Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
as uz epidura abiem rankom thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .juk ne marytes melnikaites laikai schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif islieka tik malonus prisiminimai.o ne taip kaip drauges pasakoje scare.gif scare.gif cray.gif mega_shok.gif mega_shok.gif
Atsakyti
Pirmaji gimdziau su epidurine nejautra, antra - be.. Jei reiketu gimdyti trecia karta - tikrai rinkciausi gimdyma be epiduro.
Atsakyti
Du kartus gimdžiau - pirmą kartą lengvai (gimdykloj prabuvau 4 val.), o antrą - dar lengviau (1 val. gimdykloje), be jokių epidūrų. Antrąsyk net skausmo nejutau. Tačiau gerai, kai viskas gerai. Jei trečią kartą tektų (nors abejoju), tai elgčiausi pagal situaciją - jei per daug skaudėtų (labiau, nei galėčiau iškęst), rinkčiaus epidūrą. bis.gif
Atsakyti
Primąjį vaiką gimdžiau be epiduro, antrą - su. Po pirmojo gimdymo antram ilgą laiką negalėjau pasiryžti - vis perekiojo gimdymo baimė (tas įspūdis ir panika neapleido iki pat antrojo gimdymo pradžios). Tik dabar, pagimdžius antrąjį su epidūru, galiu įsivazduoti, kad tas kūdikio sulaukimo momentas yra iš tikrųjų džiaugsmingas ir palaimingas. Iki tol maniau, kad taip tik filmuose vaidina arba moterys bando apsimesti ir save įtikinti. Ką jaučiau po pirmojo gimdymo - norėjau baisingai miego ir kad VISI kuo greičiau ir ilgesniam laikui mane paliktų ramybėje. Gal ir žiauriai skamba, bet tos laimės matant vaiką ir rūpinantis juo nelabai ir buvo - aš ne tik jį, bet net plaukų šukas vos išlaikyti galėjau. Gimus antram vaikeliui viskas buvo priešingai - ir laimė, ir džiaugsmas - tikri, nesuvaidinti, norėjau, kad kuo grečiau jį man atneštų į palatą, norėjau kuo greičiau juo rūpintis, jį sūpuoti, myluoti.
Taigi, esu epidūro šalininkė ir trečią kartą net klausimo nekiltų - rinkčiausi tik epidūrą. Juk ne viduramžiai.
Atsakyti
Tik uz !!!Nes saremiai prasidejo ketvirtadieni nakti, penktadieni ryta dingo, o 7vakaro prasidejo jau rimti skausmai isvaziavau i ligonine tik 4 ryto sestadieni ir pagimdziau tik 9:40 vakaro...be epiduro buciau numirus ir tikrai ne delto kad negaliu pakesti skausmo...pakenciu ji labai gerai...bet ten jau buvo skausmai tokie kad galejai sienom lipti.....Kam kankintis, juk AKMENS AMZIUS jau praejo!!! blink.gif
Atsakyti
as ir uz epidura kam kentet jei galima ne. beje, man neteko patirti kas jis toks, nes pagimdziau greitai per 4 h (cia nuo vandenu nubegimo iki maziuko gimimo), taciau buvau pasirasius, kad noresiu epiduro, bet..........
Atsakyti
Aš pirmą gimdžiau su epidūriniu, antrą- be. Įkalbėjo gydytoja ir akušerė. Jų prognozės pasitvirtino- viskas buvo nors ir skausminga, bet labai greitai. Anot jų, pagal darytus tyrimus (KMUK) epidūras prailgina gimdymo laiką bei turi įtakos kūdikiui (padidėjusi raumenų įtampa). Taigi trečią gimdyčiau be, bet pirmą -tik su.
Gimdant be epidūro gi taiko daugybę kitų priemonių- vaistus, linksminančias dujas. Kiek supratau pakalbėjus su ten dirbančiomis akušerėmis- jos pačios dažniausiai gimdo be epidūro.
Atsakyti
QUOTE(MEŠKA @ 2005 11 12, 15:58)

Gimdant be epidūro gi taiko daugybę kitų priemonių- vaistus, linksminančias dujas. Kiek supratau pakalbėjus su ten dirbančiomis akušerėmis- jos pačios dažniausiai gimdo be epidūro.

jokiu priemoniu netaiko... gimdai be nieko ir tiek... doh.gif doh.gif jei antra kada suplanuosim, tai itariu tik su epiduru gimdysiu... 4u.gif
Atsakyti
Sadistai kokie... . Aš tai kvėpavau per kaukę tokiom dujom (silpna narkozė), ir kažkokius vaistus leido kas 15 min. Toks pasidarai apsvaigęs, galva sukasi, kaip po geros šampano dozės.
Atsakyti
Pirma gimdziau be ir tikrai nieko baisaus nebuvo, manau su antru leliuku darysiu taip pat biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MEŠKA @ 2005 11 15, 15:54)
Sadistai kokie... . Aš tai kvėpavau per kaukę tokiom dujom (silpna narkozė), ir kažkokius vaistus leido kas 15 min. Toks pasidarai apsvaigęs, galva sukasi, kaip po geros šampano dozės.

Man irgi vaistukus leido, bet tik viena karta, bet vistiek buvau kaip apsvaigusi, nors sake, kad tai patys silpniausi nuskausminamieji thumbup.gif
Atsakyti
As irgi uz epidura thumbup.gif
Labai priklauso nuo situacijos, bet jei gali rinktis tai tik su nuskausminimu gimdyciau.
mano atveju, vaikelis buvo pernesiotas, galvyte neisistacius, pertempta gimda ir jokiu gimdymo pozymiu, kazi kaip buciau istverus 4 val leidziamus skatinamuosiu?
pradzioj sakiau pakentesiu, bet mano gyd i mane pazirejo tokiu zvilgsniu, vaike, ar tu zinai kam tu ryzties? ta is jos akiu supratau, kad neverta vaizduoti didvyres.
dekinga jai uz savo maziuka, kuris atejo i pasauli po operacijos, kuri sekmingai pavyko. smile.gif
Atsakyti