Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Tikrai visi žmonės skirtingai perneša skausmą. Todėl kiekviena mama turi tinkamai įvertinti savo galimybes. 4u.gif

dukrą gimdžiau visiškai natūraliai. buvau prisiskaičius prieš pat gimdymą apie epidiūro žalą tai galvojau pirma pažiūrėsiu kas ir kaip... tai tie sąrėmiai pirmiausia mane nustebino, nes skausmas apskritai visai ne toks kokį įsivaizdavau... aišku skaudėjo ir vis labiau, bet tikrai ne taip, kad negalėčiau ištvert... ant galo jau buvo tokia fazė, kad lyg ir pradėjau gailėtis, kad be nuskausminamųjų gimdau, bet va ne be reikalo yra tos kelios akimirkos tarp sąrėmių - galima atsipūsti ir susikaupti... tai kentėjau ir vis laukiau kol prasidės tie baisumai...tai kai akušerė pasakė, kad jau laikas stumti pagalvojau va jau dabar, bet kelis kartu pastenėjau ir jau pamačiau dukrytę... ir tik puikiai prisimenu kaip pagalvojau "ką ir viskas?" lotuliukas.gif beje griausi nuskausminimai man per pirmą gimdymą buvo kai vyras trynė man strėnas per sąrėmius thumbup.gif mirksiukas.gif

Na o antro leliaus atėjimas buvo ne toks sėkmingas verysad.gif likus mėnesiui iki termino nubėgo kruvini vandenys - pradėjo anksčiau laiko atsidalinti placenta, taigi skubiai teko daryti cezario pjūvį. padarė epidiūra skausmo nejaučiau, bet jausmas buvo bjaurus verysad.gif lelių į renimaciją, o mane vieną paliko, nes vyras nespėjo atvažiuoti net schmoll.gif fui nemalonu net prisiminti....
po epidiūro labai blogai jaučiausi... žiauriai skaudėjo galvą- nežmoniškai skaudėjo galvą, tikrai labiau nei kai lūžusi ranka kai buvo... ir taip kokias tris dienas tai teko dar gert nuskausminamuosius...

tai va tokia mano patirtis. trečią vaiką norėčiau gimdyti natūraliai, bet kaži kaip čia gautųsi kadangi jau CP darytas....

o šiaip kiekviena įvertikit ne tik patį gimdyma, be ir tai kas laukia po jo 4u.gif nes pirmos dienos - pačios sunkiausios ir atsakingiausios, tad reikia gerai jaustis... aš po natūralaus gimdymo jaučiausi puikiai ir galėjau kuo puikiausiai rūpinti mažyle... o kaip po CP jaučiausi tai dar ir manim kažkas turėjo rūpintis... 4u.gif na bet mano tokia ne tipiška situacija mirksiukas.gif

šiaip nemanau kad epidiūras yra kažkoks baubas, bet visos žinom, kad kas natūralu yra geriausia ax.gif aišku kol nekyla grėsmė...

Atsakyti
QUOTE(asfaltuota @ 2004 06 04, 14:31)
Vienu šūviu, o tiksliau vienu vaiku,  išbandžiau abu variantus:
gimdžiau su epidūrų, bet jis nesuveikė (ne ten pataikė), tai gavos kaip ir be... biggrin.gif
Jei gimdyčiau antrą- tik su epidūrų, tik dabar žiūrėčiau, kad viską gerai padarytų mad.gif
Joks skausmas man neatrodo prasmingas, net jei ir užgimsta nauja gyvybė... Gyvenime ir taip daug skausmo, dar laukia senatvė, viokios ligos, vėžys ar dar galas žino kas. Nesu mazochistė- nematau jokios romantikos tame , kai iš skausmo apsivemi, apsitriedi ir prarandi sąmonę, o tas džiaugsmas, su sąrėmiais kas minutę trunka pusę paros. Vaiku jau nebesugebi džiaugtis, nes sunkiai beprisimeni savo vardą ir ką čia veiki...

super atsakymas, man tai irgi gimdyme jokio stebuklo....per saremius pati vemti pradejau, tai vyras i mane su tokiu pasibaisejimu pasiziurejo...ir kas ten grazaus kitiems nieko nesuprantu....
Atsakyti
Pirmaja dukryte gimdziau su nuskausminimu ir galvojau, kad be to neimanoma pagimdyti. Bet antrojo gimdymo metu papuolem pas labai labai gera akusere Kauno klinikose ir ji taip pasistenge, kad be nuskausminimo pagimdziau. Esu uz tai jai labai dekinga. Zinoma geriau be epiduru, bet kiekvienas atvejas individualus.
Atsakyti
Pirmaji gimdziau su epiduru. Viskas praejo labai graziai ir gan greitai. Antraji nusprendziau gimdyt be jokiu nuskausminamuju - pagimdziau lygiai taip pat, lengvai ir greitai smile.gif Apturejau tik viena labai stipru saremi, kai jau zvaigzdutes akyse sukosi, po kurio reziume buvo - pilnas atsidarymas, o visa kita pakenciama. Taigi, jeigu tektu darsyk gimdyt, gimdyciau be epiduro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2011 03 10, 23:43)
super atsakymas, man tai irgi gimdyme jokio stebuklo....per saremius pati vemti pradejau, tai vyras i mane su tokiu pasibaisejimu pasiziurejo...ir kas ten grazaus kitiems nieko nesuprantu....

Ar vemime grozio ieskot bandot? lotuliukas.gif Tikiu kad nieko grazaus jame,betgi nebutinai vemiama per gimdyma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(memelietė @ 2011 03 05, 22:44)
po epidiūro labai blogai jaučiausi... žiauriai skaudėjo galvą- nežmoniškai skaudėjo galvą, tikrai labiau nei kai lūžusi ranka kai buvo... ir taip kokias tris dienas tai teko dar gert nuskausminamuosius...

Pirma vaika gimdziau su epiduru. Galva taip kaip apraset skaudejo beveik dvi savaites, savaite gulejau klinikose nepakeldama jos, negalejau net i wc nueit, savo mazyliu pasirupint. Koju nejauciau per gimdyma ir po jo...
Dukryte gimdziau jau be epiduro, nors skaudejo tikrai labai. Bet jus neisivaizduojat, kaip as savim didziavausi, kad istveriau, kokia laiminga buvau, kad galejau pati nusivezti savo mazyle is gimdyklos i palata, kad galejau pati ja rupintis, kad savim galejau rupintis ir kad po triju paru namuciu paleido bigsmile.gif
Jei bus dar trecias vaikiukas gimdysiu ir vel be epiduro...
Atsakyti
O man atvirksciai smile.gif
Pirma vaika gimdziau be epiduro, tai baisu prisimint net ta nakti. Kentejau skausmus, nekenciau viso pasaulio. Pagimdzius negalejau ant koju atsistot, baisiai viska skaudejo doh.gif Po poros dienu isleido, tai namie depresija buvo nezmoniska, vyras net bijojo viena namie palikt unsure.gif ziuredavau i langa ir verkdavau, gailejau saves kad teko iskesti tokius skausmus....ir dar tas nerimas, rupestis vaikeliu rolleyes.gif Be to galiu pasakyt kad labai nugara skaudejo, negalejau pasilenkt verysad.gif
Antra vaika jau zinojau kad tikrai darysiu epidura smile.gif Atejau gimdyt, padare epidura, atsigerem arbatos su vyru, pasikalbejom lotuliukas.gif Ateina daktare, apziurejo ir sako, na viskas reiks jau stumt rolleyes.gif Gime dukryte smile.gif gana didele smile.gif Ir ka, jokio streso, iskart galejau eit kojom i tulika smile.gif Galvos neskaudejo visai. Treciadieni pagimdziau, penktadieni pietavau jau namie 4u.gif Jokios depresijos, labai dziaugiuosi kad viskas sklandziai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lo-lo @ 2011 04 12, 08:38)
O man atvirksciai smile.gif
Pirma vaika gimdziau be epiduro, tai baisu prisimint net ta nakti. Kentejau skausmus, nekenciau viso pasaulio. Pagimdzius negalejau ant koju atsistot, baisiai viska skaudejo  doh.gif Po poros dienu isleido, tai namie depresija buvo nezmoniska, vyras net bijojo viena namie palikt  unsure.gif ziuredavau i langa ir verkdavau, gailejau saves kad teko iskesti tokius skausmus....ir dar tas nerimas, rupestis vaikeliu  rolleyes.gif Be to galiu pasakyt kad labai nugara skaudejo, negalejau pasilenkt  verysad.gif
Antra vaika jau zinojau kad tikrai darysiu epidura  smile.gif Atejau gimdyt, padare epidura, atsigerem arbatos su vyru, pasikalbejom  lotuliukas.gif Ateina daktare, apziurejo ir sako, na viskas reiks jau stumt  rolleyes.gif Gime dukryte  smile.gif gana didele  smile.gif Ir ka, jokio streso, iskart galejau eit kojom i tulika  smile.gif Galvos neskaudejo visai. Treciadieni pagimdziau, penktadieni pietavau jau namie  4u.gif Jokios depresijos, labai dziaugiuosi kad viskas sklandziai  4u.gif

O man labai idomu ar skauda darant epidiura? As siaip kadangi zinau jog esu nepakanti skausmui manau jog prasysiu jo, bet bijau pacios jo atlikimo proceduros blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zhiu @ 2011 04 12, 20:11)
O man labai idomu ar skauda darant epidiura? As siaip kadangi zinau jog esu nepakanti skausmui manau jog prasysiu jo, bet bijau pacios jo atlikimo proceduros  blush2.gif

Neskauda schmoll.gif tik kazkaip baisu, nes zinai ka tai reiskia, ir pries tai papasakoja apie galimus salutinius poveikius rolleyes.gif Kai duria nejauti, po to jauti toki kutenima silta stubure smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lo-lo @ 2011 04 12, 19:50)
Neskauda  schmoll.gif tik kazkaip baisu, nes zinai ka tai reiskia, ir pries tai papasakoja apie galimus salutinius poveikius  rolleyes.gif Kai duria nejauti, po to jauti toki kutenima silta stubure  smile.gif

Aciu uz atsakyma, kaip suprantu nereikia bijoti smile.gif
Atsakyti
Pirmus 2 gimdziau naturaliai.Ziauru.Saremius galiu istvert,bet stumimas.Jokio stebuklo,kaisneki 'su dievais'ir nori tik mirti blink.gif Pirmo stumimas uztruko 1val.30min. ,antro 1val.45min. verysad.gif Stumimo jausmo jokio,tik zviegiau.Trecia kart buvo viskas suderinta taip,kad nepaveluociau ir gauciau visus nuskausminamuosius.Isgyvenau stebukla wub.gif mano lelyte atejo sveika ir neskausmingai i si pasauli.Stumimo jausmo nebuvo ir procesas uztruko1val.30min.bet as galejau save kontroliuoti,jausti.Ir vyras buvo kartu,galva gloste.Nereikejo masazuot nugaros pilnomis baimes akimis.
Patyriau stebukla,myliu savo dukryte,maitinu su dziaugsmu,nepatyriau pogimdyvines depresijos ir lelyte rami wub.gif
Yra moteru,kurios gimdo lengvai,bet yra ir tokiu...kur to kosmaro pamirst negali verysad.gif
Atsakyti
Pirmakart siulyciau nusiskausmint, nes tikrai kosmaras; antra gimdziau su epiduru-nelabai jutau skirtuma,daktare sake, kad zaibiskai atsidare kaklelis, todel skaudejo, bet uztad kancios truko tik iki 2.5val; o treciakart kai paprasiau nuskausminti-daktare tik numojo ranka, iki stumimo buvo like koks 10 saremiu, bet kazkaip pakeliami, visai malonus prisiminimai is trecio karto ir be epiduro, jei taip galima issireiksti:)
Atsakyti