dukrą gimdžiau visiškai natūraliai. buvau prisiskaičius prieš pat gimdymą apie epidiūro žalą tai galvojau pirma pažiūrėsiu kas ir kaip... tai tie sąrėmiai pirmiausia mane nustebino, nes skausmas apskritai visai ne toks kokį įsivaizdavau... aišku skaudėjo ir vis labiau, bet tikrai ne taip, kad negalėčiau ištvert... ant galo jau buvo tokia fazė, kad lyg ir pradėjau gailėtis, kad be nuskausminamųjų gimdau, bet va ne be reikalo yra tos kelios akimirkos tarp sąrėmių - galima atsipūsti ir susikaupti... tai kentėjau ir vis laukiau kol prasidės tie baisumai...tai kai akušerė pasakė, kad jau laikas stumti pagalvojau va jau dabar, bet kelis kartu pastenėjau ir jau pamačiau dukrytę... ir tik puikiai prisimenu kaip pagalvojau "ką ir viskas?"
Na o antro leliaus atėjimas buvo ne toks sėkmingas
po epidiūro labai blogai jaučiausi... žiauriai skaudėjo galvą- nežmoniškai skaudėjo galvą, tikrai labiau nei kai lūžusi ranka kai buvo... ir taip kokias tris dienas tai teko dar gert nuskausminamuosius...
tai va tokia mano patirtis. trečią vaiką norėčiau gimdyti natūraliai, bet kaži kaip čia gautųsi kadangi jau CP darytas....
o šiaip kiekviena įvertikit ne tik patį gimdyma, be ir tai kas laukia po jo
šiaip nemanau kad epidiūras yra kažkoks baubas, bet visos žinom, kad kas natūralu yra geriausia