonine, atlaukiau saremius, greit viskas ivyko (nuo saremiu pradzios 4val skaiciuojant, o kad didelius skausmus kesti, tai apie 1,5 val). Nezinau, ar cia mano ramumas itakojo, bet nusprendziau didvyriskai viska atkenteti, ir labai dziaugiuosi, nes antra gimdyma laikau daug lengvesni uz pirmaji.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 10 13, 11:54)
Nenoriu būt tik stebėtoja suparalyžuotomis galūnėmis...

SKirtingai veikia visus, manes nei suparalyziavo nei kojas ateme, ir suvokiau viska kuo puikiausiai..Tiesiog nueme skausma ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Soy @ 2010 10 15, 09:49)
SKirtingai veikia visus, manes nei suparalyziavo nei kojas ateme, ir suvokiau viska kuo puikiausiai..Tiesiog nueme skausma ir tiek.

Man irgi nieko nesuparalyzavo blink.gif
Atsakyti
Jei gimdisiu darkarta tai tikriausiai kad be epidurio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Soy @ 2010 10 15, 07:49)

drinks_cheers.gif

Pirmąkart gimdžiau su epidūru, tiesiog pirmąkart viskas baisiau, skausmingiau, pabijojau, kad neiškentėsiu..Po epidūro buvo veikla sulėtėjusi, vaikiuko širdies tonai šokinėjo, buvo sušauktas gydytojų pasitarimas, nuspręsta neskubėti su CP, šiaip ne taip kaklelis atsidarė, bet sarėmių nebejaučiau, teko stumti pagal gydytojo nurodymus, stūmimas truko valandą.. doh.gif Visas gimdymas nuo įėjimo į gimdyklą - apie 6h..
Antrąkart prasidėjus sąrėmiams į ligoninę neskubėjau, laukiau namie, nuvažiavau į GN tik nebegalėdama iškėntėt dažnų sąrėmių..Gimdykloje jau maldavau epidūro, bet atsidarymas jau buvo 8cm, nieks epidūro nebedarė, viską jaučiau stūmimo metu, dukrytė užgimė labai greitai, vos po kelių stūmimų..Visas gimdymas truko daug trumpiau - 2h..
Jei gimdyčiau trečiąkart, epidūro nesidaryčiau, viską galiu iškentėti. blush2.gif
Atsakyti