Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *47 Namučiai...

Prisiminiau viena gera seniai skaityta knyga, ka domina tokia tematika - Falada Hansas Žmogus miršta vienas

Šios knygos įvykiai bendrais bruožais remiasi gestapo dokumentais apie nelegalią dviejų Berlyno darbininkų - vyro ir žmonos - veiklą 1940-1942 m.
Atsakyti
Masako,primygtinai rekomenduoju tau šią,jei nepatiks,galėsi mest į mane šią knygą biggrin.gif
Ją gal 5 kartus esu skaičius.Kaip ir Pietų berniukai,tai mano geriausia vaikystės-paauglystės knyga smile.gif
Atsakyti
Sveikos, ką tik baigiau skaityti Marian Keyes "Ar ten kas nors yra?" Truputį akis skauda, vakar vakare pradėjau, o šiandien baigiau - buvo verta thumbup.gif Norėjau paklausti ar kas skaitėte jos "Arbūzas" knygą? Ir kaip? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 01 08, 18:23)
Turejau omeny, kad labai megstu tokias seimynines dramas, giminiu, kartu istorijas, patinka ir visokie mistiniai dalykeliai, bet jie sioje knygoje visai nekabliuoja, net, sakyciau, atstumia g.gif
O gal tu teisi - svarbiau pats autorius mastau.gif Gal man rasymo stilius nelimpa g.gif
Markeso esu skaicius labai seniai Simta metu vienatves, tai tuo metu be galo patiko..

O Allende knyga buvo pirmoji skaitoma? Gal ši rašytoja ne tavo.

QUOTE(Moxe @ 2011 01 08, 18:40)
Sveikos, ką tik baigiau skaityti Marian Keyes "Ar ten kas nors yra?"  Truputį akis skauda, vakar vakare pradėjau, o šiandien baigiau - buvo verta thumbup.gif Norėjau paklausti ar kas skaitėte jos "Arbūzas" knygą? Ir kaip?  ax.gif

Esu skaičiusi. Tai viena iš pirmųjų mano skaitytų knygų iš "Madame" serijos. Jie "Madame" negąsdina, tai manau, visai nebloga. Aišku, nereikia iš jos pernelyg daug tikėtis.
Atsakyti
Labas vakaras,

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 01 07, 22:50)
Uj, daite, mylėčiau tave už tai amžinai wub.gif biggrin.gif ir būčiau labai dėkinga už tokią dovaną 4u.gif *****, bet tada jau būtų trys knygos su plunksnom biggrin.gif Negi iš tikrųjų reiks pradėt kaupt kolekciją g.gif biggrin.gif 

Pirmą kartą randu tokį prisipažinimą SM. biggrin.gif Tik primink man kitą susitikimą, kad atneščiau. smile.gif O kolekcionuoti tokias knygas gali, jei tik dovanoja.

QUOTE(Donatukas @ 2011 01 07, 23:55)
Sveikos  4u.gif . Norėčiau ir aš prie Jūsų prisijungti.

Sveika prisijungusi 4u.gif

Šįryt anksti pabudau, tai pabaigiau
Barbara Delinsky "Šeimos medis"

Trumpai sakant, tai knyga apie baltaodžių šeimą, kurioje gimsta tamsiaodžių bruožų turinti mergaitė, pakreipsianti visų artimųjų gyvenimus kita linkme. Nors tema ir neįprasta, bet nesunki ir tinkama atsipalaidavimui. Knygoje patiko gana gyvenimiškai realus bendravimas, patiko Deinos meilė siūlams ir mezgimui, domino ir Hju charakterio ypatybės (kodėl jis elgiasi vienaip ar kitaip). Ir nors knyga su laiminga pabaiga, ji paliko man amerikonišką prieskonį galvoje. Galbūt todėl, kad skaičiau jos po Jarvis "Vėrinio" (su įsiterpusia tarp jų "Be likimo"), kurio pradžia mane labiau pabino, o paskui daug kas suvienodėjo, todėl ir "persisotinau" tokių knygų. Tad perskaičiusi ją įsinorėjau kitokių prieskonių - pvz. Paasillinos, bet kadangi neturiu, akis savose lentynose užkliuvo už "Pokalbių su Čekuoliu", kuriuos smagiai pradėjau skaityti nuo vidurio. biggrin.gif

Pabaigai, grįžtant prie "Šeimos medžio". Tai neįpareigojanti, visiai maloniai susiskaitanti, bet labai gilios minties (bent jau man) nepalikanti knyga, nors joje yra ir kitokių potemių. Rekomenduoju savaitgaliui.
Atsakyti
Nu va islydejau sesule i Norvegija verysad.gif . Ji ta proga man padovanojo knyga J.Picolt "Devyniolika minuciu"
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 08, 16:45)
O pagal tą principą dovanas paėmusysis dovanoja savo ruožu kažkokią knygą kitai temos narei. Ir t.t. Aišku, nebūtinai iš karto.
Grandinę pradėjo, nei neklystu, Doriforė.

mirksiukas.gif pratesime sia grandine
QUOTE(LEEja @ 2011 01 08, 16:46)
ai, maxej nusipirkau visgi
user posted image

laukime ataskaitos rolleyes.gif
QUOTE(MinusKg @ 2011 01 08, 18:59)
Sveikos,

ar kas nors skaitėte "Pribuvėjos paslaptis"?
Skaitau, istorija įdomi, bet jau vertimas.... doh.gif

Taip skaiciau ir man labai patiko, tiesiog negalejau atsiplesti doh.gif . Kada nors skaitysiu ir sekancias jos knygas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerinha: 08 sausio 2011 - 19:05
prisidedu prie tų, kurioms Angelai ir demonai labiau patiko už Da Vinčio kodą. ir Dvasių namai man patiko, kažkaip gerai skaitėsi, na, bent jau nesinorėjo dėti į šalį. man visa trilogija patiko, kaip minėjau.

Atsakyti
Ingėnai, o tu ar dovanojai kam knygą po mano dovanos tau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 01 08, 18:34)
Kas nors skaitret Janes Austen "Emma" ? Ar idomi?

O man "Ema" labai patiko. Labiausiai po "Puikybės ir prietarų". Ir pagrindinė veikėja patiko, labai žavi, nors ir daug klystanti.
QUOTE(Moxe @ 2011 01 08, 19:40)
Sveikos, ką tik baigiau skaityti Marian Keyes "Ar ten kas nors yra?"  Truputį akis skauda, vakar vakare pradėjau, o šiandien baigiau - buvo verta thumbup.gif Norėjau paklausti ar kas skaitėte jos "Arbūzas" knygą? Ir kaip?  ax.gif

"Arbūzo" neskaičiau, bet labai noriu. "Ar ten kas nors yra" man labai patiko, taip pat ir dar kitos dvi knygos apie kitas dvi seseris (tik lietuviškai jų, gaila, nėra). Kiek žinau, tik apie jauniausią iš penkių seserų neparašyta knyga.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 08, 17:46)
Kažin ar ji prastesnė literatūrine prasme. Tiksliau gal kaip knyga ir gera (o gal net labai gera g.gif ), tačiau turbūt ne kiekvieno skoniui įtinkanti. Galbūt ji tik tikriesiems Austen mylėtojams.

Visiškai atsakingai pareiškiu, kad J. Austen "Ema" tikrai nėra tokia gera ir įdomi kaip "Puikybė ir prietarai" biggrin.gif Ir man ji pasirodė nuobodoka, bet vistiek įdomi ax.gif

Na, kalbant apie knygų dovanojimą, gal kas nori šios? blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 08 sausio 2011 - 19:29
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 08, 20:14)
Ingėnai, o tu ar dovanojai kam knygą po mano dovanos tau?  g.gif

Dovanojo blush2.gif Kas nuostabu ir ismintinga.
Papildyta:
QUOTE(sphinx @ 2011 01 08, 20:27)
Visiškai atsakingai pareiškiu, kad J. Austen "Ema" tikrai nėra tokia gera ir įdomi kaip "Puikybė ir prietarai" biggrin.gif Ir man ji pasirodė nuobodoka, bet vistiek įdomi ax.gif

user posted image

Noreciau,bet jau pasiimiau is Nerinhos knyga. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sphinx @ 2011 01 08, 19:27)
user posted image

Gal aš norėčiau... blush2.gif Tau nepatiko?
Atsakyti