2011 gimdžiau pirmą kartą. Be jokių nuskausminamųjų, epidūrų ar dar velniai žino ko. Taip, skaudėjo. Bet buvau labai susikaupus, nesiblaškiau, nerėkiau, kvėpavau ir savęs gaila nebuvo. Norėjau patirt viską. Abi su mažyle pasistengėm, kaip komanda dirbom. Be galo tuo džiaugiuosi.
Antrą kart daryčiau lygiai tą patį.
QUOTE(klaara @ 2011 03 19, 17:23)
Ar vemime grozio ieskot bandot?
Tikiu kad nieko grazaus jame,betgi nebutinai vemiama per gimdyma 
Vemiama ne del skausmo, o del naturalios reakcijos atsidarinejant gimdos kakleliui
Pirma gimdziau be epiduro, del antro dar svarstau... Atrodo nei uz ka nenoreciau vel patirti to pragarisko skausmo, bet kita vertus nezinau kaip bus si karta, gal viskas paprasciau...
QUOTE(zhiu @ 2011 04 12, 21:11)
O man labai idomu ar skauda darant epidiura? As siaip kadangi zinau jog esu nepakanti skausmui manau jog prasysiu jo, bet bijau pacios jo atlikimo proceduros 
Neskauda visai, man irgi baisu atrode ta adata i nugara, du kart perklausiau anestioziologes ar neskaudes, sake ne
As gimdziau su epiduru ir antra kart rinkciaus ta pati. Viskas buvo atlikta puikiai, po to jokiu salutiniu 'efektu', vaikas buvo ivertintas 10 pagal apgar.
pirmus du gimdžiau su epidūru, trečią be. na, kažkiek į galą jau skaudėjo, bet vykdžiau visus gydytojos ir akušerės nurodymus, tai tikrai nebuvo skausmas nepakeliamas.
gimdziau be epidurinio, nors buvau nusipirkus, bet ginekologes deka (nes pagal ja man dar nelabai skauda)nuskausminamuju neleido.
antra kaip gimdysiu, tai tik su nuskausminamais ir dzin ka daktarai sakys, nes ne jie turi kenteti.
antra kaip gimdysiu, tai tik su nuskausminamais ir dzin ka daktarai sakys, nes ne jie turi kenteti.
Sveikos merginos, galiu parduoti nepanaudota pilna epiduro rinkini. Klaipeda-Gargzdai. Tel.: 868935004
QUOTE(Nikutė @ 2011 07 29, 14:37)
gimdziau be epidurinio, nors buvau nusipirkus, bet ginekologes deka (nes pagal ja man dar nelabai skauda)nuskausminamuju neleido.
Nu dar graziau, kaip gali ginekologe nuspresti, ka tau rinktis
QUOTE(Nikutė @ 2011 07 29, 15:37)
QUOTE(barboryte1 @ 2011 08 17, 16:27)
Nu dar graziau, kaip gali ginekologe nuspresti, ka tau rinktis
Ji tik gali patarti, parekomenduoti, o pasirinkimas turi buti gimdyves. Man akusere isaiskino galimus minusiukus epiduro, kurie realiai nera labai baisus, suteike visa informacija ir pridure -tavo reikalas rinktis, gimdymas - ne varzybos, kuri sauniau ar stipriau pasirodys. Gimdymai, moterys skirtingos.
Gydytojai taip pat ir mato kokia yra gimdymo eiga - jei viskas klostosi puikiai, nera jokio reikalo leisti epidura, kuris gali prailginti gimdymo laika, motina gali nebejausti stangu ir tt.
Pirma gimdziau su epiduru VGN (ten kaip supratau visoms ji siulo), antra - be epiduro AK. Antro gimdymo metu jutau visa procesa intuityviai, pagimdziau greitai ir lengvai
Jei gimdyciau trecia karta - be epiduro
Pirma gimdziau be epiduro, pakankamai lengvai. Visiems sakiau, kad kam tas epiduras, isgyvenama ir be jo, o be to, po epiduro gali buti vieni nemalonumai su nugara. Prasidejus antram gimdymui dar vaziuojant i ligonine jau zinojau, kad imsiu epidura ir man buvo nusispjauti ant visu pasaliniu galimu poveikiu. Saremiai buvo be galo tankus ir skausmingi, atsikvepti laiko neturejau. Gavau epidura, atsigavau, juokavau su vyru. Man asmeniskai gimdyno nesuletino. Keli minusai, kad viena koja buvo nutirpusi apie valanda laiko po gimdymo ir per stumima nelabai jauciau, kada stumti. Akusere pasitaike labai faina moteris, jinai sake kada kaip kiek ir pagimdziau be problemu, ir be dideliu skausmu. Trecia karta jei tektu gimdyti... pirma ziureciau, kaip prasidetu gimdymas. Jei kaip pirmas gimdymas, tada neimciau, jei kaip antras, tada imciau epidura.
O iki kiek daugiausiai cm atsidarius kakleliui dar daromas epiduras? Klausiu,kad nebutu poto per velu jau jo ir prasyti
Beje,ji reikia atpirkti ar ne?
Beje,ji reikia atpirkti ar ne?
QUOTE(Respect @ 2011 08 20, 17:00)
Gydytojai taip pat ir mato kokia yra gimdymo eiga - jei viskas klostosi puikiai, nera jokio reikalo leisti epidura, kuris gali prailginti gimdymo laika, motina gali nebejausti stangu ir tt.
Pirma gimdziau su epiduru VGN (ten kaip supratau visoms ji siulo), antra - be epiduro AK. Antro gimdymo metu jutau visa procesa intuityviai, pagimdziau greitai ir lengvai
(pirma karta su dievais kalbejau, nors ir su epiduru).
Nesvarbu, ka gydytojas mato, jeigu gimdyve pageidauja, ne jam spresti, kiek jai skauda. Jis tik gali patarti, kad gal neverta. Kiek supratau is pasisakymo, gimdyvei nebuvo taip lengva, kaip atrode gydytojui. Mano drauge irgi pakliuvo pas tokia naturaliste, tai kankino kankino, kol jau buvo per velu leisti. Gal, jeigu butu grieztai reikalave, bet lyg ir norisi gydytojo klausyt, kuris 'geriau mato eiga', taciau rezultate gavosi taip, kad net samones neteko ir visos pabaigos nemate ir po tokio iskankinto gimdymo dar dabar bijo pagalvoti apie antra vaikeli...tai ar jau tas epiduras butu taip pakenkes?
pirmą gimdžiau su epidūru, antrą be epidūro (nebespėjo suleisti, o būčiau pasirinkusi vėl epidūrą).
o dabar nežinau. Antras gimdymas buvo lengvesnis ir greitesnis, nors ir skaumsnigesnis. viskas vyko labai greitai, o ir vaikas buvo mažesnis už pirmą, lengviau gimė.
turbūt jeigu su trečiu ilgai atsidarinėtų kaklelis, pvz. 5 cm per kokias tik 3-4 valandas atidarytų, gulint gimdykloj - tada epidūrą imčiau.
po epidūro pačiai jokių sveikatos pakitimų nebuvo. nei kas skaudėjo, nei vėmiau ir pan.
sutapimas ar ne, bet pirmas vaikas buvo žymiai dirglesis iki kokių 3 mėn. ir sunkiau ėmė krūtį. Bet gal čia ir dėl to, kad pirmas vaikas, nemokėjau tinkamai paduoti, aš pati buvau dirglesnė dėl nežinojimo.
o dabar nežinau. Antras gimdymas buvo lengvesnis ir greitesnis, nors ir skaumsnigesnis. viskas vyko labai greitai, o ir vaikas buvo mažesnis už pirmą, lengviau gimė.
turbūt jeigu su trečiu ilgai atsidarinėtų kaklelis, pvz. 5 cm per kokias tik 3-4 valandas atidarytų, gulint gimdykloj - tada epidūrą imčiau.
po epidūro pačiai jokių sveikatos pakitimų nebuvo. nei kas skaudėjo, nei vėmiau ir pan.
sutapimas ar ne, bet pirmas vaikas buvo žymiai dirglesis iki kokių 3 mėn. ir sunkiau ėmė krūtį. Bet gal čia ir dėl to, kad pirmas vaikas, nemokėjau tinkamai paduoti, aš pati buvau dirglesnė dėl nežinojimo.